Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nedávno mě lupnul keramický hrnec na nakládání masa na uzení. Asi si zase koupím keramický zelák, ale napadlo mne zeptat se ostatních čmoudilů, do čeho nakládáte vy?
A podotázka, jedna paní povídala , že do nádoba ve které kvasilo zelí se nikdy nedá pořádně vyčistit a maso se bude kazit, co vy na to?
Ano, je to tak.Máme také menší keramický sud na zelí a velký na nakládání masa. Dokud se zabíjelo, býval skoro plný. Dneska je tam občas na dně, ale svůj účel splní. Také bych nikdy nedávala maso do sudu po zelí. Může být sebelépe umytý, vypařený, ale maso by se mohlo přesto začít kazit. Ty látky ze zelí by masu neprospěly. Oni dřív ti venkovští lidé věděli víc než my.
Když byla ve stodole hromada brambor, v komoře štandlík zelí a sud naloženého masa na uzení, bylo po nouzi a zima se snadno přečkala. ** Jaga.
Maso nakládáme do keramického hrnce a je to hrnec jenom na maso,na zelí máme zelák je bílý a je z porcelánu a je jenom na zelí.Maminka i babička vždy tvrdili,že do hrnce na maso nikdy nic jiného nedávej,a takže na vaší podotázce jedna paní povídala je něco pravdy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.