Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nádoba na nakládání masa

Od: likin* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, nedávno mě lupnul keramický hrnec na nakládání masa na uzení. Asi si zase koupím keramický zelák, ale napadlo mne zeptat se ostatních čmoudilů, do čeho nakládáte vy?

A podotázka, jedna paní povídala :) , že do nádoba ve které kvasilo zelí se nikdy nedá pořádně vyčistit a maso se bude kazit, co vy na to?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, je to tak.Máme také menší keramický sud na zelí a velký na nakládání masa. Dokud se zabíjelo, býval skoro plný. Dneska je tam občas na dně, ale svůj účel splní. Také bych nikdy nedávala maso do sudu po zelí. Může být sebelépe umytý, vypařený, ale maso by se mohlo přesto začít kazit. Ty látky ze zelí by masu neprospěly. Oni dřív ti venkovští lidé věděli víc než my.

Když byla ve stodole hromada brambor, v komoře štandlík zelí a sud naloženého masa na uzení, bylo po nouzi a zima se snadno přečkala. *:)* Jaga.

lidus*
hodnocení

2x

Maso na uzení nakládáme do dřevěného škopku, před nakládáním do něj napustíme na 2 dny vodu aby neprosakoval a případně trochu sklepnem obruče, škopek je starý cca 50 let.

hodnocení

2x

My jsme doma mívali veliký keramický hrnec. Ale veliký. V létě doí něho mamka naložila kvašáky, na podzim se šlapalo zelí. Když zelí nebylo, táta do něho nakládal maso. ;) Nikdy nebyl vůbec žádný problém.

mahan
hodnocení

0x

Maso nakládáme do keramického hrnce a je to hrnec jenom na maso,na zelí máme zelák je bílý a je z porcelánu a je jenom na zelí.Maminka i babička vždy tvrdili,že do hrnce na maso nikdy nic jiného nedávej,a takže na vaší podotázce jedna paní povídala je něco pravdy.

likin*
hodnocení

Jj, taky to tak vidím, jen mne napadlo "přeškolit" ztarší zelák na "masák" natrvalo. Do uměliny se mi nechce,keramika přece jen daleko lépe ustojí případné výkyvy teploty.

hodnocení

0x

Maso nakládám jen občas a menší množství, takže plastová dóza s víkem.

likin*
hodnocení

No vida, jak se tak dívám na zkušenosti, tak co rodina, to jasný přístup :) A každému to funguje. Už jsem si zamluvil zelák a budu pokračovat v novém, tak ať se každému daří a nekazí se lák ! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nakládání zelí

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]