Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda se dají koupit suroviny na sushi běžně v obchodě typu Kaufland, Albert, Peny, Lídl? Třeba rýži a rybu tam koupím. Ale to ostatní (rýžový ocet, řasa nori atd..)? Nebo je lepší objednávat z internetu? Nemám ani podložku na které se to připravuje (roluje). Děkuji za rady
Udělejte světu a gastronomii velkou službu a v Kauflandu, Albertu, Penny a Lídlu už žádnou rýži, natož rybu, NIKDY nenakupujte.
V Praze, ulice Korunní, je skvělý japonský obchůdek Arirang. Tam mají všechno. Případně si zajeďte do Sapy, tam mají také všechno... ale já se tam vždycky cítím divně...
Rada dobrá, ale třeba já to mám do Korunní vlakem 350 km. A řekl bych, že pisatel také nebude poblíž, jinak by se takto neptal...
Snad by bylo vhodnější uvést místo bydliště tazatele. Než jíst Sushi vyrobené ze surovin koupených s supermarketech, to si snad raději udělejte kotletku na houbách s rýží.
Já nakupuji něco zde : levnesushi.cz/...
Ale třeba čerstvý losos z Lídlu /k nám ho vozí ve čtvrtek/ nemá chybu a je i cenově dostupný /tuším 350 za kg/
Viděl jsem spoustu přípravků i v Tescu. Třeba Wasabi nebo řasy bych tam klidně koupil, ale rýže je lepší kvalitní.
ve větších supermarketech typu Tesco nebo Kaufland seženete na sushi většinou ten základ - sójovku (ty nejlevnější v plastu nebrat), wasabi, nakládaný zázvor. Balicí podložku, misky, hůlky - to je lepší nakoupit přes net nebo ve speciálních obchodech. Ale u sushi jsou to hlavní KVALITNÍ suroviny - v supermarketu rozhodně nebrat ryby, ale ani okurku nebo avokádo. Mimochodem doporučuju nekupovat hotovou předpřipravenou sushi rýži, ale připravit si ji doma čerstvou, stojí to za to.
Díky za doporučení. Taky jsem tu zavítala, protože řeším stejný problém. Nevím, kde ty suroviny na sushi koupit :D
No každopádně. Já to do Prahy mám 400km :D tak děkuji majiteli za reklamu, ale pro tak užasně kvalitní zboží se mi nechce a když to dělám poprvé, tak se mi do toho ani tolik investovat nechce. Zustanu tedy ze začátku u normalního márketu. Zkusím to Tesco a pak dám vědět
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.