Ahoj,mám úplně šedivé vlasy,a tak si je spoustu roků sama barvím.Vyzkoušela jsem různé odstíny,výrobce.Nosím hnědomahagonové odstíny,jsou pro mne přirozené.Ale radu potřebuji proto,že mi všechny barvy chytají hodně tmavě,i když jsem zkusila zkrátit dobu barvení.Před časem jsem někde četla na netu v nějaké diskuzi,kterou už nedokážu najít,že se buď před barvením vlasy mohou namočit nebo zředit vodou barvu.Právě si nepamatuju,co z toho to bylo,aby barva,i když se dává na suché vlasy nechytla tmavý odstín.Nemáte někdo zkušenost nebo radu?Nepomohlo mi koupit jinou světlejší ,udělalo to něco jiného než jsem chtěla.Díky babča
Ředění vodou je naprostá blbost. ěla jsem stejné problémy, koupila si třeba světle hnědou a bylo to značně černé anebo čevené. na k. Chce to vyzkoušet. Mně se nakonec osvěčily barvy od Palete pralinka a skořice.
Jakmile koupíte odstín, ten se vám na vlasy chytne. Proč trváte na jednom? Na jedné značce. Vyberte jinou značku a světlejší odstín. Výběr je veliký. A navíc, v každé drogerii jiný. Říká se, že čím je žena starší, tím by měla mít světlejší odstín vlasů. Jen se nesnažte změnu uspíšit tím, že si koupíte o úplně hodně světlejší. Stačí o 2, 3 odstíny. Kadeřnice jsou nekřesťansky drahé, ale kdyby to jen trochu šlo nechejte se ostříhat a změnit u profesionálky. Možná jen pro dobu přechodu mezi barvami.
doplněno 16.02.14 08:06:
Já si celý život barvím vlhké vlasy, protože mi lépe drží cestičky, do kterých barvu nanáším štětkou na holení. Jako mladá jsem měla hodně tmavou hnědou, používala jsem mahagon. Dnes pužívám Wellaton 8 / 74 a když ji neseženu, tak 7 / 0. Zadejte do gůglu a zkoukněte. Vzorníky tam jsou. Barvu neovlivníte a když vám chytne špatně, tak to je vyšeptalé bervení. Kupte si světlejší barvu. Změna je život.
babina*
No právě si vybírám odstíny světlejší než mé původní vlasy,čili místo hodně tmavě hnědých si kupuju barvy světlejší s mahagonem,a proto právě píšu,že mi ty barvy dělají hodně tmavě hnědé vlasy a já se snažím koupit barvy,které mi na hlavě tak neztmavnou.Zkusila jsem jak jsem psala jiné značky,jiné světlejší odstíny,ale pořád to mám dost tmavé.Tak jsem si myslela,že některé ženy si to plácají na mokré vlasy místo na suché jak je v návodu,případně bych zkusila rozdělanou barvu "naředit".Už před delší dobou jsem se na netu dostala do nějaké diskuze i o barvení vlasů a tam nějaká žena psala,že si to buď ředí nebo barví mokré vlasy.Díky mé "skleroze" nevím,co to psala,tak proto jsem se ptala,jestli si někdo nějak podobně nebarví vlasy.Prostě i světle hnědá barva mi na mých vlasech udělá tmavou barvu,když si ji na šedivé vlasy dám.
Vlastní zkušenost nemám, ale moje maminka si kupuje od jedné značky dvě barvy, tmavší a světlejší odstín, a při barvení smíchá z obou polovinu tuby. Možná by to stálo za zkoušku.
babina*
díky oběma,už mně to taky napadlo,že zkusím barvy namíchat.
Dobrý den, mám taktéž trochu šedivé vlasy. Mám hnědé vlasy a všechny barvy mi chytají dočerna.Tak jsem zkusila tmavou blond a ta chytla spíše hnědě. Můžete zkusit dokonce i střední blond, která když ji necháte déle, tak je také hnědá.
babina*
Díky,nejde odpovědi ohodnotit,to je asi to,co jsem potřebovala poradit,že mi všechny barvy chytají do černa.Tak zkusím ty odstíny blond,sice mně to už napadlo,ale netroufala jsem si to zkusit.A ten Syoss v další odpovědi taky zkusím,ani nevím,že existuje něco,kde se to dá namíchat.Díky za obě odpovědi.
Doporučuji Syoss MIXING COLORS obsahuje 2 tuby různých odstínů ( vybrané barvy ) a tak si namícháte jakou chcete ...já jsem si koupila krabičku s čísly jednu č,8,druhou č.15 a dávám si z každé půl a krásně si dobarvuji kořínky a ke konci působení i na zbytek vlasů...jsou krásné a po umytí i balzám a po vysušení si nandám na ruce Syos Absolute Oil a vtírám směrem dolů a vlasy mám jak vyžehlené ( uozorňuji,že mám hrubší husté vlasy ) a v zimě mě to stačí ušetřím za kadeřnici ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.