Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plané neštovice

Od: kocourovec* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli může dostat člověk plané neštovice v 50 letech a jestli ano, jestli je to nějak nebezpečné.

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mishellin*
hodnocení

0x
Pokud je neprodelal v detstvi tak to mozne je. A prubeh pry byva horsi..takze pokud mate podezreni tak sup k doktorovy! ;)

cuca*
hodnocení

0x

Manzel je dostal od syna bylo mu pred 30. V detstvi je neměl. Nebezpecne nevím, spíš mají horší prubeh.

Manzel jich mel tolik, ze jsem ho mazala pudrem komplexne.

Pamatuji si, ze mel taky vysoke teploty.

A neco na sobe pozorujete?

kocourovec*
hodnocení

Já se jen ptám, moje vnoučata mají neštovice a právě nevím, jestli je můžu hlídat nebo ne. Už jsem se s tím setkala v mládí, když to měla sestra (bylo mně 5 roků), potom když je měli její děti (bylo mně 18 roků) a potom, když to měli moje děti (mně bylo 25 roků). Už jsem se tedy s tím setkala u pěti lidí a zatím bez onemocnění. Ach jo.

martinaa*

Pokud jste ještě neštovice neměla, můžete je snadno chytit, jsou dost infekční. A dokonce jsou i výjimky, které onemocní neštovicemi dvakrát. Možná už máte imunitu, ale osobně bych to neriskovala.

hodnocení

0x
Jojo, dostat je můžete. Ale také nemusíte. Pozor i na pásový opar. Ten je také projevem vira neštovicového.

hodnocení

0x

Samosebou, že může.

A jako u všech "dětských nemocí" i tady platí, že průběh u dospělých bývá těžší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]