Domácí nudle

Od: Datum: 12.02.14 16:42 odpovědí: 16 změna: 16.02.14 14:51
avatar

Zdravím. Jen taková otázka: z jaké mouky děláte domácí nudle? Hrubá nebo polohrubá? Předem díky :)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 12.02.14 16:45
avatar

já z hrubé ,podle mamky

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 12.02.14 16:49
avatar

Jedině hrubá, jak nás ve škole učili, co se vaří (knedlíky, nudle), tam hrubá, co se peče (buchty) nebo "smaží" (palačinky), tam hladká nebo polohrubá

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 16.02.14 14:51
avatar

To pravidlo je v pořádku, ale jako každé pravidlo má výjimky. Nudle se dělají z hladké.

Ohodnoceno: 0x
 

 

Od: xixi*
Datum: 12.02.14 17:12

z hrubé mouky pro nás, pro dceru z bezlepkové mouky

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.02.14 17:13
Zdravím. Nás tedy ve škole učili a dělali jsme tam nudle z hladké mouky. I většina průmyslově vyráběných nudlí je z hladké mouky. Celý život je tak dělám. Výše zmiňované pravidlo, nás také učili, ale u kynutých a litých těst.
Nikdy mě nenapadlo to dělat jinak, ale jak je vidět, jsou vyzkoušené i jiné mouky. ;)
doplněno 12.02.14 17:15: Napadlo mě, jestli se nudle z hrubé mouky moc nenavaří? Co vy, které to máte vyzkoušené, na to? Díky M
doplněno 12.02.14 18:19: @jezebelll: ;) fain - vyzkoušejte a napište - mě by to zajímalo.
Člověk se učí celý život ;).
doplněno 13.02.14 18:55: @jezebelll: Páni - vy jste žena činu. ;) Se kterým těstem se vám nejlépe pracovalo? A které se nejvíce navařili? Díky M
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.02.14 17:55
avatar

Jedině z hrubé. Domácí vajíčko, kapku vody. Dobře vypracovat. Jsou z toho krásné žluté nudličky, nebo strouhání, jak se mi chce. Navíc jsem si před časem koupila strojek na krájení nudlí, takže i to krájení je už hračka.

Ať se povedou. *palec* Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.02.14 18:12
avatar

Tak a už jsem opět zmatená :D Já právě dělala taky z hrubé,ale pak na internetu čtu někdy i polo a někdy hladkou...tak asi zkusim z každé a uvidíme :)

Od: zabu
Datum: 12.02.14 23:40

Zmatená, zmatená. Tak si jednou udělejte ty i ty najednou, a zkuste si je dát do dvou talířů se stejnou polévkou, a ochutnávejte. A uvidíte. Které Vám budou chutnat víc, těch se držte. Opravdu je musíte ale ochutnávat najednou, v jeden okamžik, se stejnou polévkou.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: zabu
Datum: 12.02.14 18:31

Hrubá mouka.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.02.14 18:57

z hladké mouky -krásně se vyvalují a jsou chutnější

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.02.14 19:00
avatar

Nudle dělám z té mouky co ji mám doma, pokud dělám široké nudle (s mákem nebo tvarohem) tak vždy z hladké nebo půl na půl z polohrubou.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.02.14 19:02
avatar

Vždycky zatím z hrubé mouky, je to tak napsané i ve staré kuchařce

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.02.14 18:07
avatar

Tak jsem tedy vyzkoušela všechny a za mě vede polohrubá :)

Od: zabu
Datum: 13.02.14 21:45

No vidíte, a máte jasno. Není lepší vlastní poznání, než cizí rady? .

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.02.14 22:10
avatar

To jo,ale nejdřív se musí překonat ta lenost :)

Od: lotus*
Datum: 14.02.14 17:36

Jsem pro hrubou mouku. U nás je to rodinná tradice.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.