Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bělení zubů - jít do toho nebo ne?

Od: silvus* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,
pracuji jako hosteska a tak je pro mě perfektní vzhled důležitý. Proto jsem začala přemýšlet o bělení zubů. Začaly jsme proto s mamkou hledat nějaké informace na internetu až jsme narazily na článek . Musím říct, že nás docela šokovalo množství vedlejších účinků. Mamka má známou zubařku, tak ji zavolala a zeptala se jí jak to s těmi vedlejšími účinky je. Známá jí poradila, ať mi to bělení zakáže, že prý to skutečně má mnoho vedlejších účinků a hlavně je to prý velký záhul na zuby, který se může projevit třeba až po několika letech! Říkala, že každé bělení určitým způsobem ničí strukturu zubu a zubům škodí. Mamka mi tedy samozřejmě nejen že bělení nezaplatí, ale rovnou mi je zakázala.
Chci se zeptat, co mám dělat? To bělení skutečně chci a plánovala jsem to, že si to budu přát jako vánoční dárek, moc jsem se na to těšila :( Na vánoce určitě nějaké peníze dostanu, tak bych si to mohla zaplatit sama, ale jestli na to mamka přijde, tak to bude zlý :((( Co mám dělat?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Silvuš, máma to s Vámi myslí dobře. Aby se neunáhlila, poradila se o věci se zubařem, tedy s odborníkem. Zdraví máte jen jedno a zuby Vám nové již také nenarostou. Myslím si, že pokud dodržujete zubní hygienu a staráte se o sebe, že bělení zubů oželíte. Mít zářivě bílý chrup za cenu toho, že to zubům moc neprospívá, je opravdu hloupost. Poslechněte svojí mámu. Oceníte to později.

mowla*
hodnocení

0x

Zuby máš doživotní, hostesku budeš dělat jen pár let - na bělení se vykašli, nebo budeš mít za pár let sice zuby bílé, ale ne svoje - a budeš muset dostat ještě móóóc výplat, než si vyděláš na nové zuby...

doplněno 22.11.12 22:25:

Mimochodem - většina kosmetických přípravků propagována jen proto, aby firmy, které je vyrábí, měly ´kšeft´ - poptávka je vytvářena uměle, reklamou - jinak by po tom ´ani pes neštěkl´...

*bzum*

pb®
hodnocení

0x

Bělení zubů opravdu není nic zdravého. Zuby po tom jsou citlivé a není se co divit, když se k tomu v ordinacích používá peroxid vodíku. To je ta samá látka, která ničí vlasy při odbarvování, akorát při bělení zubů se používá koncentrovanější, než na vlasy. Vlasy nám rostou pořád, zuby další nenarostou. Přála bych Vám, polít se jednou koncentrovaným peroxidem, pak byste si možná rozmyslela, dávat si něco takového do pusy. Ani agresivní bělení v ordinaci není napořád, záleží na stravovacích návycích jedince a na tom, jestli kouří. Pokud člověk jí potraviny které sklovinu zbarvují, jako je káva, černý čaj, kolové nápoje, červené víno..., bude muset po čase na bělení zas. Podle mojí zkušenosti úplně stačí bělící pasty prodávané v drogerii. Já jsem si zá pár týdnů čištění odstranila skvrny od kávy. Pokud chcete mít bezchybný úsměv, navštivte 2x do roka dentální hygienu. Tam zuby profesionálně vyčistí, odstraní z nich zubní kámen a pigmenty, vyleští je a ještě Vás naučí, jak si je správně čistit. Oproti bělení za to dáte zlomek ceny a ještě uděláte něco pro zdraví svých zubů.

krkovicka*
hodnocení

0x
Je to hloupost.Poradila bych stejně jako zde @Pb Moje nadrizena si je nechala vybělit a tak dlouho jsem kolem ní chodila než mi to docvaklo co je na ní zvláštního.Vypadá totiž nepřirozeně.Tmavý obličej a bílá z nebělejšich *ee*

ladaadal*
hodnocení

0x

Myslím, že jsou to zbytečně vyhozené peníze. Jednak to ničí zuby a jednak se to po čase zase vrátí zpět. Pokud nekouříš, což předpokládám, a pečuješ o zuby jak se má, tak si myslím, že nemusíš takovou marnivost vůbec řešit.

hodnocení

0x

Tento týden jsem byla u zubaře, a byla jsem překvapená, že mě varoval i před ústními vodami, prý nejagresivnější je Listerine, tolik inzerovaný a "doporučovaný". Když jsem se ho ptala na ostatní ústní vody, řekl, že doporučuje si udělat kůru na 14 dní a pak vyměnit zase za jinou. A zubní pasty také střídat. Takže z toho vyvozuji, že i to bělení zubů je na zuby "pěkný záhul" a na Vašem místě bych si to asi rozmyslela...

krkovicka*
Mě zase zubařka Listerint doporučila.Zřejmě co doktor to názor.

askmenow*
hodnocení

0x

Ano, skutečně to není zdravé. Vykašli se na to, radím ti dobře, znám to od lidí z okolí, co na to šli... Navíc se pak musí dlouho dodržovat tzv. bílá dieta, v rámci které se nesmí jíst ani pít nic výrazně barevného. Víš proč? Protože zuby jsou jakoby narušené a jakékoli barvovo do sebe velmi snadno vsáknou. U někoho to trvá i několik měsíců až půl roku, takže kamarádka, i když se snažila bálou dietu dodržovat, měla po necelém roce zuby mnohem tmavší, než před ním. A teď co s tím, žejo... na bělení znovu už nechtěla, protože pochopila, jak nezdravé to je, a zuby ještě horší, než dřív.

(Bílá dieta zahrnuje zákaz všech barvících věcí jako je čokoláda, káva, červené víno, některé ovoce a zelenina, limonády, cola, černý čaj atd.)

hodnocení

0x

Jà na bělení byla a to dokonce dvakrát, efekt vydržel vždy půl až třičtvrtě roku...je více metod, jak se zuby bělí, některè více, či méně šetrné. Zuby byly bělejší, ale že by to byl až tak markantní rozdíl, jak je psáno výše, tak to u mě v žádném případě. Citlivější byly asi tři dny po zákroku, musíte se po nějakou dobu vyvarovat pití kávy, ovocných šťáv apod., aby se neudělali na zubech flíčky, ale to by vás zubař měl poučit...já měla bělení spojeno také s dentální hygienou, no...není to zrovna nejlevnější záležitost, ale byla jsem spokojená. Nikomu svůj názor nevnucuji, ale šla bych do toho znovu. A pokud má někdo hodně žluté zuby a má z toho nějaký komplex, tak tady není opravdu co řešit.

pt®
hodnocení

0x

Na bělení zubů jsem nikdy nebyla, ale praktikuji jinou věc. Slyšela jsem od lidí, kteří prožili válku, že si čistili zuby solí, když zubní pasta nebyla k mání. Takže vždy večer si dám na zubní kartáček trochu zubní pasty a posypu solí. Vyčistím si zuby, vypláchnu pusu a dám si na kartáček již jen pastu a vyčistím si zuby ještě jednou. Po vypláchnutí použiji ještě Listerin s troškou vody a vypláchnu pusu, úpak již nic nejím až ráno. Možná je to špatně, nevím, ale mám dobrý pocit v ústech. - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]