Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
cestuji a tak jsem prošel už mnoho pizzérií. Je jen málo pizzérií kde mi opravdu chutnalo. A třeba také se mi stalo, že jsem do takové pizzérie šel znova... ale jelikož buď vařil jiný kuchař... pizza zklamala.
Právě kvůli tomu že cestuji i daleko do zahraničí a někdy bývám i v horských oblastech kde nejsou větší města a pizzérie, uvažuji o tom, že bych se naučil si pizzu dělat sám, a byl bych tak schopený si udělat pizzu jakou mám rád, kdekoliv a kdykoliv a nespoléhat se na pizzérie.
Nejsem vybívavý. Mám rád obyčejnou sýrovou pizzu. Obyčejně nazývánou Margharita. Někdy si na ní přidám i ananasy a tak vznikne pizza Hawaii.
Nejraději a přesně takový recept hledám - je když je sýr na pizze ještě horký a "tekutý". Teda ne úplně tekutý, ale zkrátka ne zaschlý. Snad mi rozumíte. V pizzérii žádám aby mi na pizzu nedávali žádný oregáno nebo jiné koření. Protože si rád vychutnávám ten sýr.
Mražené pizzy z obchodu jsem zkoušel x značek, velmi podprůměrné...
Prosím vás o tipy na recepty, případně zkušenosti, rady... pokud máte zkušenosti.
Děkuji moc!
Nejjednodušší cesta je vyzkoušet si to sám. Ono taky nejde jen o tu náplň ale i o těsto - ale protože kolik lidí tolik chutí, spousta dobře míněných rad ti taky nemusí chutnat .
Najdi si na netu pár základních receptů a experimentuj - ono pizza není jídlo ani pracné ani drahé, takže i když jich pár zkazíš, nic se neděje.
btw margarita je s rajčaty, mozarellou a bazalkou (červeno-bílo-zelená jako italská vlajka). Sýrová je obvykle quattro formaggi a americká (hawaii) má s italskou společné asi tolik, jako šariš s pivem
ale pokud chceš přecejenom recept, zkus vyhledat výraz "pizza"na varecha.sk - nevím proč, ale ti Slováci vaří tak nějak líp
Důležité je podle mě těšto. a také jeho tloušťka.
Dále jde o to, jaký sýr na pizzu dáte. Jiný bude Eidam 30%, Eidam 45%, Gouda a takké potom ty mléčné výrobky sýrové kultury (rádoby sýr co se sýrem nemá nic společného).
Potom také doba pečení.
Já doma nikdy nedosáhla takové pizzy, jako v pizzerii. Pravdou je také to (a to zase myslim nejsem nejhorší kuchařka), že pokud jídlo někdo udělá mě, tak mi víc chutná
Hodně zdaru při pečení!
A douám, že se tu nějaký dobrý recept objeví ať je co zkoušet.
Obávám se že doma pizzu v kvalitě jakou koupíte v pizzerii neupečete.
Normální trouba má max 250° a pizzu běžně pečeme 300-350°. Takže domácí pizza Vám při pečení vyschne. (délka pečení 15-30minut, kdežto ve velké peci 3-5minut)
Jinak na chuti je velmi znát, když se těsto nechá nakynout do druhého dne. Po vypracování nechat 2h v pokojové teplotě a pak do druhého dne strčit do lednice. Neuspěchat to.
- Těsto (voda, hl.mouka, olivový olej, droždí, sůl, med) vydrží použitelné klidně 3-5dní, případně je možné ho zamrazit a pak ho vyndavat dle potřeby.
- Sugo (drcená/loupaná rajčata, bazalka, oregano, sůl, cukr, pepř)
- Co se týče sýru, tak na Margheritě nemá eidam co dělat Buď lze použít na plátky nakrájená třešničková mozzarela, případně normální strouhaná mozzarella průmyslová. Cena je skoro stejná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.