Sýrová pizza - doporučení receptu

Od: Datum: 08.02.14 18:55 odpovědí: 6 změna: 08.02.14 20:33

Dobrý den,

cestuji a tak jsem prošel už mnoho pizzérií. Je jen málo pizzérií kde mi opravdu chutnalo. A třeba také se mi stalo, že jsem do takové pizzérie šel znova... ale jelikož buď vařil jiný kuchař... pizza zklamala.

Právě kvůli tomu že cestuji i daleko do zahraničí a někdy bývám i v horských oblastech kde nejsou větší města a pizzérie, uvažuji o tom, že bych se naučil si pizzu dělat sám, a byl bych tak schopený si udělat pizzu jakou mám rád, kdekoliv a kdykoliv a nespoléhat se na pizzérie.

Nejsem vybívavý. Mám rád obyčejnou sýrovou pizzu. Obyčejně nazývánou Margharita. Někdy si na ní přidám i ananasy a tak vznikne pizza Hawaii.

Nejraději a přesně takový recept hledám - je když je sýr na pizze ještě horký a "tekutý". Teda ne úplně tekutý, ale zkrátka ne zaschlý. Snad mi rozumíte. V pizzérii žádám aby mi na pizzu nedávali žádný oregáno nebo jiné koření. Protože si rád vychutnávám ten sýr.

Mražené pizzy z obchodu jsem zkoušel x značek, velmi podprůměrné...

Prosím vás o tipy na recepty, případně zkušenosti, rady... pokud máte zkušenosti.

Děkuji moc!


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 08.02.14 19:27
avatar

Nejjednodušší cesta je vyzkoušet si to sám. Ono taky nejde jen o tu náplň ale i o těsto - ale protože kolik lidí tolik chutí, spousta dobře míněných rad ti taky nemusí chutnat :) .

Najdi si na netu pár základních receptů a experimentuj - ono pizza není jídlo ani pracné ani drahé, takže i když jich pár zkazíš, nic se neděje.

btw margarita je s rajčaty, mozarellou a bazalkou (červeno-bílo-zelená jako italská vlajka). Sýrová je obvykle quattro formaggi a americká (hawaii) má s italskou společné asi tolik, jako šariš s pivem *frajer*

doplněno 08.02.14 19:30:

ale pokud chceš přecejenom recept, zkus vyhledat výraz "pizza" na varecha.sk - nevím proč, ale ti Slováci vaří tak nějak líp :)

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 08.02.14 19:39
avatar

Děkuji Jethro za nasměrování na slovenské stránky receptů. Pro nás velmi zajímavé, i neznámé recepty. Určitě jich plno vyzkouším. Hezký večer.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.02.14 19:31

Důležité je podle mě těšto. a také jeho tloušťka.

Dále jde o to, jaký sýr na pizzu dáte. Jiný bude Eidam 30%, Eidam 45%, Gouda a takké potom ty mléčné výrobky sýrové kultury (rádoby sýr co se sýrem nemá nic společného).

Potom také doba pečení.

Já doma nikdy nedosáhla takové pizzy, jako v pizzerii. Pravdou je také to (a to zase myslim nejsem nejhorší kuchařka), že pokud jídlo někdo udělá mě, tak mi víc chutná :)

Hodně zdaru při pečení!

A douám, že se tu nějaký dobrý recept objeví :) ať je co zkoušet.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.02.14 19:57

Na internetu najdete receptů nespočet. Přiblížit se pizze z dobré pizzerie je dost těžké, ne-li nemožné (když mají pec)... Důležité je těsto (chce to i mouku přímo na pizzu), pesto a kvalitní suroviny. Nezbývá než zkoušet - každému chutná něco jiného...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.02.14 20:04

Já jak slyším, že někdo dává na pizzu eidam a podobné zrůdnosti, tak se ve mně vaří krev. Slibte mi, že už si mraženou pizzu nikdy nekoupíte a naučíte se ji dělat sám. Koukněte se na web níže, není to tak těžké. Jak už bylo řečeno, na netu jsou stovky receptů, tak s chutí do toho.

http://www.pizza-pizza.cz/

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.02.14 20:33

Obávám se že doma pizzu v kvalitě jakou koupíte v pizzerii neupečete.

Normální trouba má max 250° a pizzu běžně pečeme 300-350°. Takže domácí pizza Vám při pečení vyschne. (délka pečení 15-30minut, kdežto ve velké peci 3-5minut)

Jinak na chuti je velmi znát, když se těsto nechá nakynout do druhého dne. Po vypracování nechat 2h v pokojové teplotě a pak do druhého dne strčit do lednice. Neuspěchat to.

- Těsto (voda, hl.mouka, olivový olej, droždí, sůl, med) vydrží použitelné klidně 3-5dní, případně je možné ho zamrazit a pak ho vyndavat dle potřeby.

- Sugo (drcená/loupaná rajčata, bazalka, oregano, sůl, cukr, pepř)

- Co se týče sýru, tak na Margheritě nemá eidam co dělat :) Buď lze použít na plátky nakrájená třešničková mozzarela, případně normální strouhaná mozzarella průmyslová. Cena je skoro stejná.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.