Recept na MEDOVNÍK

Od: Datum: 04.02.14 14:49 odpovědí: 5 změna: 10.02.14 16:28

Chtěla bych poprosit o nějaký vyzkoušený a opravdu dobrý recept na medovník, děti milují Marlenku, jak čoko, tak klasiku, ale příčí se mi platit za jeden kousek cca 45,-(krát dvě ratolesti) :-/

Dříve jsem měla recept, byl opravdu skvělý, ale nějak se sám ztratil...

Podělí se někdo se zkušenostmi? Díky předem


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 04.02.14 14:58
avatar

velmi podrobný recept a mnohokrát vyzkoušený, ovšem docela pracný: http://knedlik.pise.cz/1-pravy-medovnik-i-dil-peceme.html

Ohodnoceno: 2x
 
Od: kukik*
Datum: 10.02.14 13:26

tak jsem přeci jenom vykoušela...a je LUXUSNÍ! díky *uspech*

doplněno 11.02.14 21:52:

jenom bych ještě chtěla poznamenat, že jsem ihned za syrova vykrajovala placky podle největší pokličky, upekla jsem si už krásné pravidelné pláty a jelikož jsem dělala rovnou ze 2 poměrů, plátů bylo celkem 20-tudíž jsem udělala 3 medovníky po 6ti plátech, zbytek namlela na obalení a musím říct, že jsem všude sklidila úspěch...a těch žádostí o recept ;), ;)

Od: wamp®
Datum: 04.02.14 15:05
avatar

ZdravímJá dělám tento:nemá chybu.Dobrou chuť:-P http://ekucharka.net/recept-na-medovnik

Ohodnoceno: 2x
 
Od: zabu
Datum: 10.02.14 15:44

Jen taková malá poznámka k tomu prvnímu receptu. Nazývat medovníkem buchtu, kde v asi kile jiného materiálu jsou DVĚ lžíce medu... No já nevím. Tím neříkám, že není dobrá. Ale určitě to není medovník.
Proč ten člověk smíchá ocet a sodu dopředu, a nechá CO2 takto vzniklé utéct do vzduchu místo aby ho při pečení využil k nakypření těsta je mi taky záhadou.

Ten druhý recept je lepší, Má poměr mouky a medu asi 4:3. Nicméně stejně ještě těsto doslazuje cukrem.

Takže vězte, že pravý medovník se sladí JEN medem. 0,5kg medu, 0,45kgmouky, 0,2kg tuku nebo přepuštěného másla, lžička sody nebo celý prášek do pečiva, 5vajec,

Prášek do mouky. Ve vodní lázni rozmícháme med, tuk na jednolitou homogenní směs. Po částečném vychladnutí zašleháme do směsi vejce. Vzniklou směs teprve nyní přidáme k mouce a promícháme. Vznikne husté kašovité těsto, které se nanáší na peč. papír. Vrstva asi tak 2-4 mm. Peče se do světle hněda. Po vychladnutí se to okrojí podle dortové formy do kulata. Do dortové formy to také potom skládám. Takto okrojené placky, mají pěkně pravidelný tvar a stejnou velikost, a dobře se potahují krémem a posléze směsí drobečků s ořechy.

Fakt je jeden, a to, že medovník slazený jen medem není nejlevnější. To už je na každém, jestli si chce pochutnat, nebo jíst náhražku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.02.14 16:28
avatar
Nečetl jsi čím se plní, co? Tam je medu víc. Ovšem kdo má přísun medu určitě veškerý cukr nahradí medem. V tom problém nevidím.
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.