Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahrada pšenične mouky za ovesnou

Od: kkozelik* odpovědí: 5 změna:
Ahoj. Ze zdravotnich duvodu bych chtel v domacich dortech, buchtach, palacinek, pecivu atd vynechat psenicnou bilou mouku. Lze ji nahradit tak, ze rozmixuju ovesne vlocky uplne najemno?
Dotaz cislo 2: proc v supermarketech neuvadi slozeni peciva? Jen nekde se na cedulce dozvim ze jde o psenicno zitne ale to jen nekde. Neni nejaky zakon ktery uvadi ze spotrebitel musi znat slozeni vyrobku? Absurditou je, ze sem nekde videl slozeni na neochucene mineralce (slozeni: voda, oxid uhlicity) a psenicne mouce (slozeni: psenicna mouka) :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já mám sice bratra mlynáře, ale už dávno nedělá řemeslo. Proto mě napadlo, jestli byste si neměl zjistit, co vlastně mlýny vyrábějí. Nejen ty velké kolosy, ale i soukromé, malé mlýny. Co a z čeho melou. Strejda Gůgl ví všechno. Furt lepší, než doma mixovat ovesné vločky. :-D

ron*
hodnocení

0x

Vhodné je míchat několik druhů mouky dohromady, jen z ovesné mouky si třeba buchty moc neumím představit. Dá se koupit pohanková mouka, špaldová, ovesná, žitná... Já s oblibou míchám jemnou pšeničnou celozrnnou mouku s moukou pohankovou.

zabu
hodnocení

0x

Obávám se, že ovesná mouka nebude chutnat kvasnicím, a nebude to kynout. A že bude potřeba najít nějaký poměr mezi pšeničnou a ovesnou moukou.

naihonn*
hodnocení

0x

Myslím si, že vzhledem ke způsobu, jakým se ovesné vločky vyrábějí už není šance, že by po rozemletí byly náhradou mouky. Ale jasně, není až takový problém sehnat jinou než bílou pšeničnou mouku, jen člověk musí počítat s tím, že tyhle náhrady jsou dražší.

stirecek*
hodnocení

0x

Kvůli zdravotním problémům by měla být změna stravy komplexnější, nestačí jen vynechat mouku a dál pojídat dortíky, ať už z jiné mouky...cukry a tuky nevynecháte, protože už by to nebyl dortík, takže zabývat se jen moukou, není tak úplně zcela na místě, jakkoliv je mouka škodlivá. Dával jsem tu článek o mouce, ale admin už jej smáznul, psát znova se mi ho nechce...takže psát zde o cukru a tuku, je taky ztráta času...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]