Nejste přihlášen/a.
dobry den mam mladeho pritele,je my 50roku a touzime si spolu poridit nase dite.moc bych si ho prala a nevim zda do toho jit.poradi my nekdo kdo ma skusenosti s pozdnim tehotenstvim.dekuji za rady migelka
Nedělejte to. Až Vašemu dítěti bude 15, Vám bude 65. Do tanečních budou děti doprovázet čupr maminky, Vaše dítě bude doprovázet babička. Věřte, že mu to mnozí kamarádi dají dost najevo. A jste si jistá, že byste dítě stihla vychovat, dát mu vzdělání, postavit ho na jeho vlastní nohy? Nikdo z nás neví, jak dlouho tu bude.
Nemám nic proti stáří, stárneme všichni a nic s tím nenaděláme. Stejně, jako si v padesáti asi neoblečete mini a nebudete řádit na diskotéce, stejné je to i s dítětem. Ona příroda dobře ví, proč zařídila mladé matky. Děti starších maminek navíc často mívají různá postižení, problémy, ten organismus už prostě na donošení zdravého dítěte připraven není. Tím Vás nechci strašit, ale je to tak. Nemládneme nikdo.
Navíc - Váš mladý přítel je s Vámi dnes. Pokud by přišlo malé, viděl by neustále plačící uzlíček, nervózní a strhanou padesátnici a myslím, že by se s Vámi brzy rozloučil. Pokud by byl slušný. Jinak by možná zvedl kotvu i bez rozloučení.
Ono se toho v zamilovanosti napovídá, ale když pak k tomu skutečně dojde, bývá situace jiná. Určitě máte děti z předešlého svazku. Tak si často berte na víkend vnoučátka a užívejte si je. Na vlastní je v padesátce už opravdu pozdě.
Nezlobte se, že jsem Vám to napsala tak bez servítků, ale tak to skutečně je. Jaga.
To je dobře, že se nás ptáte, protože vzhledem k vašemu věku, vašemu vztahu a vašemu pravopisu je dost pravdopodobné, že za pár let bude muset finanční náklady a možná i péči o vaše nedospělé dítě převzít společnost, tedy my všichni. Vzhledem k tomu, že se mám co ohánět abych uživil a vychoval svoje dvě děti, tak vám na rovinu za sebe říkám, že další už nechci.
Děti starších rodičů jsou víc inteligentní. Rodiče na ně mají víc času a rodičovství si pak dokážou nádherně užít. Navíc pokud už nějaké děti měli, tak vše řeší v pohodě a s nadhledem. To jsou ale asi tak jediné plusy. Mínusů je mnohem víc. Kromě toho co už psali rádci nademnou, tak přidám ještě pernamentní strach o dítě a neustálé přemýšlení jak to dopadne. Stačím dítě vychovat, zabezpečit, užít si s ním jeho dětství? Při každém náznaku nemoci se psychicky hroutíte aby nešlo o vážnou nemoc a dítě nezůstalo na tom světě samo. Je to boj a ne každý to zvládne. Mluvím z vlastní zkušenosti.
Souhlasím s Ringem. Jsem sice chlap, ale myslím, že to v tomhle případě vyjde na stejno. Vychoval jsem za mlada 2 dcery. Málokdy jsem měl strach, že se jim něco může stát při jejich skotačení. Lezly po stromech, jezdily na kole, skákaly do vody... Když teď občas hlídám malou vnučku, jsem kolikrát strachy bez sebe, aby někam nespadla, něco na sebe neshodila, nezlomila si nohu, nevyrazila zuby... Když vidím, co s ní dokáže dělat její táta, běhá mi mráz po zádech. Při tom nedělá nic jiného, než jsem před lety dělal s dcerama já. Děti mám rád, ale vlastní mimino bych už nechtěl.
Slyšela jsem jednou nějakou besedu se starými ženami, které měly miminka v pozdějším věku. Všechny se shodly na tom, že z celého dětství dítěte si pamatují nejvíce svou únavu z nevyspání a stálého zápřahu. Z nemožnosti delší doby odpočinku, vypřažení z kolotoče povinností. Když se tak rozhlédnete po světě, uvidíte, že neexistuje vztah napořád. Co uděláte, až se váš mladý přítel shlédne v mladé, usměvavé prdelince? Vy, už stará a hlavně unavená žena? S dítětem. Přece víte, že dítě není na pár let. Dítě je na celý život. Ať se vám to líbí nebo ne, vy jste ve třetí třetině svého života. Bohužel, té nejblbější, kdy jeden z nejvěrnějšícj přátel je lékař.
Velmi vám přeji štěstí s mladým přítelem, ale nekažte si to povinnostmi a zodpovědností, kterou dítě je.
moje maminka, ,3 děti, v 21 a 23 letech. já první, moji o dva roky mladší bratři -oba s mozkovou disfunkce. moje mladá maminka si z našeho dětství nepamatuje nic, než vyčerpání, únavu, při starosti o dlohodobě opožděná dvojčata s mozkovou dysfunkcí. já si z dětství pamatuju hlavně to, když mi bylo devět a maminka se dostala vyčerpáním do klinické smrti, doma se mnoho měsíců neukázala, a já, devítiletá, náhle malá hospodyňka s dvěma mladšími , 7 letými bratry v první třídě. otec pracoval ve směnném provozu, a ač se snažil, co šlo...
ani mladost rodičů nezaručí dětem bezstarostné děství .
naopak, moje 2 kamarádky, 40 leté matky prvorodičky, které jsem svou zkušeností strašila, jsou zatím dosti v pohodě, děti zdravé , prospívající...
Proč do toho taháte peníze ? Ano, jsou důležité, ale v tomhle případě rozhodně nejsou na prvním místě. Tady jde o to, že v 50 už má jen málokdo nervy a sílu na výchovu dítěte. A to nezměníte ani s miliardou na účtě. Až bude dítě v pubertě, tedy až bude matku nejvíc potřebovat (ale přitom taky nejvíc nesnášet), bude matka ve věku, kdy už to bude velmi těžko zvládat. A na mladého otce bych moc nespoléhal, ten bude mít v té době pravděpodobně jiné "starosti".
nedelal bych to , prece jen vase telo jiz neni na tento zaprah staveny , muzete mit velke problemy pri porodu. A pro dite ktere bude mit 15 a vy 65 je fakt pro babicku a ne pro dceru. Dcera vas bude jeste dlouho potrebovat , ale vy pak budete mit problemy sama se sebou... radeji bych si uzival s vnoucaty.
děkuji vam za vase nazory .docela jsem pochopila ze to vubec neni dobry napad a ze radsi do tak vazne veci radeji nepujdu.ani ne tak kvuly sobe ale kvuly tomu malemu tvoreckovy ,ktery by jak mnozi pisete trpel asi nejvice.moc vam vsem dekuji za vase nazory.budu si tedy uzivat s mym pritelem a s vnoucaty diky moc
Zdravím,
po 50tce žena a těhotenství a plánované mi k sobě nejde. Chcete spolu dítě a co když to budou dvojčata? Člověk si rád plánuje, ale co když...to bude teprv záhul v tomto věku.
Známá s manželem až jim odrostl kluk, tak chtěla pořád další dítě, ale to jí nebylo 50, ale přes 30, což jde, tak nakonec, že jo a přirozenou cestou počala trojčata, ještě, že měla blízko na pomoc svoji maminku...
Další zkušenost, kolegyně, kdysi dávno, si myslela, že je v přechodu a zjistila, že je v 54letech těhotná , ve třetím měsíci , no byla znavena, bylo toho na ní hodně.Protože to není to samo, jak když si pořídí chlap v 50tce dítě s mladší ženou, to je jiná a je to o tom, že žena prochází životem většíma změnama--menstruace, rodí, kojí, přechod a k tomu, je to ona která se stará převážně o dománost a rodinu, takže toho bude na Vás víc, než dost v tomto věku.
doplněno 28.01.14 15:35:známé bylopřes 40 , přesněji 43let-oprava , no najednou trojčata..
A tenhle znáte? Díky umění gynekologů se podařilo otěhotnět a porodit dítě 60ti leté ženě. Všichni příbuzní se na miminko těší a jdou se podívat. Pořád se ptají, kdy nám ho ukážeš. Až bude plakat. Po chvíli tak kdy nám ho ukážeš, zase odpověď až bude plakat. A proč až bude plakat? Protože jsem zapomněla, kam jsem ho dala.
Neumím si to představit miminko v 50 letech , to jsem vyprovázela svého prvního vnoučka do 1. třídy. Když se narodil a já ho držela před porodnicí , seděly tam na lavičce ženy a ta jedna se ptala zda jsem maminka , nebo babička. Tak jsem po pravdě a pyšně sdělila své postavení k dítěti a to mi bylo 44roků. Své tři děti jsem měla od 20 do 28 let a neumím si představit ten kolotoč kolem mimča , brzo by to mužskému lezlo na nervy.Pleny, lahvičky, dudánky, vanička a stále se žehlilo a to nemluvě o křiku a děti které jsou starší ale taky malé.Je to nekončící denní program , který se jinak zvládá ve 20 , jinak ve 30 a nemluvě od 40 nahoru. V 50 si mají rodiče užívat života než příjdou nemoce a pouze občas pohlídat vnoučátka ...a co to dítě , jak k tomu příjde?
A proč se neradíte s doktorem a projít testy jste na tom se zdravím?
doplněno 28.01.14 10:29:Je to na vás, jak se rozhodnete. Nevzpomínám, že by byl medializován podobný případ, o starších (starých) mužích a mladých ženách ano. A neptali se, šli do toho. Až jim exnou, vezmou si možná přiměřeného partnera.
Je mi přes padesát let a mám ve své péči vnučku - 9let. Naštěstí je to fakt hodné dítě, žádný divoch, takže tady aspoň nejsou žádné problémy. Ale... Jak píší rádci nademnou, stále se mi honí hlavou, zda tady s ní budu až jí bude dvacet, abych jí mohla pomoci postavit se do života. Nebo ji v tomto věku zatížím tím, že třeba budu nemocná, budu sama potřebovat něčí pomoc?
Osobně se domnívám, že mít dítě v tomto věku je obrovská nezodpovědnost vůči dítěti. Ale je to jen a jen můj názor
Nedělejte to. Okradete dítě o všechny radosti, které si s Vámi užije za mlada. Až mu bude 10, Vám bude přes 60. Nebudete s ním moci jezdit na dovolenou pod stan, nebudete s nim jezdit na výlety, nebude s nim moci dělat spoustu věcí, které Vám za mlada příjdou normální, jednoduše proto, že už na to nebudete mít fyzičku. Jak ji např. chcete učit v 60 jezdit na kole, nebo učit lyžovat. Máte na to? Začnou nemoce ze stáří. Budete mít spoustu starostí sama se sebou, a dítě odsoudíte buď do role pečovatele, nebo si dítě najde někde někoho jiného. Mám kamarádku která je na tom stejně, a dnes vážně uvažuje o tom, že by dceru nechala na výchovu vlastní dceři. Ještě že ji má.
přeně tak. Paní by neměla podlehnout mladšímu milenci a přemýšlet vlastní hlavou. Měla jsem na základce spolužáka, který měl v devíti letech třiapadesátiletou maminku. Ještě dneska si pamatuji, jak se mu vysmívali, že je jeho matka stará, jak ho to mrzelo. Dneska je mu 27, jeho mámě 71 a nejenže se o ni musí starat, protože velmi špatně chodí, ale paní coby starší generace vidí hodně věcí jinak, než o dvacet třicet let mladší maminy, a vznikají třenice. Nadto by ráda viděla vnoučata, aby si jich aspoň chvíli užila, ale kamarád se nehodlá ani ženit, ani plodit.
A v tomo případě by to bylo ještě horší.
Myslím že moc čtete Blesk a ženské časopisy- Řiďte se rozumemem a ženskou intuicí.
Odhlédnu od toho, že jste na tom asi finančně dobře.Takže i když máte měsíční cyklus, neznamená to, že ve vašich letech jsou vaše vajíčka schopna oplodnění. Můžete využít asistované reprodukce, zdr.poj. se na to nevztahuje, což by asi vám nevadilo. Oficiálně se v ČR možnost as. reprodukce uzavírá ženám nad 48 let.
Ale: Co nevidět přijdete do přechodu a změní se vám psychika. Budete mít trochu jiné starosti, o kterých dnes s vaším milencem asi nehovoříte. Jste si jistá, že to ten báječný mladý muž ustojí?
V těhotenství se zvyšuje riziko cévních problémům, ženám se mohou zhoršit křečové žíly, těhotenství je velký nápor na kardiovaskulární systém. A v pokročilejším věku je toto riziko podstatně větší. Matkám hrozí trombózy, embólie a další komplikace těhotenství. Nezanedbatelná je i celková únava organismu. Porod se jistě nebude zvažovat přirozenou cestou, ale bude indikován císařský řez. Ustojí tohle všechno váš mladý přítel?
Je velká pravděpodobnost, že své dítě neuvidíte dospívat, vdávat se či ženit (nebo prostě žít ve vztahu s někým), nedožijete se od tohoto dítěte vnuků. Zemřete a zanecháte tady mladého sirotka. Tohle si musíte uvědomit, protože zemřít samozřejmě může i mladý rodič, ovšem ve vašem případě je to celkem jiná situace.
Jiná je i situace mladých žen a starších fin.zajištěných pánů kteří počnou dítě a všech těch možných celebrit, o kterých čerpáte info právě z Blesku.
Měla byste si spíš užívat radosti z mladého přítele a netahat do toho mateřství.
Pokud se rozhodnete pro dítě, útěchou vám může být, že podle posledních výzkumů to nejsou matky, ale starší otcové , kteří předávají svým dětem více nových genetických změn než ti mladší a zvyšují riziko výskytu autismu nebo schizofrenie u svých potomků. Což není váš případ.
Starší matky zvyšují pouze riziko, že dítě bude trpět Downovým syndromem.
Osobně znám paní, která (přirozeně) otěhotněla asi v 52 letech. Ovšem v té době vypadala tak na 35 (opravdu by jí ten věk nikdo nehádal), a navíc měla několik mnohem starších dětí, které jí s miminkem vydatně pomáhaly.
Ildiko, to jak paní vypadala je jiná věc, věk jí nikdo neodpáře a starší děti jistě byly radostí bez sebe. Mnohé tu již zaznělo, myslím, že biologické hodiny až tak oklamat nějde, dítě by měla mít žena max. ve 30ti letech a to je podle mého věk hraniční.
Já samozřejmě nijak neschvaluji dítě v 50 letech. Paní, o které jsem psala, se dožila věku okolo 100 let a v 50 letech to údajně byla velmi svěží a aktivní osoba (sama jsem ji neznala, vyprávěli mi o tom prarodiče). Většina z nás to ale takto nastavené nemá; pochybuji, že budu v 50 schopna ve zdraví porodit a vychovat dítě.
Osobně si myslím, že dítě je vhodné porodit tak do 35 let. Mě měla mamka ve 31 a sestru ve 33 - zvládala to údajně v pohodě. Pokud vím, měla by děti dřív, ale byla závažně nemocná.
Dítě půjde do tanečních a vy už budete v důchodu.To opravdu není dobrý nápad.Jen tak mimochodem,kolik má přítel let?
Po přečtení předchozí diskuse jsem si opět připoměl, že věk je jenom číslo, záleží na tom, jak se cítíte, jak vypadáte, co zrovna děláte a tak celkem. Časový věk fakt o ničem nevypovídá. Proto taky lidé různě dospívají, stárnou a umírají. A od toho by se mělo odvíjet i to další.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.