Co s libovým ovarem?

Od: Datum: 02.02.15 11:58 odpovědí: 7 změna: 02.02.15 20:51
avatar

Dobrý den,

dostali jsme ovar. Dost ovaru. Dokonce i špalík křenu jako bonus. Po prvotním nadšení jsme ale v rozpacích. Dárce nás totiž nechtěl urazit nějakým podřadným masem a tak je veškerý ovar naprosto libový. Tím pádem suchý. Máme rádi při konzumaci spíš prorostlé maso, zakrojit do libovějšího, do tučnějšího. Snědla jsem plátek, bylo to opravdu suché. Manžel to nechtěl vůbec. Darovanému koni se na zuby nehledí, ale co s tím?

Z části bych možná udělala hašé, bude to ale takové suché. Stejně tak pomlet to na paštiku. K hrachu či čočce máme raději opečenou uzeninu, nebo uzené maso. Dát to do nějaké omáčky? Nevím, už je to přece uvařené.

Chybí tam prostě to prorostlé. Je to takové tuhé, vláknité.

Je to ve vývaru, který krásně zrosolovatěl. Tak mě napadla tlačenka. Přidat koření...ale do tlačenky patří i droby /jazyk, srdíčko/ a to nemám.

Proto vás prosím, kuchařky a kuchaříci, jak byste libový ovar - suchý jako dříví *:(*zužitkovali vy? Předem děkuji za nápady. Jaga.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: jmlc®
Datum: 02.02.15 12:07
avatar

Nešlo by z toho udělat pár superškvarků? Jen tak v malém kastrolu - na chuť :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.02.15 12:08
avatar

Něco pomlít a udělat dnes masovou pomazánku, a zbytek udělat masové knedlíčky do polévky, pokud jich uděláte více tak s nimi do mrazáku, naporcovat do menších pytlíčků a postupně spotřebovávat. Jak jsem četla napadlo mě hned na haši, ale tu jste měla též na mysli.

doplněno 02.02.15 12:11:

Podusit mrkev na másle, nové koření a pokrájet maso na menší kousky do toho, brambory k tomu.

doplněno 02.02.15 12:11:

Rizoto?

Ohodnoceno: 2x
 
Od: uska®
Datum: 02.02.15 14:48

Přikoupit bůček a slaninu a udělat sekanou. Místo mléka k namočení rohlíků použijte vývar. Slanina se přidává pokud je v sekané vařené maso + vejce navíc. Já na slanině osmahnu cibulku.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 02.02.15 15:57
avatar

Já bych to namlela, přidala trochu sádla, sůl, pepř a bezva pomazánka. ;) Teď jsem zase vyrobila, blbě, škvarky. Vzala jsem je ponorákem, přidala sádlo a je to jedlé. Vysoce jedlé. ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.02.15 19:03
avatar

Jago, kruci písek, já to přečetla až nyní. Ale to nevadí, honem to zabal do alobalu a zítra ráno, jakmile otevře pošta, tak poslat na mou adresu, spěšně. *smich* Jo, i s tím křenem, ne abys si ho nechala pod nehtem.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.02.15 19:39
avatar
Suzymon, mysli na kamarády. Přeci si nechceš zkazit žaludek sama. Taky bych si dal ovárek.
Křen mám vlastní u baráku.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: mp
Datum: 02.02.15 20:51

Jak to tak vypadá, tak jste spíše dostala zřejmě uvařenou vepřovou plec nebo i kus kýty. Vidím tady kolem dobré rady. Já navrhuji - nechte vychladit. Nakrájejte na co nejtenčí plátky (přes vlákno), nejlépe na nářezáku a pak použijte stejně jako salám nebo šunku na obložené chleby, veku nebo i mísu, určitě s hořčicí či majonézou nebo jinou studenou omáčkou, aby to nebylo suché. A ještě třeba posypané natenko nakrájeným česnekem, červenou paprikou, pepřem a hlavně posolené a s kyselou okurkou. Přeji dobrou chuť. A případní dietáři budou ještě nadšeni - potom ale bez pečiva a majonézy.

Ohodnoceno: 3x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.