Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych poradit, jak rychle zhubnout 7 kg. Tím rychle nemyslím přímo 7 kg za týden (sama vím, že poté se dostaví jojo efekt), ale například 2 kg za týden. V poslední době se mi prostě absolutně nedaří zhubnout. Prosím vás poraďte, jak jíst cvičit apod. abych konečně zhubla. Děkuju
2 kg za týden je moc, optimální tempo je 0,5 - 1 kg týdně. Jezte pětkrát denně, nezapomínejte na snídaně ani na večeře, přidejte do jídelníčku zeleninu a minimálně obden cvičte, nejlépe choďte na svižné procházky. Pokud jste nabírala několik měsíců či let, neshodíte vše během pár týdnů. Taky si neklaďte příliš vysoké (nebo nízké ) cíle. Např. jestli jste okolo 18-20 let měla 55 kg, teď je Vám 40 a chcete zhubnout na 50 kg, tak to půjde jen velmi, velmi, velmi těžko. Navíc je zima, teploty teď spadly pod nulu, tak tělo zpomalilo, budete hubnout lépe na jaře. Hlavně vytrvat, nevzdávejte se po prvních nezdarech.
Dravim, nevim kolik avzite,), ale ja jsem za 28 dnu schudnul 9kg a bez pohybu a aktivity.
Zkuste si sehnat knihu Antonie Macingove - Najezte se do stihlosti - Zhubnete jednou pro vzdy
Pokud dodrzite vse presne co Vam ta pani pise, je to uzasne. A neni to jen o chudnu, je to i o antitoxikaci-cisteni organu!
Sem ridic kamionu, ziju v UK uz 10 roku a jak sem prestal; kurit, tak sem nakynul tim, ze moje druha droga je sladke.
Preju hodne stesti a spokojenosti
Ze své vlastní zkušenosti. Nikdy mne nebavilo cvičení a pobíhání a vůbec to sportování. Prostě to není moje parketa. Ano, jezdím na kole a nevyhýbám se schodům ani chůzi. I když mám možnost výtahu, vyberu si schodiště. To je asi tak všechno, co jsem pro sport ochotna udělat a není to každý den a pravidelně, prostě jak to život přináší. Ale když jsem potřebovala nějaké to kilko zhubnout, tak jsem ze svého normálního jídelníčku, jedno jídlo vyřadila. Nebudu Vám říkat které, zvedla by se zde zbytečná vlna odpůrných názorů. Prostě to zkuste, vyberte si sama které. Musím ovšem podotknout, že mám pravidelné stravování a zásadně nejím "mezi jídly" vůbec nic. Nemám to zapotřebí, moje tělo si to nežádá. Nejsem na to zvyklá, tak mi to nechybí. Jím třikrát denně. A omlouvám se příznivcům stravování po dvou hodinách a po "malém množství". Každý to máme prostě nějak nastaveno. Já třeba řešila dvě kila maximálně, takže to bylo jednoduché.
Je to sice v rozporu s obecnými doporučeními, ale částečně máte pravdu, Suzymon. Dovolím si zdůraznit Vaši větu: "Každý to máme prostě nějak nastaveno." Je to tak. Každý člověk je jiný, proto je třeba při hubnutí používat hlavu. Pokud byl člověk zvyklý dvacet let jíst čtyřikrát denně a držel si váhu, pak během jednoho roku (např. kvůli stresu, úrazu...) přibral a nyní chce zhubnout a najede na pět šest jídel denně, tak půjde hubnutí špatně. V takovém případě je nejlepší pokračovat ve starém režimu a jíst čtyřikrát za den.
Pokud Vám stačí tři jídla denně, držíte si váhu a nemáte hlad, není důvod se nutit do pěti jídel. Je důležité poslouchat své tělo Někomu nedělají dobře ryby, někdo je miluje. Dalšímu vadí čerstvé pečivo, jiný si na něm pochutná... a tak dále
Dobrý den,úplně jsem vysadíla bílou mouku a kilča jdou dolů úplně samy a bez hladu Zkuste,je to jediný,co mi funguje bez problému
No já tomu nerozumím. Co to přesně znamená, vysadit bílou mouku? Chcete tím říct, že už nejíte třeba rohlíky? A co tmavá mouka?
Článek, na který odkazujete, je plný nepřesností a polopravd. Kdyby předmětné potraviny (mléko, mouka, cukr, sůl) byly tak strašně zdraví škodlivé, jako se autor článku domnívá, tak by Evropané už dávno vymřeli. Navíc pán si v některých pasážích sám odporuje, neodkazuje na jakékoliv zdroje (už vůbec ne na relevantní) a reklama na "živou vodu" té stránce důvěryhodnosti také zrovna nepřidá.
V zásadě je pro tzv. zdravý životní styl důležité omezit cukr, sůl i bílou mouku, ale tvrzení v článku jsou zbytečně přehnaná a někdy i nepravdivá.
clanky me nezajimaji, kdyz jim mouku a cokoli z ni vyrobene a moc se nehybu, tloustnu (staci 2 krajice chleba a fazole jeden den a po*erete si cely den predtim, kdy jste se snazila na sobe zapracovat, true story) ikdyz jim male porce 7x denne, vetsi argument nepotrebuju, naopak kdyz pecivo uplne vynecham a jim rejzi a podobne, kila jdou prirozene po troskach dolu aniz by clovek vubec cvicil (mam digi vahu)
Tak tenhle článek je opravdu pořádná hovadina. A tímto vaše rady v této oblasti podle mě rázem klesají na dost nezáviděníhodnou úroveň. No, snad v lepším případě nikomu neublíží...
Stirečku, když jsem se ptala, myslela jsem to trochu jinak. Já rozhodně nejím rohlíky, ani nijaké takové pečivo. Ale říci, že vysadím úplně bílou mouku a, nic víc, a že začnu okamžitě hubnout, tak to podle mne pravda není, protože to nestačí. proto jsem reagovala tak, jak jste si přečetl. Já myslela, že to je pochopitelné. Spletla jsem se. Já si zásadně peču svůj vlastní chleba a samozřejmě že ne z bílé mouky, ale i tak ho nesním najednou půl bochníku. Mám ho na dva týdny. Takže i kdybych si ho upekla tak, jak to dělám s vločkama a ze žitné a pšeničné mouky, semínky a tak dál, kdybych ho snědla půl bochníku na posezení, tak nezhubnu jenom proto, že je z tmavé mouky a jenom ze zdraví prospěšných surovin. Mouka je mouka a pečivo je pečivo. A po něm se nehubne. Já prostě reagovala na tu informaci, že když se vysadí bílá mouka, tak se zákonitě zhubne. Taková byla odpověď, na kterou jsem odpověděla. Podle mne to nebyla dobrá odpověď. protože tazatelka by si mohla myslet, že když sní denně deset rohlíku z tmavé mouky, tak bude hubnout. Což je konina.
Suzymon, já jsem to pochopil tak, že se podivujete na tím, že není žádné výrobky z mouky, proto jsem tam vložil ten odkaz. Jestli Jezebell hubne bez moučných výrobků je čistě teoreticky možné, ovšem záleží na složení zbytku stravy. Pak by to bylo možné, Jezebel psala, že hubne a bez hladu, což je pochopitelné, protože když si dá člověk rohlík, dostane po něm brzy hlad, takže to řeší dalším rohlíkem, v podstatě začarovaný kruh. Jak jsem psal výše, vymílaná mouka má hodně sacharidů, ale bez vlákniny a ostatních živin, tedy vysoký glykemický index, zvedá se krevní cukr a nastupuje inzulin, který reguluje hladinu cukru v krvi, jenže nástup inzulínu je vyšší, neodhadne kolik a srazí hladinu cukru v krvi příliš, pod hladinu, která by měla být, takže člověk sahá po dalším rohlíku, aby srovnal hlad. Inzulin je hormon anabolický, takže přebytečné zásoby sacharidů ukládá do tuků. Takže po vynechání pečiva je možné teoreticky hubnout, záleží na další stravě. Inzulin se navíc drží v krvi až dvě hodiny a zároveň zamezuje spalování tuků, takže když si dáte jídlo s vysokým glykemickým indexem a jdete na procházku, čerpání energie z tuků právě ten inzulin blokuje. Proto je výhodnější celozrnné pečivo, jelikož díky ostatním živinám - minerálů a vitamínů, vlákniny a tuků je to správný polysacharid s nízkým GI, který zaručuje postupné a dlouhé uvolňování energie, nerozhoupe tedy hladinu inzulinu v krvi. Takže ono nejsou důležité sacharidy, jak jsou důležité jaké sacharidy. Taktéž cukr je nebezpečný, jelikož je to disacharid, složený ze dvou molekul, které se jen rozloží a okamžitě vstřebávají, zatímco polysacharidy se vstřebávají daleko déle, mají více než deset cukerných jednotek, vstřebávají se postupně. Ten cukr je samozřejmě i v ovoci, jenže ovoce má nízký glykemický index, jelikož vstřebávání zpomaluje vláknina a další živiny. Jednoduše řečeno, snězená bulva řepy je neškodná a zdraví prospěšná z důvodu obsahu dalších živin, zatímco snězený vyrobený cukr z ní, nic neobsahuje, jen hromadu nevyužitelné energie, která se vstřebá naráz a ve velkém množství, kdy ovlivnuje hladinu inzulinu, pomáhá tedy vyčerpání slinivky, kdy hrozí cukrovka. Pečivo tedy může být prospěšné, pokud je celozrnné, ale dá se bez něho existovat. Doma pečeme taky chleba nebo jiné věci, sám to ale nejím, občas si dám knedlík s gulášem, ale jinak pečivo vůbec nepotřebuju už dva roky, taky jsem bez něho zhubnul, ale změna jídelníčku byla komplexní, takže nedokážu říct, zda to bylo jen pečivem. Navíc mě vysazení pečiva pomohlo se zdravotními dlouhodobými problémy, dokonce jsem měl jít na dvě operace, od kterých mě zachránila změna jídelníčku a ten pán "hipík", jak ho nazvala Clarie.
Cvičit nemusíte, základ je strava, ale jinak řečeno, změna by měla být trvalá, pokud se vrátíte k dnešnímu stravování, vrátí se i váha a různé nemoci. Musíte jíst často a vybrané jídla. Kolik je optimální týdenní úbytek vám nikdo neřekne, ten může být i 4kila týdně - vždy záleží jen na PH. Tedy na složení stravy a s tím spojené odbourávání škodlivin. Při neutrálním nebo zásaditějším PH můžete chudnout bezpečně jakoukoliv rychlostí. Záleží jen na vás.
PH...takze zasadita strava. U teto moznosti nechapu mereni ph..Lakmus. papirky se daji koupit, ale jejich uziti podle nekterych knih nema spravnou hodnotu. Podle krve tezko, a podle moci jsou vysledky udajne velmi rozporuplne. Nemate prosim odkaz na nejakou knihu, kde je to popsano " pro blbce" diky M.
dle odpovedi vyse...pokud mate zkusenost a vyznate se, kniha od Macingove je na zakladech ph? Diky a hezky den.
Diky, tyto strany jsem uz nekolikrat zkoukla...ale popravde , odpovedi jsou tak rozevlate, ze na konci nevim, co je na zacatku Ale v nekterych prikladech jsou poucne.
Práve...hloubeji, pokud clovek nema talent na chemii a jeho mozek proste nebere tyto sahodlouhe vety, nema sanci mam doma knihu, ktera je napsana pro "blbe", ale podle stranek a knihy jsou tam velek rozdily...takze laik nema sanci proniknout hloubeji do problemu. Kazdopadne i mala "ocista" v ramci pochopeni je kladna. Diky a hezky den.
MUDr. Jiří Zájíček, který má ordinaci v Táboře, používá velmi účinnou akupunkturu. Je to program na 8 týdnů, kdy díky pěti jehličkám v ušním boltci a upravené životosprávě zhubnete1,5 kg - 2 kg za týden, to když přidáte pohyb. Podstoupila jsem to a musím říci, že jsem se cítila úžasně, nic mi nechybělo, žádné chutě, lehkost, vylepšila se mi pleť. 14 kg bylo za 8 týdnů dole. Po kůře jsem nabrala 3 kg (to se prý zaplní střeva) a pak jsem si váhu udržovala 2 roky. Jenže nezřízený způsob mého stravování, lenost a trochu i stres všechno zhatil a nastal jojo efekt jako když vyšije. Opravdu je to velmi účinné, ale chce to si to srovnat v hlavě a změnit životosprávu na zbytek života. Kontakt na něj mám. L.
Dav vam jednu konskou kuru, ktera zabira. : Po ranu misku ovesnych vlocek se zavareninou.Behem dne pít 1/2- 1 1 L stavy z kyseleho zeli. Vecerni prochazka v blizkosti domova. Abyste stihla na toa. Pred spanim lzici medu.
doplněno 02.02.14 14:56:Ty vlocky nevarte, ale jen rozmichejte ve vlazne vode.
Ta bílá mouka je podobná cukru,který jsme vysadily s kamarádkou,ale ona zhubla viditelně a já nic ...takže? podle mého mínění jedla hodně sladké,takže efekt byla já nesladím ani čaj a ni kafé a tak dostávám do sebe jen cukr obsažený ve finální potravině,takže to nestačilo ...a efekt se nedostavil
U mě nejlépe funguje běh a trénink MMA.. prostě nějaké kardio.. Jsem sportovec, trénuji třeba i 5-6x v týdnu. Můj jídelníček je opravdu bohatej.. někdy se až přežírám.. vločky, tvaroh, maso, ořechy.. + normální strava(snídaně, oběd, večeře), pokud vynechávám bílkoviny.. tvaroh, vločky.. tak hubnu.. třeba i 2kg týdně. Hlavní u mě tedy je trénink.. udělá hodně.. ono když jsi jdete 2x týdně zaběhat 14km, 2x týdně MMA, a k tomu 1-2x týdně posilování s vlastní vahou.. tak by zhubl snad každý.. vým o čem mluvím.. taky jsem nebýval nejhubenější. Je to hlavně o tom hecnout se a sportovat - vybrat si něco co vás baví a co zvládáte.. postupně můžete přejít na náročnější sporty.. Je to méňe pohodlné než držet dietu.. ale zhubnete a ještě zpevníte postavu.. stojí to zato... ale nepopíram, že to chce hodne sebezapření se. Zkuste to a uvidíte že výsledky vás potěší! Pěkný zbytek večera všem.
Souhlas, souhlas. Dlouho jsem se pral s nadváhou a opravdu žádný zaručený přípravek ani prapodivná dieta nefungují. Až jsem si to jednou srovnal v hlavě, z jídelníčku vyházel to co tam být nemusí (sladkosti, uzeniny, knedlíčky, guláše a hlavně tvrdý alkohol). Stravu jsem zpeztřil a přidal více bílkovin. Začal jsem se hýbat, delší procházky, pak kolo a plavání a teď už 3 x týdne fitko posilování. A popravdě jím snad teď víc než před tím, a schodil jsem 17 kilo za 8 měsíců. Základem hubnutí je si to srovnat v hlavě, pak upravit jídelníček (ale ne diety a hladovění) a přidat pohyb. Výsledek se brzo dostaví. A jelikož jsem si na pohyb zvyknul a mám z něj radost tak nemůžu teď ani omezit jídlo protože okamžitě letím s váhou dolu a nechci vypadat zase jak hubeňour.
Je to jednoduché. Úspěch tkví v každodenním vážení po snídani. Takže první den se normálně nasnídáte a zvážíte A tento den se snažíte jíst trochu méně než obvykle. Pijete cokoliv bez cukru v jakémkoliv množství. Další den se po snídani zvážíte a pokud nemáte o 1kg méně, tak už nic nejíte až do další snídaně. Až budete mít o 7kg méně, budete se také po každé snídani vážit a pokud vaše váha vzroste o cokoliv, tak do další snídaně nic nejíte. Pokud máte váhu stejnou nebo méně, tak jíte jak chcete. Pijete vždy cokoliv v jakémkoliv množství bez cukru.
to vim naprosto presne,neni to az tak zdrave, ale hlavne musis dodrzet pitny rezim. telo ktere rado jedlo se bude citit oslabene a bude ti do mdlob, ale to je jen simulace...telo si zvykne kazdy den hodina behu, hodina yogy a tabletky na vyprazdneni (ne drasticke) nejlepe prirodni...dostanes za tyden cca 5kg dolu ikdyz je optimalni 1-2 kg tydne, k piti doporucuju horky zazvor s medem a citronem a caje jako Pu-erh apodobne...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.