Mléko + čokoláda

Od: Datum: 26.01.14 09:57 odpovědí: 8 změna: 28.01.14 00:27

Zdravím,co se stane,když dám do mlíka čokoládu a nechám jí tam? :D


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: xixi*
Datum: 26.01.14 09:59

Do teplého nebo studeného? Jakou čokoládu? Tabulkovou nebo sypkou?

Tabulková se ve studeném mléce ani nehne, v teplém se začne lehce rozpouštět, v horkém se rozpustí a po zamíchání získáte lahodný nápoj (pokud je čokolády dost).

BTW to nemáte doma mlíko a čokoládu? Co to tak vyzkoušet?

Ohodnoceno: 4x
 
Od: choco
Datum: 26.01.14 10:02

Aha,děkuji

Však máme ale já se raději ptám :D

Od: uska®
Datum: 26.01.14 10:31

co se stane,když dám do mlíka čokoládu a nechám jí tam?

*smich* to jí tam chcete nechat týden, měsíc, rok? Nestane se nic neboť já bych jí zbaštila ihned.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ben®
Datum: 26.01.14 10:46
avatar

Dobrý den, čokoláda ponořená do mléka bude nadlehčována silou, která se rovná tíze mléka stejného objemu, jako je objem čokolády (nebo tak nějak podobně - viz starší školní znalosti). Zdravím!

Ohodnoceno: 5x
 
Datum: 27.01.14 22:31
avatar

tělěso ponořené do vody je vytláčováno silou, která se rovná váze tělesa do vody ponořeného...

doplněno 27.01.14 22:39:

Když dáme čokoládu do studeného mléka, stane pouze to samé, nic víc. Pokud mléko zahřejete, čokoláda se za stálého míchání rozpustí a budete mít mléko s čkoládovou příchutí. Záleží na typu čokolády a na množství, které do mléka ponoříte. Pokud jste si chtěla udělat čokoládové mléko, použijte kvalitní čokoládu, hořkou a dle chuti přislaďte. Bez nahřátí to ale nepůjde.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.01.14 00:00
avatar

Snad nikdo nepoužije ve škole váš pokus o definici Archimédova zákona. *smich*

K Benově definici stačí dodat, že jde o objem ponořené části čokolády.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 26.01.14 19:47
avatar

Právě dnes jsem dělala vnučce horkou čokoládu, 1 smetana na vaření + rozdrobená figurka mikuláše, dala mi ochunat malou lžičku. Ohřívala jsem to v mikrovlnce.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 28.01.14 00:27

Podle mě dost záleží na čokoládě. Taky jsem jednou zkusil rozpustit nějakou figurku (která sama o sobě nebyla moc dobrá) v mléce a výsledek nic moc. Navíc se nerozpustila úplně a na dně hrnku zůstalo takové "hnědé bláto", které samotné nebylo ani poživatelné... Takže takhle se třeba nějaké nekvalitní figurky nezbavíte - to je lepší vyhodit .

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.