Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Litinová bábovka - údržba

Od: zvanda® odpovědí: 4 změna:

Dostal jsem krásnou starou formu na bábovku.Je ale litinová a má tendenci reznout.Nechal jsem ji vypískovat, umyl, vystříkal sprejem a výrobek nádhera.Jak ale formu ochránit před rzí.Má někdo recept.Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vystříkal sprejem... jakým a proč. Pokud nádobu nemíníte používat k původnímu účelu, ošetřete ji nástřikem čirého laku na dokonale odmaštěný povrch. Ideální by byl lihový...

hodnocení

0x

Pokud ji používáš, tak po použití ji neumývat vodou (a už vůbec ne saponátem), ale vytřít a vydrbat papírem a solí. Není to moje zkušenost, ale někde jsem to četl.

solenza*
hodnocení

0x

No ná nevim, ale my jsme párkrát pekli v keramické formě a nebylo to nic moc. Navíc se často bábovka ve formě lepila. Není nad moderní formy ze silikonu nebo s nepřilnavým povrchem.

sebod*
hodnocení

0x

zvando. Jak už tu někdo psal. Nedávat do vody, už vůbec nepoužívat jar apod. Před použitím trošku vymáznout máslem a vysypat moukou, po vyklopení upečené bábovky vytřít papírovým kapesníkem. Mám takovou formu po babičce - takže stáří dobrých sto let. Už je trošku otlučená, chybí jí jedno ucho. Ale v žádné "moderně" se tak nádherná bábovka neupeče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]