Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chytila jsem vši, bohužel jsem si jich všimla až asi tři týdny po chycení, takže jich mám opravdu hodně... Veškeré chemické přípravky jako spreje se zakázaly, takže už se prá prodávají jen šampony, které ale zabijou jen ty živé vši, ne hnidy (vajíčka)... A prý už ani to není dokonalé. Pak jsem slyšela o tom, že pokud se vlasy obarví hodně chemickou barvou (naprosto umělou, žádná henna), může to taky pomoct, ale sestřenici (od které jsem vši chytla) to nepomohlo tak úplně.
Máte nějakou opravdu osvědčenou radu? Mám hodně husté, dlouhé a krásné vlasy, takže je samozřejmě stříhat nebudu
orthosan pro psy- nejlevnější a nejúčinější
a osvědčený --hlavně nemusíte čekat žádné dvě hodiny
Mám osvědčenou a opravdu účinnou radu, pracuji v sociálním zařízení, kde se prakticky pravidelně potýkám s likvidací vší a hnid - když je dobré období, tak alespoň jednou měsíčně.
Tedy: samozřejmě umýt šamponem na vši, tak se zlikvidují živé vši, vyčesat a potom udělat silný zábal na vlasy z kondicionéru, zabalit vlasy do igelitu, přes zábal ručník a vydržet (aspoň 2hodiny).Potom vlasy umýt -tím se zahubí hnidy, ale potom následuje samozřejmě mechanické vybrání - evt. jsme při velkém rozsahu výskytu používali další možnost likvidace, a sice vyžehlit vlasy žehličkou - zní to hrozně, ale účinnost ideální.
Přeji hodně úspěchu, kondicionérový zábal kllidně opakujte častěji pro zvýšení účinku i jako prevenci.
petrkess. Nemáš pravdu. Barvení, trvalá i lak na vlasy vši ničí. Lak musí být "horší" kvality. Takový ten lepkavý. Dospělým vším tak nevadí, ale hnídy to zahubí.
To, co jsem napsal, je citát z internetu. Už se mi nechce ty stránky hledat znovu, ale je to obsáhlý článek o hubení vší. Jo, a také se nemá používat petrolej. I když je účinný, může ohrozit zdraví (alergie).
s úspěchem se používal šampon Orthosan (prý už není účinný nevím) dokonce se používal i na vši-muňky (filcky).Dnešní druh šamponu nevím jak se jmenuje ale je také účinný ,pokud nepomáhá není chyba v něm ale někde jinde! Jinak šampon se má použít vždy několikrát po sobě-ničí totiž jen dospělé ale ne hnidy,takže po cca 7-11 dnech opakovat !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.