Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na vši - hnidy

Od: joolie* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, chytila jsem vši, bohužel jsem si jich všimla až asi tři týdny po chycení, takže jich mám opravdu hodně... Veškeré chemické přípravky jako spreje se zakázaly, takže už se prá prodávají jen šampony, které ale zabijou jen ty živé vši, ne hnidy (vajíčka)... A prý už ani to není dokonalé. Pak jsem slyšela o tom, že pokud se vlasy obarví hodně chemickou barvou (naprosto umělou, žádná henna), může to taky pomoct, ale sestřenici (od které jsem vši chytla) to nepomohlo tak úplně.

Máte nějakou opravdu osvědčenou radu? Mám hodně husté, dlouhé a krásné vlasy, takže je samozřejmě stříhat nebudu ;)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hladova*
hodnocení

3x

orthosan pro psy- nejlevnější a nejúčinější:)

doplněno 21.01.14 22:13:

a osvědčený --hlavně nemusíte čekat žádné dvě hodiny

jezebelll*

To je pravda,nedávno jsem byla koupit něco ve zverimexu,daly jsme se s prodavačkou do řeči a ta říkala,že jediné,co jí zabralo pro děti na vši,byl psí šampon proti blechám :)

petrkess*
hodnocení

2x

Zkus šampon na odstranění vší a hnid, třeba forta capissan. Umývat, umývat, ale pozor na oči..

miklous*
hodnocení

2x
To vás lituji. Má dcera je donesla před dvěma lety ze školy. Utratila jsem spoustu peněz za zaručené přípravky a výsledky žádné. Pak jsem ze zoufalství použila Orthosan na psy. Dále jsme denně vlásky pročesávali octovou vodou a hnidy vybírali ručně... Po týdnu jsme Orthosan opakovali. Od té doby máme klid. Preventivně doma mám "Lice Rep - repellent spray", kterým dceru stříkám po každém umytí vlásků.
Přeji úspěšný boj...
joolie*
hodnocení

děkuju, snad něco zabere *nevi*

petrkess*

Většinou mají vši jít dolů hned.

Víte, kde asi bude příčina? Vši mělo nějaké dítě ve škole, neléčilo si je, a na vaší dceru nějaké nové vši vždycky naskákaly. A doma potom můžete mít, jak chcete :)

doplněno 21.01.14 19:07:

Druhý odstavec byl určen pro uživatelku miklous

kukik*
hodnocení

2x

Mám osvědčenou a opravdu účinnou radu, pracuji v sociálním zařízení, kde se prakticky pravidelně potýkám s likvidací vší a hnid - když je dobré období, tak alespoň jednou měsíčně.

Tedy: samozřejmě umýt šamponem na vši, tak se zlikvidují živé vši, vyčesat a potom udělat silný zábal na vlasy z kondicionéru, zabalit vlasy do igelitu, přes zábal ručník a vydržet (aspoň 2hodiny).Potom vlasy umýt -tím se zahubí hnidy, ale potom následuje samozřejmě mechanické vybrání - evt. jsme při velkém rozsahu výskytu používali další možnost likvidace, a sice vyžehlit vlasy žehličkou - zní to hrozně, ale účinnost ideální.

Přeji hodně úspěchu, kondicionérový zábal kllidně opakujte častěji pro zvýšení účinku i jako prevenci.

petrkess*
hodnocení

0x

Barvení vlasů, trvalé a laky na vlasy vši nijak neodpuzují.

sebod*

petrkess. Nemáš pravdu. Barvení, trvalá i lak na vlasy vši ničí. Lak musí být "horší" kvality. Takový ten lepkavý. Dospělým vším tak nevadí, ale hnídy to zahubí.

petrkess*

To, co jsem napsal, je citát z internetu. Už se mi nechce ty stránky hledat znovu, ale je to obsáhlý článek o hubení vší. Jo, a také se nemá používat petrolej. I když je účinný, může ohrozit zdraví (alergie).

joolie*
hodnocení

no, každopádně to taky zkusím, nic tím nezkazím :D názory se očividně různí ale zkusit to můžu :D je to dost zoufalý... :/

marfusa*
hodnocení

0x

Známá si opatřila na internetu elektrický kartáč. Jestli ničí vši a hnidy ne, to nevím, ale je prý naprosto slvělý.

kjanik112*
hodnocení

0x

Už za monarchie se proti vším užíval petrolej jako účinný prostředek. Nepracujte s ním, pokud možno, v bytě, ale třeba v prádelně. Silně páchne, a třeba takové ukápnutí na koberec je přímo katastrofa, dlouho bude cítit, než vyprchá.

hodnocení

0x

krom již jmenovaných přípravků jsem před nedávnem zaslechla v TV, že je též ničí použití žehličky na vlasy

lotus*
hodnocení

0x

Údajně by měl pomoci i nimbový olej (dá se sehnat i jako 100%), s ním se pak naředí šampon nebo se použije jako olejový zábal.

hodnocení

0x

s úspěchem se používal šampon Orthosan (prý už není účinný nevím) dokonce se používal i na vši-muňky (filcky).Dnešní druh šamponu nevím jak se jmenuje ale je také účinný ,pokud nepomáhá není chyba v něm ale někde jinde! Jinak šampon se má použít vždy několikrát po sobě-ničí totiž jen dospělé ale ne hnidy,takže po cca 7-11 dnech opakovat !

hodnocení

0x

,,dříve se hlava polila petrolejem a zabalila a nechalo se to působit a bylo ponich i hnidách.. Ale i když si vlasy zabarvíš a je tam jistě kysličník,také vše zahubíš. Vyzkoušeno.Kup si více barvy a uvidíš ,že je zničíš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]