Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červenání - jak je způsobeno?

Od: red* odpovědí: 9 změna:

Zdravím,nedávno sem byla ve škole na oběděch se svýma kámoškama ... normálně jsme obědvaly ale potom do jídelny vešel jeden kluk a já se začla hrozně červenat :D byla sem jak rajče,takže pěknej trapas :D a tak se chci zeptat jak je to možné,že se může někdo tak hodně červenat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak přesně tohle mne trápilo celé mládí. Můžou za to vnitřní emoce. Asi jsi toho kluka znala od vidění a líbí se Ti. Ale mně se to stávalo i když jsem ty kluky vůbec neznala, ale bylo mi jasné, že se na mne dívají, že prostě budím pozornost. Okamžitě jsem zčervenala. A fakt k tomu není třeba žádné zrcadlo, ani to, že by mi to někdo musel říkat. Toho jsem se právě bála nejvíc, toho, že to ti druzí vidí. Když člověk zčervená, ví to. Trapas to je, protože to fakt ostatní vidí a začnou se zajímat proč. A třeba ani žádné logické vysvětlení není. Nebo je, ale v té chvíli tomu sami pořádně nerozumíme. A co je nejhlavnější, určitě to nechceme rozebírat. Je to náš vnitřní, a soukromý pocit a navíc na sebe máme vztek, že to nedokážeme ovládnout. Cítíme se jako kdybychom byli při něčem odhaleni a máme pocit oslabení. Postupem věku to bude odeznívat, ale úplně se toho asi nezbavíte. Tak to mám tedy já. Už se nečervenám tak často, ale stává se mi to i nyní. Ale v mém věku to je jednodužší, vždycky řeknu, hergot ten přechod je strašnej, zase mám nával...*smich*

petrkess*
hodnocení

2x

Hm, a jak víš, že se červenáš, co když si z tebe kamarádky udělaly legraci? Bylo tam snad zrcadlo? :D

Jinak se to dá vysvětlit tak, že kluk se ti líbil a vyvolal u tebe stud.

red*
hodnocení

No šlo to poznat moc dobře :D

red*
hodnocení

A jak je myšleno to stud?

joule*
hodnocení

2x

přesněji: kdykoliv se něčeho bojíš, může to být i blbost, a je to náhlé, tzn že tě to překvapí, tak tvoje tělo vyplaví hormon adrenalin a ten způsobí rychlejší pulz, nahrnutí krve do hlavy i jinam (zčervenají i orgány), takže přirozeně zrudneš. Zvýšený tep také způsobí pocení, těkavost a někdy černé vidění :D

Je to z důvodu, že kdyby opravdu hrozilo nebezpečí, tak aby bylo tělo připraveno zareagovat s větší energií. Dnes už to nemá moc velký účinek, jak vidíš, je to spíš na obtíž :D

red*
hodnocení

Děkuji :) jen pokud se ještě mohu zeptat jak myslíte to černé vidění

joule*

třeba jako když ráno moc rychle vstaneš a zamotá se ti hlava, chvilku vidíš černě :)

hodnocení

0x

zacla jsi byt urcite nervozni :)

red*
hodnocení

To sem byla až moc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]