Nejste přihlášen/a.
Pěkný večer,po každé,když peču nádivku si říkám musím se zeptat jak na ni.Recept znám léta dělám stejný a chutná nám o ten mi nejde.Máme jí rádi,proto nenadívám maso nebo kuře,ale dělám jí celý pekáč zvášť a teď.Pečete jí v troubě dole,nahoře nebo v puly?Na kolik stupňu?Pečení nastavíte na pečení spodní,vrchní nebo obojí?Mám s tím léta problémděkuji
Pečeme také celý pekáč nebo plech. Normálně uprostřed jako buchtu, tak na 180, oba ohřevy, doba je různá, ovšem platí to samé jako u litých těst, píchnout špejlí a když zůstane suchá, je upečeno. Žádná věda se v tom neskývá
Nádivku dělám kapku jinou k masu /ke kuřeti/ a pak jinou takovou na plech,která se pak krájí na čtverce. A jí se k ní kyselá okurka, nebo zeleninový salát.
Ke kuřeti: rohlíky na kostky, vejce,mléko, rozpuštěné máslo,sůl, muškátový květ, nasekaná petrželka. Dávám ji na pekáč vedle kuřete, udělá se pěkná zlatá kůrčička, když jsem to nadívala do ptáka, zůstala nádivka nepropečená, taková spíš uvařená. Takhle je to lepší.
Ta na plech: dělám ji ze 17 rohlíků, mléko, vejce, osmaženou anglickou či uzené nakrájené na kostičky, máslo, prolisovaný česnek, mléko, sůl, majoránka, pepř. Je díky česneku a majoránce pikantnější, než ta ke kuřeti. Rozestřu na dobře vymaštěný plech, peču v el.troubě dole, pomaleji, asi na 150 stupňů. Pečení zapnuté obojí, horní i spodní. Ke konci pečení snížím teplotu, když začne povrch růžovět, dopeču při nižší. Dobu pečení nevím, řídím se pohledem do trouby, případně kousek ochutnám.
Ke konci pečení je možné povrch posypat jemně strouhaným tvrdým sýrem a nechat už jen roztavit. Když ho nemám, nevadí to, i jinak je dobrá. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.