Jak pečete nádivku?

Od: Datum: 18.01.14 21:33 odpovědí: 4 změna: 19.01.14 12:35

Pěkný večer,po každé,když peču nádivku si říkám musím se zeptat jak na ni.Recept znám léta dělám stejný a chutná nám o ten mi nejde.Máme jí rádi,proto nenadívám maso nebo kuře,ale dělám jí celý pekáč zvášť a teď.Pečete jí v troubě dole,nahoře nebo v puly?Na kolik stupňu?Pečení nastavíte na pečení spodní,vrchní nebo obojí?Mám s tím léta problémděkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 18.01.14 21:36
avatar

Pečeme také celý pekáč nebo plech. Normálně uprostřed jako buchtu, tak na 180, oba ohřevy, doba je různá, ovšem platí to samé jako u litých těst, píchnout špejlí a když zůstane suchá, je upečeno. Žádná věda se v tom neskývá

Ohodnoceno: 2x
 
Od: ddasa*
Datum: 18.01.14 21:40

děkuji tak to vím já ji pořad přehazovala nahoru a dolu v troubě stupně to jsem si take nebyla jistá pekla jsem na 250

Datum: 19.01.14 08:05
avatar

Nádivku dělám kapku jinou k masu /ke kuřeti/ a pak jinou takovou na plech,která se pak krájí na čtverce. A jí se k ní kyselá okurka, nebo zeleninový salát.

Ke kuřeti: rohlíky na kostky, vejce,mléko, rozpuštěné máslo,sůl, muškátový květ, nasekaná petrželka. Dávám ji na pekáč vedle kuřete, udělá se pěkná zlatá kůrčička, když jsem to nadívala do ptáka, zůstala nádivka nepropečená, taková spíš uvařená. Takhle je to lepší.

Ta na plech: dělám ji ze 17 rohlíků, mléko, vejce, osmaženou anglickou či uzené nakrájené na kostičky, máslo, prolisovaný česnek, mléko, sůl, majoránka, pepř. Je díky česneku a majoránce pikantnější, než ta ke kuřeti. Rozestřu na dobře vymaštěný plech, peču v el.troubě dole, pomaleji, asi na 150 stupňů. Pečení zapnuté obojí, horní i spodní. Ke konci pečení snížím teplotu, když začne povrch růžovět, dopeču při nižší. Dobu pečení nevím, řídím se pohledem do trouby, případně kousek ochutnám.

Ke konci pečení je možné povrch posypat jemně strouhaným tvrdým sýrem a nechat už jen roztavit. Když ho nemám, nevadí to, i jinak je dobrá. *palec* Jaga.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: ddasa*
Datum: 19.01.14 12:35

Super jsem zas chytřejší česnek dávám také nám právě nechutná ta nadívaná do ptáka dííky

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.