Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, nemáte nějakou "kutilskou" radu, jak vyřešit nové podpadky? Dřív se k novým botům dávaly náhradní podpadky a šly i dokoupit. Teď si musím u obuvníka nechat podpadky vyměnit. Nevím, jak u vás, ale mě to stojí přes 100Kč a vydrží cca 2-3 týdny, než se zase sešlapout. Vím, že hlavně na pravou nohu poněkud "šmajdám", ale v botech toho dohromady moc nenachodím a přesto podpadky nevydrží. A to prý mi tam dává nějaké lepší. Zkoušela jsem i jiného obuvníka, ale se stejným výsledkem. To už si za zimu můžu raději koupit nové boty, než minimálně každý měsíc měnit za stovku jen podpadky. Nevíte, jestli by nešly vyrobit z něčeho trvanlivějšího, co by zvládnul i lepší kutil? Nebo jak to řešíte?
Díky
Nisla
Zdravím,
nevím, jaká je situace dnes, ale kdysi dávno jsme to řešili nahrazením plastových podpadků podpatky kovovými. Tehdy "kutilská" výroba - z mosazi se vysoustružil či vyfrézoval oválný špalíček (to, na co se došlapuje), který se do podpatku prostě přišrouboval. To bylo v dávných dobách, v době popřevratové, pokud si to dobře pamatuju, tak kovové "podpatky" (ty nášlapy) i někdo vyráběl a dalo se to koupit. Jak je to dnes netuším - chce to se zeptat u lidí botami se zabývajícími.
Kutilsky bych to řešil v případě potřeby asi stejně jako tenkrát, jen bych si to zjednodušil - vzal bych kousek mosazné nebo nerezové kulatiny příslušného rozměru, uříznul z toho plátek a ten bych na podpatek na botě buď přišrouboval nebo díky dostupnosti kvalitních lepidel bych ho zkusil třeba přilepit něčím podobným jako je třeba lepidlo Mamut (prostě nějakým MS polymerem).
Jen varování - kovové "podpatky" jsou sice skoro věčné, ale je to kov a tudíž to na některých površích dost klouže a za druhé - počítejte s tím, že při chůzi budete jako "okovaná kobyla" - prostě budete "klapat"
Taky jsem si několikrát dala opravit sešlapané podpatky, které mě vydržely jen krátkou dobu. Proto jsem řekla, aby mi tam dal patníky z jiného materiálu a nechtěla jsem, aby klapaly. Dal mi tam patníky z nějaké tvrzené gumy a ty vydržely.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.