Nepěkná barva masa

Od: Datum: 18.01.14 10:47 odpovědí: 4 změna: 18.01.14 16:40
avatar

Dobrý den. Mám od listopadu v mrazáku vepřovou kýtu, včera večer jsem ji vyndala a ráno nakrájela na řízky. Teď jsem je šla naklepat a vidím, že má maso nazelenalou barvu. Nesmrdí, jen ta nehezká barva masa. Ještě jsem se s tím nesetkala, tak se ptám, čím by to mohlo být způsobeno? Díky.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 18.01.14 10:57
avatar

Dobrý den, řekl bych, že je to vada pouze estetická. Pokud bylo maso celou dobu zmrazené a bez rozmrznutí a následného zamražení, tak mu nic nebude. Zřejmě dlouhým zamražením došlo k roztrhání buněk masa a změně barvy. Zkuste to jen oškrábat nebo neřešit. Zdravím!

doplněno 18.01.14 11:07:

Tak jsem o tom něco našel i na internetu. Mělo by to být snad maso vyzrálé nebo nedostatečně prokrvené. A údajně ta nepěkná barva na vzduchu po několika minutách zmizí. Ale, masu nic není.

doplněno 18.01.14 14:08:

Nemáte zač.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: dako®
Datum: 18.01.14 12:52
avatar

Moc děkuju. Než jsem začala maso obalovat, tak opravdu už mělo barvu lepší. Řízky jsme už snědli a byly dobré.

Od: moula*
Datum: 18.01.14 11:01

Smíchat trochu kečupu s rozetřeným česnekem a potřít, obalit v trojobalu !

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 18.01.14 16:40

Nepíšete v čem jste maso skladovala. V jakém obalu. Pokud byl jen přehnutý igeliťák, tak maso změní barvu z důvodu přístupu vzduchu - špatného uskladnění. Já maso vakuuji a není šance, aby změnilo barvu.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.