Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po jídle se mi chce zvracet - nizká váha

Od: market25* odpovědí: 10 změna:

Je mi 14 let, měřím 163 cm a vážím 42 kg. Vím že je to nízká váha, ale i přesto se bojím, že když budu chtít trochu přibrat, nepůjde to zastavit. Proto se někdy snažím sníst toho co nejmíň, dělám sedy lehy atd a potom se zase přejídám. Moje trávení už dost podrážděný a tak se mi skoro po každým jídle chce zvracet. Vůbec nevím co s tím, možná je problém po psychické stránce. Prosím, napište kdokoliv, budu vděčná za každou radu. :(

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nekomplikuj si život, jsi ve vývoji a navíc přesně ve věku, kdy je experimentování vyloženě nebezpečné... Moc přemýšlíš, což není ideální. Žij uvolněně, jez a pohybuj se, obojí společně neuškodí...

market25*
hodnocení

Fakt asi moc přemýšlím, tak děkuju *palec*

my*
hodnocení

2x

žer co to dá, běhej venku taky co to dá... jakmile začneš tloustnout začni běhat víc... jsi ještě malá krysa nad tímhle vůbec neuvažuj :o)

cybermagefroll*
hodnocení

1x

S tím si nezahrávej a vyhledej pomoc. Začínáš pravděpodobvně trpět bulimií nebo anorexií což je velmi závažné onemocnění.

Mentální anorexie

Anorexie či mentální anorexie (latinsky anorexia nervosa, z řečtiny an _ zbavení, nedostatek; orexis _ chuť) je duševní nemoc spočívající v odmítání potravy a zkreslené představě o svém těle. Spolu s bulimií se řadí mezi tzv. poruchy příjmu potravy.
Mentální anorexie začíná nejčastěji ve věku mezi 14-18 lety života, ale může se objevit dříve i později. Často začíná jako reakce na nějakou novou životní situaci či událost, se kterou se daný jedinec nedokáže vypořádat (přechod na střední či vysokou školu, rozvod rodičů, úmrtí v rodině apod.).
Pro anorexii je charakteristické snižování hmotnosti úmyslně vyvolané daným jedincem, které vyvolává jednak snižováním příjmu tekutin a potravy, dále zvyšováním energetického výdeje (cvičení), z dalších prostředků jimi využívanými je vyprovokované zvracení, průjmy či užívání anorektik a diuretik.

cs.wikipedia.org/... (+ odkazy na konci článku)

Bulimie

Bulimie (bulimia nervosa) je jednou z poruch příjmu potravy, stejně jako anorexie. Spočívá v záchvatovitém přejídání a snaze tomuto čelit - úmyslným vyvrhováním potravy, ale také vyvoláváním průjmu, užíváním anorektik či jiných látek k hubnutí se snahou, aby postižený netloustl. Projevuje se zejména u dívek (žen) ve věku 13 - 18 let, není však výjimkou ani ve vyšším věku a u mužů. Bulimie se léčí pomocí psychoterapie.

cs.wikipedia.org/...

Anorexie: Vážím 23 kg a vím, že umřu

super.cz/...

Hrozí vám bulimie?

zdravi.centrum.cz/...

Hrozí vám anorexie?

testy.atlas.cz/...

Fotogalerie Anorexie

galerie.albumfotek.cz/...

doplněno 13.10.08 15:28:

Ten první odkaz si když tak zkopíruj ručně.

cs.wikipedia.org/wiki/Mentální_anorexie

kajka*
hodnocení

0x

Na svoj vek máš normálnu váhu, ja som mala v tvojom veku rovnakú ako ty. Neboj sa postupne pomaly budeš priberať, čo je tiež normálne, lebo v dospelosti by si mala vážiť 50 - 60 kg. Hlavne jedz normálne, Keď budeš jesť menej, telo si bude robiť zásoby a skôr viac priberieš ako by si mala, navyše si poškodíš zdravie a zhorší sa ti pleť, začnú ti padať vlasy, takže na to pozor. Jedz normálne a nebudeš sa potom prejedať.

bubelinka*
hodnocení

0x

Možná by Ti mohl pomoci EMULIPS: Je to přípravek na zlepšení trávení , upravuje metabolismus, po odstranní zažívacího problému po něm lze zhubnout i přibrat. Ale jeho hlavní úkol je zlepšit trávení a problémy s tím spojené. O Emulipsu si můžeš přečíst na www.yew.czechian.net, nebo poslat dotaz na email.

Po jídle se mi chce zvracet - nizká váha
limetka*

Myslím, že doporučit bez bližší znalosti problému a bez konzultace s lékařem 14leté slečně jakýsi preparát na úpravu metabolismu je blbost a taky hazard s jejím zdravím a pokud je problém v psychice, tak to může vše ještě zhoršit. Tohle by rozhodně měl řešit spolu s tazatelkou lékař! *jasne*

martina30*
hodnocení

0x

Při 163cm můžeš mít váhu 50kg,ale určitě navštiv odborníka,který ti napíše jídelníček a řekne co máš dělat a můžeš se domluvit ,že každé 2 měsíce budeš chodit na konzultace a uvidíš ,že se to zlepší.Nepočítej s tím,že to zvládneš sama.

bubelinka*

Zkus EMULIPS. Je to český přírodní přípravek na úpravu metabolismu tuků a zvlášť ho ocení lidé, kteří mají problémy se zažíváním. Více si můžeš přečíst na www.yew.czechian.net.

Po jídle se mi chce zvracet - nizká váha #2
limetka*

Já zas ocením, když se tady někdo nebude chovat jako reklamní agent!

doplněno 17.10.08 15:04:

To je vzkaz pro bubelinku, kdyby to nebylo jasné

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]