Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jsem zoufalej ze svojí váhy v 16 letech mám pohých 55kg :/ ať jím co jím kolik jím tak nepřibírám, chci posilovat posiluju snažím se dodržovat jídelníček i pitní režim, ale výsledek po posilování neni takoví...když bych chtěl opravdu nabrat tuky, co jíst máslo několik g nebo tučná jídla přejídat se pořád?
1x
Sestav si, případně si nech sestavit kvalitní jídelníček, který bude bohatý na bílkoviny (maso, sýry, tvaroh, vajíčka, luštěniny...), sacharidy (vločky, rýže, těstoviny, brambory, pečivo...) a tuky (spíš se skus držet zdravých tuků, např z ořechů, ryb, avokáda, oliv...), jez pravidelně alespoň 6 krát denně. Do toho hodně ovoce a zeleniny. Také je dobré před spaním sníst tvaroh, případně nějáky kaseinový protein, aby mohlo tělo budovat hmotu i ve spánku. Není naškodu zařadit i nějáke doplňky výživy v podobě např. syrovátkového proteinu (pro nabírani je vhodný měněprocentní, tzn. 70až80%) a také můžeš zařadit gainer (sacharidový nápoj), zaleží na finančních možnostech.
0x
Tento problem mělo v mládí poměrně mnoho lidí, včetně mě, a neexistuje pro něj vhodné řešení. Já se neuvěřitelně přejídal, nejedl jsem úplně zdravě a nepřibral ani kilo. Jediné, čeho tím můžete docílit, je narušené zdraví. Věřte, že za pár let se váš rychlý metabolismus zpomalí a začnete přibírat. Já v mládí cvičil jako profi sportovec a neměl jsem téměř žádné viditelné svaly... po dvacítce se to začalo zlepšovat a dnes už si nemůžu stěžovat. Dokonce teď nemůžu přestat cvičit, protože bych začal tloustnout. Takže trpělivost...všechno časem přijde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.