Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jsem zoufalej ze svojí váhy v 16 letech mám pohých 55kg :/ ať jím co jím kolik jím tak nepřibírám, chci posilovat posiluju snažím se dodržovat jídelníček i pitní režim, ale výsledek po posilování neni takoví...když bych chtěl opravdu nabrat tuky, co jíst máslo několik g nebo tučná jídla přejídat se pořád?
Sestav si, případně si nech sestavit kvalitní jídelníček, který bude bohatý na bílkoviny (maso, sýry, tvaroh, vajíčka, luštěniny...), sacharidy (vločky, rýže, těstoviny, brambory, pečivo...) a tuky (spíš se skus držet zdravých tuků, např z ořechů, ryb, avokáda, oliv...), jez pravidelně alespoň 6 krát denně. Do toho hodně ovoce a zeleniny. Také je dobré před spaním sníst tvaroh, případně nějáky kaseinový protein, aby mohlo tělo budovat hmotu i ve spánku. Není naškodu zařadit i nějáke doplňky výživy v podobě např. syrovátkového proteinu (pro nabírani je vhodný měněprocentní, tzn. 70až80%) a také můžeš zařadit gainer (sacharidový nápoj), zaleží na finančních možnostech.
Tento problem mělo v mládí poměrně mnoho lidí, včetně mě, a neexistuje pro něj vhodné řešení. Já se neuvěřitelně přejídal, nejedl jsem úplně zdravě a nepřibral ani kilo. Jediné, čeho tím můžete docílit, je narušené zdraví. Věřte, že za pár let se váš rychlý metabolismus zpomalí a začnete přibírat. Já v mládí cvičil jako profi sportovec a neměl jsem téměř žádné viditelné svaly... po dvacítce se to začalo zlepšovat a dnes už si nemůžu stěžovat. Dokonce teď nemůžu přestat cvičit, protože bych začal tloustnout. Takže trpělivost...všechno časem přijde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.