Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muz a zena

Od: monika123* odpovědí: 10 změna:

Zajimal by mne vas nazor, zda je v poradku, kdyz muz jednou za cas ( treba za mesic, za dva) vezme zenu na obed, na veceri, do kina, nebo aspon jen tak pripravi jidlo, nebo mini darek, nevim treba cokoladu, proste jako podekovani za to, co ta zena vytvari, zarizuje, shani, proste ze ji ma rad a ze je rad, ze se stara...Je to normalni nebo je to od zeny vycuranost?.Napr. muj otec (77let) obcas vezme svou zenu na veceri, na vylet...proste jen tak, protoze vi, ze ji tim udela radost. Nikdy by ji otec nerekl, ze ne, ze nema penize, nebo ze si to ma zaplatiti sama, kdyz nekam chce jet na vylet.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jsem dokonce přesvědčen, že bez těchto drobných maličkostí snad ani vztah fungovat nemůže. Ale samozřejmě by měly probíhat oboustraně.

monika123*
hodnocení

Problem je spis v tom, ze muz bere jako samozrejmost, ze se zena stara, oblibena veta " to zensky delaj odkajziva". Nikam spolu nejdou,zadna dovolena, zadny vinecko s prateli, defacto zadne uz nemaji,on chodi do hospody,ale sam. Zadne "malickosti", nemluvim o diamantech,ale prave o tech milych pozornostech. Vytahnu kamosku jednou za cas na kavicku, ale to je tak vsechno.

Víte, všechno je dané tím, jak si to ti dva v životě nastaví, něco si taky člověk přinese od svých rodičů, něco je výchovou...Každopádně starý pes už se bude jen těžko učit novým kouskům...

Život za léta taknějak se všední a partneři mají čím dál tím menší potřebu si navzájem dokazovat, jak jim na sobě záleží a jak se mají rádi. Ne snad, že by to už nebyla pravda, ale prostě zabřednou do stereotypu.

doplněno 17.01.14 08:58:

Já nejsem z nejstarších, spíš bych se počítal k mladší nebo střední generaci, takže takové ty pozornosti já považuji za samozřejmost, stejně tak i to, že partneři se dělí o domácí práce a zkrátka nikdy bych na partnerce nenachal celou domácnost.

Ovšem v generaci našich otců toto bývalo jinak.

monika123*
hodnocení

Hezky napsano. Diky. Pujdeme na kavicku a popovidame o zivote, to je taky potreba :)

tomasek*
hodnocení

3x

To záleží, jak to ten či onen člověk vnímá :). Někoho by to ani nenapadlo, někdo to bere jako samozřejmost... Potom je to taky o tom, jak to oba vnímají. Aby to třeba časem nedopadlo tak, že to ta žena začne vnímat jako samozřejmost a začne to "nepřímo vyžadovat" (častěji, ve větší míře apod.). A taky je to o tom, jestli má ten chlap skutečně důvod to dělat - jsou taky ženy, které pomalu nehnou doma prstem a ten chlap toho udělá víc než ona...

Ale jinak mi to přijde normální, že když se žena stará o domácnost (jak píšete, že zařízuje, shání, vytváří, ...), tak dá "tu a tam" ten muž najevo, že si toho váží a udělá ženě něčím radost. Nesmí to být ale tak, že je na ní třeba celou dobu ošklivý a pak si myslí, že nějakým obědem/večeří, výletem apod. vše vyžehlí a bude vše OK... To je zase naopak lepší, když se k ní pořád chová hezky, byť nějaké to milé překvapení udělá je "jednou za uherský rok".

hodnocení

3x

Já myslím, že tyhle drobné pozornosti jsou ve vztahu milé oboustranně. Nemusí to být vždy jen muž, kdo oceňuje ženu, ale i žena muže ;) Stačí, když jeden tomu druhému udělá kávu, čaj, snídani a tak..

doplněno 17.01.14 08:58:

monika123@ - definujte přesně... chcete říct VÁŠ muž. Nejsou všichni stejní. Ani muži, ani ženy. Já mám zkušenost dobrou. Jaký si to člověk ve vztahu udělá, takové to má. Já znám dokonce i ženy, které souhlasí s Vaším mužem. Že domácnost, je výhradně její starost a je doma výhradně pro toho muže a čeká s večeří až se on vrátí z hospody.

Proto si hledáme protějšky tak, abychom měli názor na takto zásadní věci podobné. Jinak jeden nebo druhý, nikdy nebude šťastný.

monika123*
hodnocení

Definuji : NENI to muj muz. Je to muz me kamaradky. Dokonce mu navrhla, ze zajdou na obed, proste zmena, aby nemusela varit. Odpoved?..kdyz me zves, tak ano...Zname se dlouho, jiz od skoly, mam ji moc rada. Chyba je jiste na obou stranach, o tom zadna, ale vse ma sve meze. Proto mne zajimal obecny nazor. PS: je nam obema parum 42-45let.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, tak, v pořádku to určitě je - dokonce je to ve vztahu důležité. Je to vyjádření zájmu, vděčnosti i lásky. Pokud to není bráno jako naučená a předem přesně naplánovaná povinnost, tak je to určitě od partnera hezké. A je to změna pro oba, která je obohacuje a přerušuje běžný způsob společného žití - a i to doplní další zážitky. Myslím, že potěšit partnera není nikdy na škodu a bude to ohodnoceno kladně. Zdravím!

hodnocení

0x

Proč vyčůranost od ženy,když aktivita je na straně muže?

mili3478*
hodnocení

0x

Chcesli mit doma kravu, chovej se jako vul ! Asi tak bych to rekl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]