Dávám hrubou nebo polohrubou, řekla bych, že z hladké bude těsto řídnout a knedlík po uvaření bude tuhý. Kamarádka dělá bramborové knedlíky a dává půl na půl hl. mouku a dětskou krupici- rozdíl to je, jíst se to dá.
doplněno 16.01.14 18:55:
Neopisuji ale než to dopíši už je více odpovědí.
jezevecmoudry
Přesně jak říká Liduš. jednak bude problém knédl vytvarovat a po uvaření se bude chovat zhruba jako takový ty gumový hopíky... ale s ětskou jemnou krupičkou namísto hrubý mouky bude vše OK
Žádný eklhaft to nebude,nebojteZáleží na kvalitě brambor,čím více jakoby klihovaté,tím lepší jsou knedlíky.Já mám teď z Jižní Moravy a krupičku nepoužívám.Knedlíky jsou báječné
Problém je sice už vyřešený, ale opravdu záleží na tom, co je to za brambory. Já osobně dělám z našich brambor knedlíky pouze s hladkou moukou, jinak nedrží žádný tvar. Brambory jsou zde "suché" a po uvaření se téměř rozsypávají. Bydlím v suché oblasti jižní Moravy, takže se není čemu divit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.