Bramborové knedlíky s hladkou moukou

Od: Datum: 16.01.14 18:47 odpovědí: 14 změna: 19.01.14 02:19

Dobrý večer,

dají se uvařit bramb.knedlíky s hladkou moukou,pokud nemám hrubou?

Díky za info.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: jezevecmoudry
Datum: 16.01.14 18:48

Skoč do večerky pro hrubou. Z hladký to fakt nepůjde... tedy pokud s nima nechceč hrát tenis...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.01.14 18:49

Kdybych byl v Česku,tak bych skočil...

Od: jezevecmoudry
Datum: 16.01.14 18:52

jaj... tak pokud jseš v Německu, mají tam něco, co se jmenuje Griess (variantu Fein). Lze použít místo hrubé mouky...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.01.14 18:55

Nejsem v DE ale vím co myslíš,díky za tip.

Od: wamp®
Datum: 16.01.14 18:51
avatar

ZdravímDají:http://www.recepty.cz/recept/bramborove-knedliky-74

doplněno 16.01.14 19:00:

Žádný eklhaft to nebude,nebojteZáleží na kvalitě brambor,čím více jakoby klihovaté,tím lepší jsou knedlíky.Já mám teď z Jižní Moravy a krupičku nepoužívám.Knedlíky jsou báječné:-P

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 16.01.14 18:53

Super,diky

Od: jezevecmoudry
Datum: 16.01.14 18:53

Jasně, ale tam se to míchá s krupicí. Jemnou krupičkou můžeš nahradit hrubou mouku úplně... Ale jenom z hladký to bude eklhaft...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.01.14 19:06

Tak brambory z jižní Moravy tu teda nemám...

Datum: 16.01.14 18:53

klidně http://www.recepty.cz/recept/bramborove-knedliky-74

já bych to zkusila i bez té krupičky

doplněno 16.01.14 19:06:

pokud bys měl solamyl přidej ho - nerozvařej se a budou křehkéa hlavně je v něm obal ,než je dáš vařit

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 16.01.14 18:54
avatar

Dávám hrubou nebo polohrubou, řekla bych, že z hladké bude těsto řídnout a knedlík po uvaření bude tuhý. Kamarádka dělá bramborové knedlíky a dává půl na půl hl. mouku a dětskou krupici- rozdíl to je, jíst se to dá.

doplněno 16.01.14 18:55:

Neopisuji ale než to dopíši už je více odpovědí.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: jezevecmoudry
Datum: 16.01.14 18:55

Přesně jak říká Liduš. jednak bude problém knédl vytvarovat a po uvaření se bude chovat zhruba jako takový ty gumový hopíky... ale s ětskou jemnou krupičkou namísto hrubý mouky bude vše OK

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.01.14 18:57

Děkuji všem za rady,otázka je vyřešena,přeju hezký večer.

Od: ruze®
Datum: 18.01.14 15:36
avatar

Hladkou tak max. na noky a i tam dám raději polohrubou.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.01.14 02:19
avatar

Problém je sice už vyřešený, ale opravdu záleží na tom, co je to za brambory. Já osobně dělám z našich brambor knedlíky pouze s hladkou moukou, jinak nedrží žádný tvar. Brambory jsou zde "suché" a po uvaření se téměř rozsypávají. Bydlím v suché oblasti jižní Moravy, takže se není čemu divit.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.