Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevěra před svatbou

Od: betunka odpovědí: 25 změna:

Dobrý večer, chtěla bych se vám svěřit a zároveň se podílet o vaše názory. Můj přítel se na přednášce seznámil s nějakou ženou a po půl roce se mi přiznal, že si s tou ženou tyká že prý mají stejné názory a od té doby se přítel začal chovat divně. Vždy jsme se spolu na všem domluvili. Až poslední dobou mi začal lhát před měsícem se mi doneslo od naši sousedky, že viděla mého přítele s nějakou ženou prý na nádraží dopoledne v restauraci. Já jsem nato odpověla naši sousedce, že přítel nemá čas vysedávat po restauracích že chodí do práce a že se musela splést. Přítel mi to popřel sdělil mi, že sousedka je drbna abych ji nebrala vážně že to není pravda. Tak jsem to nechala být a nakonec se ukázalo, kdo mi tady lže je přítel. Na psacím stole, si přítel zapoměl vzít email té ženy s kterou se seznámil na té přednášce. Nevim co si mám o tom myslet přemýšlim o rozchodu. Ještě jednou předem děkuji za vaše názory.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

5x

Zdravím, pokud bych se vdala, tak rozhodně ne za člověka, co mi opakovaně lže (pokud je to opravdu fakt, ne jen Váš dojem). To bych viděla jako hlavní problém, ne, že je posedět se známou. Nicméně jak už tady zaznělo, přátelství mězi mužem a ženou je nevyzpytatelné, protože chlap v tom většinou vidí něco víc.

Mně se nelíbí, že Vám přítel zatajuje věci a lže Vám. S takovým bych nechtěla být, natož si ho brát.

doplněno 16.01.14 10:54:

Stirecku, máš pravdu, pokud někam jdu kamarádem, přítel nejen, že ho zná, ale samozřejmě o setkání ví. Nepíšu mu proto, že by byl stíhačka, ale proto, aby veděl, že se dobře bavíme u sklenice piva a vymýšlíme další společné setkání apod.

Lhaní je prostě něco, co ve vztahu nesnesu.

doplněno 16.01.14 17:33:

Magdone, chtělo by to vysvětlení od tazatelky, třeba k tomu výroku "ukázalo se, kdo tady lže". To vypadá, že se to stalo.

stirecek*

Tak tak...proč bych měl chodit na oběd s kamarádkou? Když budu chtít někam vyrazit tak s manželkou, popřípadě kamarádka může jít s náma, ale ne takhle a ještě si vymýšlet...sousedka může mít pět dioptrií, ale nemusí být slepá úplně. Kdyby si nebyla jistá, nejspíš by to neřekla...

To byste koukal, co taková udrbaná sousedka dokáže říct. Ona si totiž jistá je, i kdyby to byl naprostý nesmysl. A to nemluvím o závistivé sousedce, která si náležitě přikrášlí kdejakou maličkost, třeba i vymyšlenou, jen aby vám udělala doma zle. Co já už si o sobě vyslechl za pitomosti...

Lhaní samozřejmě nebrat. Jenže tazatelka neví, jestli jí přítel opravdu lže. Zatím na to nemá žádný důkaz, jen pár pochybností, které můžou být oprávněné, ale taky nemusí.

hodnocení

4x

Betunko, nemůžete od muže chtít, aby se nikdy a nikde neviděl, netykal si, nedal si dvojku s jinou ženou. To by nešlo! Není vaším majetkem. Tím, že ho podezříváte, jen ho vháníte do šprajcu, lhaní, uhýbání. :-D Znám to podle sebe, jak jsem se chovala já, když mě můj muž nesmyslně podezříval. Jak jsem reagovala, při jeho interpretacích obyčejných situací, které on podával jako důkazy mé nevěry. Byla jsem věrná jako Džulbars, ale jeho podezřívání mě zahnalo k místu, že jsem si řekla, tak dobrá, ukážu ti, jak to vypadá, když fakt budu nevěrná. Ukázala a ihned odešla. :-D Nechejte toho! Neničte vztah, ve kterém by měla být úcta a důvěra. Na takových základech láska může vydržet navěky. Ale podezříváním a obavami a žárlením ničíte základy, na kterých láska může pevně stát. A věřte, neudrží se tam dlouho. Vím to!

Lidé i vztahy jsou různí/různé. Já například nevěřím na přátelství muže a ženy a naopak se domnívám, že jít na dvojku s jinou ženou je poměrně intimní záležitost a je to pokročilý krok k nevěře. Ale to samozřejmě platí jen pro konkrétní povahy. Jsou páry , kde toto je běžně tolerováno a jsou dokonce páry, kde je tolerována i nevěra. Toto není problém, pokud to oba cítí podobně. Tazatelka ale jasně dává najevo, že o partnera se dělit nechce, chcete-li chce ho považovat téměř za svůj majetek. Přiznám se, že jsem podobného ražení a vůbec mi tento přístup nevadí. Chápu, že pro někoho jiného toto může být nesnesitelné omezování. Proto, pokud nechce neustálé hádky a aby to u nich nedopadlo rozchodem jako u vás by si spíš měla najít partnera, který to bude cítit jako ona. Nemá smysl jí říkat, ať se nepokouší manžela vlastnit, protože změnit sebe nebo druhého v této oblasti je v krátkodobém horizontu téměř nemožné (jak jste na svém bývalém muži jistě poznala).

iz*
hodnocení

3x

Souhlasím s Erniem a částečně s Benem: Nahrávat přítele bez jeho souhlasu je nezákonné. Ani sledování nevidím jako nejšťastnější nápad.

Normálně si s přítelem promluvte, řekněte mu o svých obavách a uvidíte, jak zareaguje. Pokud o nic nejde, měl by Vám dokázat uspokojivě odpovědět.

Jediné, co by mne zarazilo je označení sousedky za drbnu. Sousedka se mohla splést, ale přítel mohl reagovat jinak.

Jste si jista, že Vám přítel lhal? (Píše se v tom e-mailu o té schůzce?)

--- K tykání. Učila jsem v řadě kurzů a ve všech si účastníci začali hned na začátku tykat. Podle mne tedy tykání ještě nemusí nic znamenat.

mili3478*
hodnocení

3x

Zrejme to s vama nemysli vazne,jestli s nekym jsem ,tak prece neprijimam maily od druhych zen, to uz samo o sobe neco naznacuje a jestli vam jeste do oci lze ,takovy vztah nema smysl, muj nazor.

betunka
hodnocení

mili348. Ještě jednou všem velmi děkuji za vaše milé a užitečné rady. Přeji všem krásné dny betunka.

betunka
hodnocení

mili3478.Omlouvám se). Ještě jednou všem velmi děkuji za vaše milé a užitečné rady. Přeji všem krásné dny betunka.

mili3478*

Dekuji,vim ze jsem nic chytreho nerekl,tak se chovam ja.

agathexp*
hodnocení

2x
Mluvit, mluvit, mluvit. Nepřijde mi to jako přehnaná žárlivost. Prostě máte strach, myslím, že je to pochopitelné. Zkuste se na to přítele narovinu zeptat. Třeba se dozvíte, že jsou jenom kamarádi a nechtěl abyste byla podezřívavá. Anebo zjistíte koho si nebrat. Každopádně se nesnižujte k žádným odposlouchávacím zařízením.

"že jsou jenom kamarádi" Tak tohle jí nejspíš řekne v každém případě. :)

agathexp*
To pak záleží na tom, jakou cenu pro něj která má a jak je upřímnej. :)
betunka
hodnocení

Vážím si toho že jste si zde všichni namně udělali čas a děkuji za vaše užitečné rady. Každopádně k žádným odposlouchávacím zařízením nedojde nikdy bych to neudělala cítila bych se trapně. Důvěra je ve vztahu nesmírně důležitá a vzájemná tolerance také. Zárověň je dobré znát své vlastní hranice, co je pro mne přijatelné a co ne. Máte pravdu že bych to měla s přítelem vše v klidu probrat a vše si ujasnit. Přeji krásné dny.

hodnocení

2x

Buďte ve střehu, ale nepřehánějte to. Že si s někým tykám, či třeba občas zajdu na čaj ještě neznamená, že s ním spím. Varuju! Pokud bych já zjistil, že mě přítelkyně paranoidně špehuje (a je jedno, jestli nějakým zařízením, nebo třeba detektivem), že mi leze do mobilu, pošty a podobně, byl by to začátek konce našeho vztahu. Vyvarujte se ukvapených a nepodložených závěrů. Vyvarujte se přehnané žárlivosti.

iz*
hodnocení

2x

Tvrzení sousedky a jeden e-mail nemusí znamenat, že přítel lže. A pokud by ti dva měli co skrývat, nebudou se scházet veřejně v restauraci.

Jestli tazatelka vnese do vztahu nedůvěru (sledování, GPSky, ...), může třeba jen kvůli nepřející sousedce nebo kvůli své žárlivosti pohřbít svůj vztah.

Já bych jednala na rovinu a totéž bych požadovala od svého protějšku. Řekla bych příteli, co mne trápí a chtěla bych po něm vysvětlení.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, no, nevím, ale pokud je nedůvěra a podezírání ve vztahu před svatbou, tak to ta svatba ani nezachrání a ani nezmění. Musíte vyhodnotit, jestli je to důvodné nebo jen dohady. Jinak se připravte na další lži. Ovšem, tykat si (pro Vás) s cizí ženou není snad hřích - mohou probírat ty společné názory. Asi je těžké vědomí, že by to nemusela být jen kamarádka. Buďte ve střehu a pokládejte vhodné otázky. Zdravím!

hodnocení

0x

Nemáte v ruce jediný hmatatelný důkaz a už plašíte. Pokud jste přehnaně podezíravá a žárlivá, bude to spíš výhra pro přítele, že si ho nevezmete.

ghh
hodnocení

0x

Pokud se mi podařilo číst mezi řádky a stylu psaní...tak Vy máte opravdové obavy..a jistě nepřeháníte...Napsala jste sem jen to důležité...Rozhodně bych toto nebral na lehkou váhu..páč po svatbě by bylo těžší ze vztahu vycouvat..apod...

Asi bych pro Vaši jistotu dal přitelovi nějaké nahrávací zařízení mezi věci..Něco jako tužka apod..na Aukru toho je spousta...

Do svatby běžte rozhodně s jistotou... a nebo aspoň s předsmlouvou..

Přesně tak. Než se začnou dělat nějaké závěry, je potřeba znát pokud možno všechna fakta. Jen je potřeba dát pozor, aby sběr informací byl dostatečně "citlivý", aby se třeba nakonec neukázalo, že o nic nejde a vztah ztroskotal jen na tom, že tazatelka byla moc velká "stíhačka". Nějaký malý GPS logger by taky asi nemohl škodit. Možná, pokud má přítel normální počítač, dá se koupit hardwarový keylogger který sleduje vše co se píše na klávesnici. Ale nejlepší by bylo nasadit na přítele nějakého známého, aby třeba proklepnul náhodně pár dní co bude dělat po práci. Lze použít i detektiva. Skrytá kamera, foťák, diktafon maskovaný třeba za USB klíč. Potom bude asi mnohem víc jasno.

Nějaké vyptávání přítele kde byl a co dělal asi nemá cenu - jen ho tím naštvete a stejně řekne jen to co chce říct.

Ale hlavně - bez dalších informací a prokazatelných důkazů rozhodně nedělat příteli nějaké scény.

doplněno 16.01.14 11:00:

Říká se "důvěřuj, ale prověřuj". Kdo bezmezně věří a ignoruje veškeré signály a dobře míněné rady okolí, ten většinou nekončí dobře. Problém nelze vyřešit tím, že ho budeme ignorovat a popírat. Bývalý kolega z práce dřív podnikal dohromady s nejlepším kamarádem (jeho slova). A tenhle nejlepší kamarád, kterému bezmezně věřil, firmu vytuneloval, pohřbil a ještě to na něj hodil. Stejně tak bych mohl dát příklad z okolí, kdy chlap podváděl, partnerka mu ale pořád věřila, i když měla plno varování z okolí, no a potom to stejně prasklo a byl to pro ni s její bezmeznou důvěrou až naivitou hrozný šok.

Nebýt paranoidní, ale pokud prostě signály z okolí přijdou, prověřit a zjistit skutečný stav věcí. Potom se rozhodnout jak dál.

No tak pokud to chce někdo brát takhle paranoině, tak ten vztah nemá cenu ať už je přítel nevěrný nebo ne. Nedovedu si představit, že bych partnerce dával na klíče štěnici-už kvůli mému blbému pocitu. Uff... Důkazy do vztahu nepatří, nýbrž důvěra.

doplněno 16.01.14 17:44:

Megacruisere, ty pleteš dohromady dvě věci, které spolu nesouvisejí. Partnerství v podnikání a partnerství v životě nemůžeš absolutně srovnávat.

hodnocení

0x

Z vašeho dotazu nejde jednoznačně poznat, jestli jde o vaši přehnanou žárlivost, nebo ne, ani v jaké fázi váš vztah je. Ale z nadpisu "před svadbou" lze usuzovat, že snad trvá delší dobu a jste ve fázi, kdy jste se oba dohodli že chcete spoly být (tedy pokud to před svatbou nebyl jen takový obrat).

Pokud bych nezvratně zjistil, že mi partnerka/partner lže například o tom, jestli se někým stýká či ne, tak by mi rozum velel si s takovým člověkem společnou budoucnost neplánovat. Ve vztahu potřebuji oboustrannou důvěru.

ramona
hodnocení

0x

Souhlasím se "stireček" a "mili?," pokud mám s člověkem plnohodnotný kompletní vztah s úmyslem svadba,tak nebudu vyhledávat na školení a chodit na oběd s "kamarádkou" je to typ chlapa,který to vyhledává a nezmění se i v manželství naopak a co pak po příchodu dětí?...nevěřím mu a něco o tom vím...vy máte být ta osoba se kterou chce v restauraci obědvat ...!

balon*
hodnocení

0x

No ono to někdy společnými názory začíná a pak to končí v posteli. Je třeba si o tom v klidu popovídat a narovinu.Protože komunikace je základ. Možná by také měl člověk uvažovat o sobě jestli jsem k této situaci nějak nepřispěl možná je to jen neškodné ale kamarádství mezi mužem a ženou podle mého názoru neexistuje mít společné přátelé prosím ale pokud si muž sedne někde o samotě se ženou bývá to ošemetné. Je to potřeba pořešit ještě před svatbou dokud je čas úpokud začíná už teď co potom až už nebude úniku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]