Nejste přihlášen/a.
Moc prosím o radu. V červnu se budu vdávat a vybrala jsem si šaty střihu a stylu empire - řecké, ale nemám nejmenší tušení, jaké zvolit doplňky. Materiál závoje, naušničky, řetízek, jaké botičky event. bolerko. Neměla jste některá svatbu v podobných šatičkách a neinspirovala mne fotkou, prosím?
Zdravím, kamarádka se v takových šatech vdávala, jiná v nich byla na plese. Přikládám fotku ze svatby s tím, že k těmto šatům se velmi hodí vyčesané vlasy, aby vynikla ramena. Chtělo by to ale obrázek šatů, pojem empírové řecké je dost obecný.
Naušničky volte podle tvaru obličeje, co Vám sedne, pěkné jsou visací, řetízek jen drobný, aby nerušil dominantní šaty, pokud máte šaty přes jedno rameno, jako kamarádka na fotce, tak nejlépe žádný. Bolerko jsem viděla sněhobílé, jakoby kožíšek, na venkovní focení moc pěkné. Vyrazte i se šaty, pokud možno - pokud ne, tak s jejich fotkou - do města a ono Vám jistě něco padne do oka - případně v dobrém svatebním salonu poradí prodavačka.
Absolutně mi k těmto šatům ale nesedí závoj...
doplněno 15.01.14 10:37:Neuvažovala jste třeba nad čelenkou?
Osobně bych volila pěkně vyčesané vlasy, třeba i takové ty napůl splývavé, a čelenku.. ale záleží na Vás, já závoje moc nemusím. Boty volte takové, abyste v nich nějakou chvíli vydržela, pod šaty nebudou moc vidět, na svatbu obyčejně nevěsty nosí (co jsem viděla) hladké bílé na středním podpatku, během večera se ale často přezují (bílé balerínky nebo zkrátka jiné pohodlnější boty).
K šatům bez ramínek se řetízek hodí, volte v takové barvě, jaký je pásek na šatech (stříbrná, zlatá...), a spíše jednoduchý, šaty jsou samy o sobě šperkem.
přesně ty na druhé fotce měla dcera loni jen si nechala našít uzoučká ramínka aby měla jistotu, že budou dobře držet závoj zvažovala pak si nevzala /dobře udělala- moc by se nehodil /měla vzadu zapletou ve vlasech květinu a ze stejných květin kytici .Náušnice měla visací jemné a jemný řetízek i na ruce jen jemný , žádné bolerko . Boty měla bez podpatku ,jen lehoučké balerínky - dobře udělala vypadala jako víla a bylo hrozné vedro , takže byla ráda, že takový styl šatů zvolila .
doplněno 15.01.14 12:04:svatbu jsme dělali venku ,takže se to opravdu hodilo a ani se nepřevlíkala i když to plánovala v šatech i obutí se cítila moc dobře
Také mám svatbu venku. Podpakdy potřebuji, jsem malinká, alespoň trochu povyrůst. Chtěla jsem vlásky nabok, takový ten volný cop, nebo jak to nazvat s páru perel, což se zase bije se závojem. :D To jsoustarosti.
Bolerko bych chtěla mít, kdyby náhodou. Šaty jsou krásné, cítím se v nich svěle, ale není tak jednoduché je s nečím sladit.
Zdá se mi, že k tomuto stylu šatů by se spíš hodila taková ta dvojitá čelenka než závoj.
doplněno 16.01.14 16:19:Botičky by se mi líbily ve stylu řeckých řemínkových sandálků.
doplněno 17.01.14 06:25:Samozřejmě bílé, nenašla jsem honem žádnou fotku s bílými čelenkami...
Vypadá to zajímavě, doufám, že mi poradí i kadeřnička. Určitě česala už nevěstu s obdobným typem šatů. Moc děkuji za inspiraci.
Za mé svatby /1975/ musela nevěsta působit cudně a tak byla zahalená od hlavy k patě. Šaty většinou bez výstřihu, dlouhé rukávy. K tomuto zahalení se závoj hodil, byla jsem jako bílá paní Perchta na cimbuří rožmberského zámku.
Dnešní móda se mi líbí daleko víc, ovšem ani já bych k těmto šatům závoj nepoužila. Z příbuzenstva se vdávala dívka v podobných šatech /foto nemám/, jako doplňky měla žluté boty, žlutou květinu ve vyčesaných a částečně spuštěných vlasech, ženich měl žliutou kravatu a žlutou květinu na klopě. Žlutou květinu na obojku měl i jejich bernský salašník, který byl čestným hostem. Působilo to moc hezky, sladěně.
Ta poslední fotka s těmi čelenkami se mi moc líbí. Jen bych na svatbu použila čelenky bílé, jemné, možno i perličkové, korálkové, doplněné třeba i tou květinou. Stejnou, z jaké budete mít kytici.
Závoj k těmto šatům mi připadá, jako by se smíchala móda loňského století se současným. A k těmto šatům ani klobouk. Šaty zdobí samy o sobě, takže ten závoj opravdu ne. Budete jistě krásná nevěsta i bez něj. Jaga.
Vidíte, a já závoj chtěla vždy, jen ty princeznovské šaty s bohatou sukní nějak nekorespondovali se mnou samotnou. Svatbu budeme mít do vínova - bordó. A kytičky kaly, zvážím její možnost umsítění ve vlasech. Jak jsem psala výše, snad mi kadeřnice poradí.
Co se týče závoje, objevila jsem jednoduchou variantu a i obdobným šatům a líbí se mi to.
Zdravím ještě jednou, Helen, pokud chcete závoj, tak si ho prostě vezměte. Nemusíte se nám tady obhajovat, je to Vaše svatba
Ale osobně se mi spojení takovýchto šatů a závoje vůbec nelíbí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.