Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak říct, že nemám z čeho zaplatit?

Od: kami95 odpovědí: 49 změna:

Zdravím. Naši po mě chcou nájem tak jako jaždý měsíc..jenže já nemám z čeho zaplatit..jak to říct, aniž by se vyptávali, proč to a kdy to zaplatím?

49 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

8x

Někde jste pala, že jste v životě nepracovala, tudíž ani podporu v nezaměstnanosti nemůžete dostávat, rodiče vás vidí celý den doma, tak jim to musí být jasné, že peníze nemáte. Je pravda, že byste se neměla nechat živit rodiči.

doplněno 13.01.14 22:37:

Moje babička tvrdila - kdo nepracuje, ať nejí.

doplněno 13.01.14 22:44:

Proč nejdete třeba na brigádu, zde je 3 dny starý inzerát z vašeho kraje profesia.cz/...

doplněno 14.01.14 09:10:

Zase výmluva - prostě dělat nepůjdete. Když je práce označena, že je vhodná pro zdrav. postižené neznamená, když nebude uchazeč, že nevezmou zdravého pracanta. Včera jsem se informovala, místo je volné. Promiňte, vy mě už nestojíte ani za ťukání do klávesnice - ztráta času. Ať se daří.

kami95
hodnocení

Vhodné pro osoby se zdravotním postižením..

hodnocení

8x

Kami, jak často odpovídáte, radíte? Jak toto je možné? Sama si najít práci a normální život najít neumíte, ale není vám hanba druhým radit! Být chytrá, nejchytřejší a mít naprosto holou pr*del! Neříkejte mi, že vaší životní prací je, radit něco, co nemáte praxí ověřené! Teoretizovat a vydávat to za fakta! No toto?! *cert* Nechejte toho a poraďte sobě, jak najít práci a žít normální život. A ne si stěžovat a hledat kličky a vytáčky. Vaši tady pořád nebudou! Musíte být přížěží a měla byste jim být oporou, pomocí! Vzpamatujte se! *bum*

kami95
hodnocení

Ano radím, ale alespoň se vždy snažím poradit k tématu, a nemoralizuju..většinou..takže doufám, že může být tazateli moje odpověď užitečná..

vlasatec*
Můžu se zeptat co jste dnes udělala pro to aby se vaše finanční situace zlepšila?
kami95
hodnocení

Nabídla jsem další zboží k prodeji..

To by mně a asi nejen mně zajímalo,jaké to zboží stále prodáváte? Že by jste nám taky poradila,ať si i my finančně přilepšíme? :--)) Jaké je vaše vzdělání a věk,že je takový problém najít práci? Proč nejdete třeba na nějakou horskou chatu na sezóní brigádu třeba jako pokojská nebo pomocná síla do kuchyně? Mně by to tedy hodně štvalo sedět stále doma u PC,psát do Poradny a většinou jen nesmyslně ,,plácat,,a nemít ani peníze na to,aby jste si zašla někam s přáteli posedět nebo do kina,někam na výlet,na hory,prostě trochu žít...to musí být dost ponižující.

martinaa*

Ruze, Kami zřejmě myslí třeba oblečení, kosmetiku apod. Prodejem takových věcí na internetu si přivydělávám i já, věci, co jsou mi malé, nebo mi nesedí, většinou obratek prodám. Každá stovka se hodí:)

doplněno 14.01.14 19:26:

Máte pravdu, člověk musí nejdřív nakoupit, aby mohl prodávat.

Ale divila byste se, kolik lidí koupí párkrát nošené krásné věci za půlku ceny:).

To ano,ale kosmetiku jako např. AVON apod. musíte nejdříve za něco nakoupit a na to ona nemá a co se týče oblečení,to sice beru,ale v době,kdy jsou všude obchody s novým,levným oblečením si už asi málokdo obnošené věci koupí,ale i tak,rychlostí,jakou by např. prodávala své obnošené oblečení by už musela chodit skoro nahá! A upřímně,já bych dceři,která nedělá a jen vysedává u PC a to už kdo ví jak dlouho rozhodně oblečení nekupovala,stačí že jí rodiče živí a má u nich bydlení zadarmo.

kami95
hodnocení

Opět! Že mě rodiče živí a mám u nich bydlení zadarmo..ne! Jídlo mám v ledničce oddělené, platím část inkasa a nájem, a vše ostatní si kupuju sama, tudiž i oblečení..nevím co tu děláte..

kami95
hodnocení

Tak jako takto mi pár šupů vždy zbyde, na takové kraviny..ale naši po mě chcou částku přecejen vyšší než je lístek do kina..

vlasatec*
A něco systémového?
kami95
hodnocení

Moc nerozumím otázce..

hop®

No, asi bylo myšleno, že by bylo dobré své příjmy a výdaje trošku kontrolovat a koordinovat...

doplněno 14.01.14 18:02:

... pokud svoji hotovost profrcáte za lístky do kina, šminky, třeba zmrzliny a podobné "nezbytnosti", tak se ta větší částka nikdy vcelku nenajde...

vlasatec*
Myslím to tak jestli jste dneska udělala něco systémového pro svou budoucnost. Zavolala na brigádu, učila se něco co můžete svému potencionalnimu zaměstnavateli nabídnout. Prodej krámů vaši budoucnost nevyřeší, ani nevydělá na případnou cestu do afriky...
kami95
hodnocení

Ale vydělá..našetřit se z toho v pohodě dá..většinou! Jinak máte pravdu, ne, nevzdělávala jsem se dnes..snad to není tolik duležité, dělat každý den něco pro svého budoucího zaměstnavatele?

hop®

Kami, "vydělávat" prodejem svých věcí není moc dlouhodobá záležitost, bez nákupu nových věcí Vám brzo dojdou skladové zásoby. Je to jen jednorázovka na přilepšení.
Je důležité ve vzdělávání, i v životě mít nějakou pravidelnost - zvlášť pro Vás a podobné mladé lidi. Uvědomte si, že to neděláte pro svého budoucího zaměstnavatele, ale hlavně pro sebe, abyste toho zaměstnavatele vůbec získala...

vlasatec*
No... myslím že to je velmi důležité když vás zatím žádný zaměstnat nechce. Ikdyz podle toho jak jste se zatím předvedla se jim nedivím...

vlasatec*
hodnocení

7x
Začít na sobě makat, vzdělávat se hledat brigády, nevysedavat na poradně ale radši se učit anglicky nebo něco vyrábět a prodat na fleru. Kdo nechce hledá výmluvy kdo chce hledá způsoby nebo tak nějak se to myslím říká...

pb®
hodnocení

5x

Je normální sedět doma u compu, tlachat bezduše na poradně, tahat se s ženatým chlapem a nechat se živit rodiči? *haha*

au1

v dnešní společnosti zřejmě bohužel ano.

hanher*
hodnocení

2x

Prodat Eskorta. :)

kami95
hodnocení

Eskorta jsem si ještě nekoupila, není za co.. Jinak to moc vtipné není..

jar*
hodnocení

2x

Můžu se zeptat co prodáváte? To co vám koupili rodiče? Takže je zase obíráte o další peníze. Zvedněte se ze zadku a projděte si město ve vašem okolí, do většiny kuchyní, obchodů a někdy i škol hledají uklízečky, někoho na doplňování zboží, umývání nádobí. Snad nechcete vysávat rodiče do nekonečna. Pokud máte vzdělání, bude tato práce jen do té doby, než si najdete něco lepšího, poud ho nemáte, musíte brát co je. Neříkejte nemůžu, ale začněte říkat můžu a chci. Ručičky vám neupadnou a je ostuda jíst a bydlet zadarmo.

kami95
hodnocení

Zadarmo? Opět píšete zadarmo přitom už poněkolikáté zdůrazňuji, že jim platím každý měsíc.. A vzdělání mám nedokončené, naši mi ho od dospělosti vůbec neplatili, a platit si cestu do školy, učebnice, obědy a ještě našim nájem tak to už bych fakt nezvládala dlouhodobě..

cuca*

A to je jako fakt? Ze vam rodice prestali v dospelosti platit skolu a vy ji kvuli tomu nedokoncila, sorry ale to snad ne, pokud ano, nevimjak to u vas funguje, ale to bych nneudelala.ano chces neco nadstandartniho? Privydelej si na to, ale nevim jak to mate, to co tu pisete je zvlastni,,, ale nevim ukoho hledat chybu, neznam, vas

naufrago*

Asi to není úplně normální, ale jsou lidé, kteří dětem školu v určitém věku nezaplatí resp. nepřispívají na nic moc. Měla jsem takovou kamarádku na VŠ, v 16 a 17 letech bydlela u přítele (byl starší) a když se pak vrátila domů, spala několik let na gauči v obýváku (z jejího pokoje udělali něco jiného) a na všechno si vydělávala. Rodiče ji v podstatě nechali zadarmo bydlet a asi i nějaké jídlo dostala, ale dost chodila na brigády a na svačinu/oběd vždycky měla max. desetikačku nebo dvě. Nestěžovala si, byla si vědoma toho, že o víc žádat nemůže ať už proto, že se od nich dost brzy odtrhla,nebo proto, že moc nevydělávali. Ale to byla slušná rodina. V určitých soc. skupinách je normální, že dítě jde max. na tříletý výuční obor, aby se mohlo dřív začít samo živit (znám ze školy...), i když by zvládlo maturitu při troše snahy. Jenže to jsou další 4 roky živení dítěte, a to je přece moc - když může jít do fabriky za tři... nebo i dřív, nedělám si iluze...

mili3478*
hodnocení

2x

No hlavne to neresit pujckou, provident a podobni,je lepsi priznat pravdu, radeji ted nez dluhy narostou.

hodnocení

2x

Jsem ZTP, mám invaliditu 3.stupně. Z inv. důchodu bych nezaplatila nájem, takže co mi mé postižení dovolí, chodím na částečný úvazek do práce.Jinak bych už dávno bydlela pod mostem. Kdo tvrdí, že nemůže sehnat práci, kecá a je líný jít pracovat.Zaráží mě, že nejvíc fňukají a pohrdají prací ti, co nemají pomalu dodělanou zákl. vzdělání, ale mají pevné zdraví.Takže přestaň spekulovat a koukej jít makat!Brigád typu úklid, výpomoc...je dost a přitom lze hledat jiné zaměstnání, na pracáku mívají různé nabídky.

pt®
hodnocení

1x

Nevím, jak by se dalo jinak říci, že nemám čím zaplatit, než, že nemám čím zaplatit. Jedině, pokud byste to chtěla přeložit do jiné řeči. Prostě jednejte na rovinu. - pt

zvidavajanca*
hodnocení

0x
Ono zalezi v jake situaci ses. Na podminjach. Dotaz je velmi obecny. A univerzalni rada neexistuje.
kami95
hodnocení

Tak jsem bez práce..většinou našetřím z toho, co někomu prodám..Jinak mama řekne, až budeš mít, dej mi to já to zaplatím..jenže nechci aby za mě zbytečně platili penále když vím, že teť v blízké době asi moc mít nebudu..Je to vůbec normální chtít po nezaměstnané bez přídavků peníze na společnou domácnost? Asi ano, ale z čeho zaplatit se mě už nikdo neptá..

zvidavajanca*
A oni to zaplatit nemohou? A ty to vratis pak jim?
kami95
hodnocení

Ano, ale to pak bude plno otázek a nedůvěra, jak to udělám pak, když budu mít další měsíc platit nájem o to vyšší..myslím jako ten dluh plus nájem..

zvidavajanca*

Tak si hledám urychleně práci, nehledě na to, co to je. Beru všechno, i když mi to úplně nevoní. Vybírat můžete pak. Já nevím, vaši kvalifikaci, ale čím dýl budete doma (bez práce), tím hůř se práce bude hledat.

A že je něco "Osoby se zdravotním postižením (OZP)" neznamená to, že je to jen pro ně, ale mohou také tuto práci vykonávat.

martinaa*

Ano, je to normální. Proč z vlastní kapsy živit darmojeda, který jen sedí doma? Také bydlím u rodičů, pravidelně platím jídlo, bydlení+benzín, když jsem rok neměla práci, chodila jsem na dvě brigády, abych jim mohla dát aspoň něco.

Bylo mi totiž trapně, že sedím doma na zadku a oni makají, abych si večer mohla dát večeři. Tak zvedni zadek od komplu a honem hledat nějakou brigádu, pokud máš zdravotní omezení, tak to většinou nevadí při doplňování zboží, za kasou, za pultem (říkám ale většinou, netuším, co tě omezuje). Když jsme brigádničila jako průvodkyně, byli tam se mnou dva lehce tělesně postižení, prý je vzali, protože to pro ně byla vhodná práce.

doplněno 14.01.14 16:19:

Samozřejmě, protože napsat mail, většinou ještě s chybami, zvládne každý hlupák. Ale vzít telefon a osobně tam zavolat, to už je těžší.

A stále čtu jen výmluvy, výmluvy a zase výmluvy. Hlavně, že víš, že je to zbytečné, viď. No, tak si seď doma a vyřeš si to, jak chceš.

kami95
hodnocení

Já nejsem OZP, jen všude na brigády které jsou lehké, a relativně žádné spešl vzdělání nepotřebujete, jsou všude OZP..a psát tam je uplně zbytečné..nepříjde ani odpověď, natož tak pozvánka na pohovor..

kami95
hodnocení

Nedávno jsem měla období, kdy jsem skončila na pohovoru a rychle běžela na další..no myslíte, že se mi z některého pak zpětně ozvali, když tam bylo plno dalších lidí i se mnou?

balon*

Já jsem pracovala do té chvíle než jsem si udělala v práci úraz. Pak už mě nechtěli. Ono se to každýmu říká když neví co to je nezavadit o práci když bydlíš v regionu kde nejni žádná práce když se něco vyskytne tak tam nakluše 70 zájemců a oni chtějí třeba jen 1 nebo 2. a když už je člověk ve věku kolem 50 let a oni si vybírají i na uklízečku atraktivní mladou blonďatou kost. Nevím na co aby se měli asi na co chlapi koukat či co. A ono je těžko kritizovat člověka v invalidním důchodu když nevíš co ho trápí.

martinaa*

Myslíte? Hledejte a zjistíte.

martina0*
hodnocení

0x

Kami, nevymlouvejte se. Předpokládám, že jste mladá slečna a pokud byste chtěla nějakou práci dávno máte! Když platíte bydlení u rodičů a jak říkáte u vás práce není, proč se nepřestěhujete jinam kde práce je? Proč nejedete do zahraničí třeba dělat au pair, pokojskou atp.? možností máte bezpočet ale vy jste si vybrala tu, že budete sedět doma u počítače a stěžovat si, že nemáte z čeho platit... Takto se daleko nedostanete a čím dýl nic neděláte, tím hůř se vám bude shánět práce.

doplněno 14.01.14 18:52:

No a jak to říct rodičům, prostě narovinu.

jakoola*
hodnocení

0x

Tak to se mi moc nezdá .Chcete říct , že Vás rodiče podporovali ve škole do 18 a pak už ne? A proto jste skončila školu? Píšete , že Vám maminka říká že Vám půjčí a vrátíte jí to později a na druhou stranu píšete, že vás od dospělosti finančně nepodporovali k dokončení školy. To je jeden rok. Skutečně zvláštní.

Neposílejte životopisy poštou a ani e-mailem ,zvedněte zadek a jděte se ptát osobně .vezměte jakoukoli práci . Ty Vaše ,,věci ,, můžete prodávat i po práci . Je potřeba někde začít a vyvinout osobní aktivitu a mít stabilní příjem .Nedivte se rodičům , že Vám dávají otázky typu : co bude dál? Oni jsou minimálně o 20 let starší a pracují. A Vy mladá a silná nemůžete.Obě moje dcery chodily při škole od 16 let 3x v týdnu uklízet do firmy ( a věřte , že by z finančního důvodu nemusely ) , ale pokud chtěly pochutiny typu hory , voda , festivaly atd. musely poznat , jak chutná práce a povinnost. Je spousta studentů, kteří si přivydělávají ke škole a co Vy?

hodnocení

0x

To Kami - občas radíte ve věci ve které se nevyznáte,ale mi lidé jsme již takoví,neberte to jako výtku!

Ale je tu spousta rádců co tvrdíte jak najít práci,třeba doplnování do regálů v marketech atd ale zkusili jste to někdy?

Vím o čem mluvím,osobně jsem byl sice nedávno bez práce (necelé dva měsíce a podporu jsem ani nedostal) a práci jsem sehnal (honička jak blázen ale aspon něco)Ale je tady jeden problém.Nevím jak kde ale u nás v JH je v tomhle zakopanej pes .Když to vezmu Jitka -cca 400 lidí bez práce když "krachla",další třeba Stavcent stavební firma cca 50lidí (Dačice,Třeboň i JH),v Třeboni,Bertiny lázně i Aurora snížili počet zaměstnanců o cca 30%.Manželka chodí od "čerta k ďáblu" jak se říká a nic zkoušel i brigády v obchodech (např.Kaufland,nebo Albert) a při nákupu vje vidět,že místo ženy 45 let vezmou raději mladou studentku a to že je OZP vůbec nehraje roli. Takže nesuďte člověka podle toh zda pracuje či nepracuje,je spousta lidí co chtějí pracovat ale nedostanou práci!At již díky věku nebo vzhledu atd!

PS.nečetl jsem všechny přispěvky,ale to málo mi nedalo se neozvat!

martinaa*

Diesel - máte pravdu, *plaec*, ale zase musíme rozlišovat situace, kdy člověk lítá od čerta k ďáblu, a kdy si jen stěžuje, ale ani ten blbý životopis nepošle, protože "to nemá cenu". Na střední jsem česala jablka, umývala okna, na výšce jsem byla nějakou dobu v callcentru, chvíli za pásem, chvíli hlídala v dětském centru děti a atrakce, opět umývala okna, roznášela letáky.

doplněno 14.01.14 21:23:

Chjo...*palec*

doplněno 14.01.14 21:40:

Foo, já vždy posílala životopis a volala, a takto jsem získala dvě brigády a momentální práci.*nevi*

doplněno 14.01.14 21:46:

To je pravda, i štěstí se musí přidat...

foo*

oni ty životopisy fakt nemaj cenu.. co jsem vyšel školu jsem jich poslal do teď přes 100 a dostali se mi jen 3 odpovědi z čehož dvě byly že daná pozice již byla obsazena a jen jedna odpověď byla pozvánka k pohovoru na kterém sdělili že se do týdne ozvou ale.. už jsou to 3 měsíce .. práci tedy doporučuji shánět osobně, podle xichtu člověka kterého se ptáte alespoň částečně víte na čem jste

doplněno 14.01.14 21:43:

tak já na to asi nemám štěstí *nevi*

hop®

@foo nesmíte čekat, jestli se Vám někdo ozve, musíte volat a otravovat a chtít znát termín rozhodnutí, jinak jste ten poslední. Totiž i tato aktivita je důležitá pro rozhodnutí o tom, kdo bude přijat - logicky ten aktivnější, který o práci má evidentní zájem a projevuje ho...

hop®

Myslím, že nesoudíme člověka JEN podle toho, jestli má nebo nemá práci ! *stop*

elisek1988*
hodnocení

0x

Proč nedostávátě příspěvky od státu? Předpokládám, že důvodem je příjem vašich rodičů. V tom případě, pokud opravdu nemůžete sehnat práci ani brigádu, odstěhujte se. Dostanete příspěvek na bydlení a dávky hmotné nouze. Za předpokladu tedy, že na ně máte nárok. Můžete jít třeba na ubytovnu. Ale raději se zamyslete, jestli není opravdu lepší najít si alespoň brigádu a bydlet v útulném a známém prostředí, než nakonec odejít a žít možná v ještě horších podmínkách.

rodier*

Staci, kdyz pujde na pracak a rekne, ze ji vyhodili z domu a ze je bezdomovec. (Bohuzel urady na delenou stravu neveri.. dementni). Nechas se prehlasit na metsky urad(trvale bydliste) a v ten moment ti musi zacit pracak a socka solit penize.

Kdyz je solej cigosum, tak muzou i bilejm. Mela bys dostavat aspon 4,000.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]