Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
nevíte prosím čím zabránit " vroubkovaným " nehtům? je to určitě nedostatek nějakého vitamínu. vidím to u mamky, taky jí hodně padají vlasy.
Klasické příznaky nedostatku železa v organizmu. Potom jsou vždy oslabená játra, často srdce - nízký krevní tlak. Navenek se to projevuje tak jak popisujete + i další příznaky. Každému doporučuji jíst vařené jáhly, obsahují nejen železo, ale i jiné stopové prvky, které zlepšují kvalitu vlasů i nehtů. Pravidelně. Omezit mléko a mléčné výrobky, nebo je nejíst alespoň společně s potravinami obsahujícími železo - mléko železo ničí a vápník se železem se obecně moc dobře nesnáší. Dobré dodat i vitamín C třeba syrovým česnekem aby se železo líp vstřebalo. Btw. tablety se železem nemají žádný smysl, železo z nich se téměř nevstřebává. Na zlepšení stavu nehtů a vlasů ještě můžou pomoct semena slunečnice a dýně (je tam hlavně zinek) - lze koupit v každé zdravé výživě. Na vlasy je dobrý tento kopřivový šampon nejlepsiceny.cz/... (kopřivy obsahují železo).
Hlavně si uvědomte, že nejen nechtěné ničení ale také náprava zdaví je dlouhodobý proces, nečekejte zázrak za den, chce to změnit návyky a pravidelně vše dodržovat. Pokud není poškození orgánů příliš velké, mělo by se vše vrátit do normálu.
Všechno může být i hormonální nevyrovnaností, úbytkem ženských hormonů z klimakteria, přechodu. S vlasy je to veliký problém. Sice padají, ale tragedie je v tom, že nerostou nové, jako kdysi. Dřívé dva vypadly, pět narostlo. Des dva vypadnou a nenaroste ani jeden. Pro tělo je to smutná doba. Kožní mi na vlasy a nehty doporučil Selzink plus na 3 měsíce a měsíc pauza. Nehty se mi vylepšily, ale s vlasy je to smutný příběh, ikdyž jsem vyzkoušela úplně všechno a ani se mi to nechce vyjmenovávat. Babské rady, kadeřnice, kožní, potravinové doplňky, vitamíny, potravní rádce, drogerie, lékárna.
No, co už?!
Jerrysku, zkoušela. Henu jsem zkoušela. Ještě chvíli a budu jako paní H.Maciuchová. Miluji ji, ale vlasy má strašné! Ne úpravu, ale kvalitu.
Moc vám děkuji za radu a za to, že jste si na mě vzpomněla.
Může se jednat signál nastupující choroby, ale také jen o nedostatek vitamínů - záleží na typu vroubků/obecně vad nehtů. Vertikální vroubky jsou běžné a jde zejména o nedostatek biotinu (vitamín H). Slušně popsané poruchy nehtů lze najít na stránce: zdravi.ceskyprehled.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.