Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak otěhotnět?

Od: mounty odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám jeden takový problém. Pokoušíme se s manželem o dítě, ale moc nám to nejde, že fakt nevím jak otěhotnět. Chyba bude ve mě. Brala jsem dlouhodobě HA a když jsem ji vysadila, nedostavovala se menstruace. Zmínila jsem se gynekologovi, ale nějak mě odbyl, že mám čekat. Takže jsme čekali rok a nic. Šla jsem znovu za gynekologem, že mi předepsal další HA, že se mi to upraví, Menzes jsem po HA dostávala pravidelně, jenže při vynechání zase ten samý problém. Gynekolog můj problém neřeší, spíš mě odbyde. Stalo se vám to některé nebo má s tím někdo zkušenosti? Předem dík za každou radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

2x

Proč proboha chodíte přes rok k doktorovi, který Vás neléčí a nevyslechne? Nezlobte se na mě, ale to je špatný lékař! Změňte gynekologa! A pamatujte - Váš manžel má trpělivost, ale ani u něj není nevyčerpatelná!

martinaa*

Souhlas, to není doktor, ale...

Okamžitě bych přešla jinam, HA vysaďte, ta Vám možná upraví cyklus, ale otěhotnění zamezí. Menses se vyvolává hormonálními injekcemi, může pomoci červené víno, svařák, teplé koupele. Ale rok je dost dlouhá doba, určitě zajděte za jiným lékařem, něco bude v nepořádku.

hodnocení

2x

Tak přesně na chlup jsme to měli také.

5 let HA po vysazení přestala menstr.

3 měs jsme čekali, pak vyšetření na Endokrinologii a zjištěna zvýšená hladina prolaktinu.

rok léčba.

přišla menstr.

druhá už ne = těhotenství

po porodu (kojení) opět bez menstr.

zase zvýšená hl. prolaktinu.

rok léčba

opět těhoteství.

Hodně štěstí...

mmm*
hodnocení

0x

Vykašlete se na vašeho gynekologa a rovnou si zajděte do nějakýho centra asistované reprodukce. Není potřeba doporučení. Taky jsem to tak řešila.

mounty
hodnocení

A jak to tam probíhá? Mám jít hned s manželem nebo sama?

loretta*

najděte si třeba na internetu nějaké centrum (nevím odkud jste)...zavolejte tam, objednejte se a na všechno se zeptejte...manžel určitě pujde na spermiogram (ale ne na první schůzce, ta bude spíš informativní)...taky doporučuji změnit gynekologa a najít si lepšího :)

Hodně štěstí :)

haninka*
hodnocení

0x

Já jsem se jednou v Podolí bavila se spolupacientkou, která nemohla otěhotnět ani po x návštěvách centa asist. reprodukce. Pak jí někdo poradil, už nevím kdo, jestli nějaký lékař či kdo, že má brát léky na oslabení imunity. To jsou ty, které berou třeba pacienti po transplantacích orgánů aby tělo nový orgán přijalo. Léky si přes známou doktorku sehnala a ta jí údajně potvrdila, že to může fungovat. Princip je prý v tom, že děložní sliznice má stejnou reakci na sperma partnera jako člověk na cizí ledvinu, nechce ji přijmout. Holka (37 let) sice během dvou měsíců chytla všechny možné chřipky ap., ale během těch dvou měsíců byla těhotná. Netvrdím že je to pravda, ale pochybuji že toto si laik může jen tak vymyslet. A docela bych věřila i tomu, že když asist. reprodukce stojí v řádech desetitisíců korun, bylo by blbé dávat někomu prášky za 1 000,- Kč když by to jen třeba u zlomku mohlo fungovat. Holt kapitalismus.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]