Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musí být chirurgická ocel značena puncem?

Od: samadoma* odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer dámy ,i pánové ,

ráda bych se vás zeptala na vaše zkušenosti s chirurgickou ocelí.Nosím ji řadu let ,mám na všech kouscích ražen nápis stainless steel ,nedávno jsem přes internet zakoupila jako dárek pro mé dcery prstýnky ,bohužel ani jeden nebyl značen ,i když ty mé jsou všechny.Tak jsem zboží vrátila s tím ,že nevěřím ve kvalitu. bylo mi prodejcem sděleno A TED TO MĚ ZAJÍMÁ,ZDA BY TO MOHLA BÝT PRAVDA, že :

šperky z chir.oceli se údajně vůbec značit nesmí ,jelikož nejde o šperkovní kov a taky že se téměř neznačí ,že na to není na šperku místo . tak nevím ,proč já mám označeny všechny ,ale braky určitě nemám ,jsou po letech nošení stále jako nové. Chci se vás zeptat ,kdo tento antialergenní kov nosíte ,máte značeno uvedeným nápisem ,nebo jinak nebo vůbec? DÍKY MOC ZA POSTŘEHY A ODPOVĚDI.:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

people90*
hodnocení

2x

Dopbrý den,

Chirurgická ocel, opravdu nemusí být puncovaná přesto by měla splňovat nějaká pravidla, jenže jako laik si to těžko ověříte, jedine to odnést do zkušebního ústavu a tam zjistí pravost, ale za to se platí 10,000 .- kč:-D takže rozmýšlet je snadné..:-D

jinak Já sám mám na všem stainless steel označení:)

jinak Stainless steel je podnik zajíšťující právě nerezovou ocel, což napovídá sám název, takže myslím, že je topouze jejich soukromé označení, aby si oznalčili své výrobky, která vyrábějí...

Pěkný den Tomáš

samadoma*
hodnocení

DĚKUJI OBĚMA ZA ODPOVĚDI ,

no právě ,mě se jednalo při tom vrácení zboží hlavně o to ,že jsem moc nevěřila ,že to nezmění po pár týdnech barvu ,jako každý levný z pouti. Chir.o. mi léta vyhovuje ,líbí se i mým holkám ,ale napálit bych se nechtěla ,když je to přes net.navíc mi paní neposlala doklad ani původ zboží ,takže moje nedůvěra vzrostla. s tím magnetkem to někdy vyzkouším ,až budu mít nějaký brak po ruce.*palec*

hoummy*
hodnocení

2x

Heh :), je to na výrobci jestli tam napíše Stainess Steel, Rosfrei stahl, atd. Jestli chcete zjistit, zdali je ocel nerezová, stačí k malému testu malý magnet. Když se mahnet nepřitáhne k oceli, tak je nerezová, když se k oceli přitáhne a drží na ni, ba i lehce, tak se jedná o slitinu, či jinou ocel, ale NÉ nerezovou.

Je jedno, co tam máte napsané, nebo ne, hlavní je, že to je to, za co se to vydává ne?

pecenkav*

Bohuzel pro hoummyho existuje i magneticka ocel, takze magnet tak uplne nestaci k urceni zda se jedna o nerez ci nikoliv.

doplněno 26.11.12 17:49:

opravuji, magneticka nerezova ocel

hodnocení

1x

Mám prstýnek z chirurg.oceli už několik let, koupený v kamenném obchodě, kterému věřím, nijak se nemění, nebarví ani nic podobného - a žádný punc nemá...

hodnocení

0x

Puncovní razítko je jen na drahé kovy-platina,zlato a stříbro

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]