Houstičky do polívky

Od: Datum: 03.01.14 17:10 odpovědí: 11 změna: 04.01.14 14:44
avatar

Zdravim

Jak děláte Housičky do polívky?

Mamka je dělá asi 1,5 cm x 1,5cm jen tak na sucho na pánvi.

Babička je dělá tak že nechá housku stvrdnout nakrájí a trošku opraží.

A já používam pul lžíce sádla a velký krajíc nakrájený 1cm x 1cm a pražit do zlatova.

Jak je dělate vy?

Děkuji :D


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 03.01.14 17:12
avatar

AhojDělám je stejně jako vaše mamka.Polévka je už tak dost mastná,takže na sucho ;)

doplněno 03.01.14 17:18:

Když jsou dobře osmažené,tak nenasáknou ;)

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 03.01.14 17:13
avatar

no tak teď jsem zaskočen.Nikdy jsem to neměřil.prostě tak aby to oku lahodilo. a smažím na tuku,aby v polévce hned nenasály.

doplněno 03.01.14 19:37:

ale nasáknou...

Ohodnoceno: 1x
 
Od: kami95
Datum: 03.01.14 17:31

Na sucho..

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.01.14 17:41

Já je vždy dělám na másle.. Sice to není nejzdravější varianta, ale moc nám tak chutnají.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.01.14 18:36
avatar

Ahoj,

já si nakrájím housku nebo chleba na malé kostičky, na sucho dám na pánev a přidám protlačený česnek, když jsou trošku opečené poleji olejem a dosmažim, do polívek je to vinikající.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 03.01.14 20:16
avatar
Já nakrájím starší chleba na max. 1x1 cm, a do rozpáleného sádla, pěkně do tmava. Potom v bramboračce křupou dloouho...
A moje víla, ta strčí krajíc chleba do topinkovače, nechá déle připéci, a potom rozkrájí. Ovšem ty kousky se i tak za chvíli rozmočí, není to ono!
Ohodnoceno: 2x
 
Od: uska®
Datum: 03.01.14 20:52

No my víly pořád honíme čas. Také chleba udělám v topinkovači, rozkrájím a na chvilinkucložím do horkého sádla. Je to v cukulentu a nemusím stát u pávničky a přehazovat kostičky.

doplněno 03.01.14 20:52:

* na chvilinku vložím

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.01.14 07:04
avatar

Z chleba ne, jenom z kostiček rohlíků či housky. Na teflonové pánvi je zvolna osmažím na másle, hodně míchat, aby se nepřipálily. Tím máslem dostanou tak vynikající chuť, že ujídám a křoupu a když je polévka na stole, mnoho jich už nezbývá. Proto poslední dobou dávám tak o rohlík víc, abych si mohla předem dopřát a strávníci pak nebyli ošizeni.

Jo, a u nás se tomu říká PUCKY. Jaga.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 04.01.14 10:09
avatar

CVhleba dvakrát pečený chrání proti kouzlům a uřknutí.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.01.14 07:40
avatar

Správně se těm kostičkám říká krutony, krutonky. ;)Mám velkou starou pánev a na ni nasypu buď chleba, který už nesním nebo včerejší housky nakrájené na kostičky. Pánev postavím na největší hořák a úplně oheň stáhnu na minimum. A dělám si své. Když jdu okolo rukama krutonky prohrábnu. Nechávám je déle, protože je nespotřebuji ihned, proto musí být dobře prosušené. Jinak by se mohly zkazit. V česnečce nebo v hrachovce jsou bezva.:D Když chci být za hvězdu, třeba na Štědrý večer, dám na plech do trouby rohlíky nebo housky nakrájené na kostičky. Ztlumím, prohrabuji a pečlivě hlídám. Když už docházejí, přidám na hoblinky máslo a prohrábnu. Jsou pak křehké.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 04.01.14 14:44

Krutonky smažím nasucho, ale ještě než začnu se smažením, proseju nakrájené kousky přes cedník na špagety...S většími oky aby propadaly drobné kousky, které by se jinak osmahly dříve a ve finále by byly přepálené...Výsledek je chtnější, rovnoměrně osmahlý...

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.