Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Suchá pokožka v zimě

Od: nico* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, v zimních měsících mě poslední dva roky trápí nemilá věc. Po koupání mam strašně vysušenou pokožku hlavy, zad a hrudníku.Na hrudníku a zádech se tvoří malé zarudlé flíčky které neskutečně pálí, pokožka hlavy je tak vysušená že když s ní zatřepu vypadá to jak sněhová vánice :/ . Našel jsem na netu pár tipů jako mýt se vlažnou nebo mírně studenou vodou, omezit koupání na 1x za týden jenže nic z toho nepomáhá. Zkoušel jsem snad 30 druhů šamponů značkových,neznačkových,drahých,levných,z lekárny, ze supermarketu ale nic z toho mi nepomohlo. Navštívít doktora nemá cenu, tam už jsem byl, dostal sem pár mastiček ale efekt žádný. Už vážně nevím jak se toho zbavit a krom toho že to pálí jak čert, to vypadá i dost odpudivě. Když se oteplí tak vše zmizí ale s příchodem zimy se můžu uškrábat.Pokud trpí někdo něčím podobným a ví jak nato, budu mu nesmírně vděčen.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kupte si, než najdete řešení - Ditiaden, Zodac, Zirtec. Musí to být peklo a tohle vám určitě pomůže, protože škrábámím porušená kůže je mnohem náchylnější k nedobrotám. Na pokožku ve kštici, na zklidnění si kupte dehtový šampon Polytar Liquid. Smrdí, ale vyvětrá a pomůže. *sok* To, co popisujete, tak se tváří i atopický exem z chladu. Některé druhy lupenky jsou také jen v zimě. I na tohle platí Polytar, jako mýdlo na zklidnění. Anebo černé mýdlo z mrtvého moře. Vlastní zkušenost. A namazat tělovým olejem do sprchy. Neutírat, nechat oschnout. ;) Leden přežijeme, únor je krátký a už bude vidět konec. ;)

kami95
hodnocení

0x

Mám to na jaře a na podzim na rtech a na rukou, naštěstí ne v takové míře..no pomáhá jen mazat mazat a mazat..ovšem pokud to ve tvém případě není třeba nějaká sezonní lupénka?

lidus*
hodnocení

0x

Jak se manžel začne škrábat vím, že přišla zima. Mazat a mazat, jemu nejvíc pomáha mast s marihuanou a měsíčkem lékařským, mýdlo používá málo a když už tak dětské a nikdy ne tekuté.

miklous*
hodnocení

0x
Plně se podepisuji pod Babkuzov. I já mám podobné zkušenosti... (i když jsem nedávno řešila naopak strašně se mastící vlasy :-O, ale to je díky Bohu pryč). Teď je sluníčko v tahu a já řeším zhoršený ekzém...
Používám přípravky z mrtvého moře (sůl, krémy, tělová mléka...) a výrobky s marihuanou (domácí masti a teď i šampón z něhož jsem v současné době nadšená). Všechno pomůže jen částečně - lépe (NE dobře) bude až na jaře vyleze sluníčko... ;)
Suchá pokožka v zimě

hodnocení

0x

Mám podobné problémy přes zimu.Po každé koupeli se mažu tělovým krémem z Avonu,je to taková velká 400gr. ,,piksla,, a nebo tělovým mlékem od Garnier s výtažkem z javoru a během chvilky je po svědění.

hodnocení

0x

Trpím, trpím...Je to lupénka, neboli psoriáza.

V létě pomáhá koupel v moři a slaný mořský vzduch. To mám kůži jako hedvábí.

Přes zimu je to horší. Chce to promašťovat. Buď kosmetickou vazelínou, prodává se ve velikých pikslách, nejlépe bez parfemace, nebo - a teď se mi budete smát: doma vyškvařeným vepřovým sádlem. Opravdu. Po koupeli, pak nějaké staré pyžamo a moc to pomáhá.

Ty konopné masti z lékáren nemají grády. Jen stojí hodně peněz. Nejlepší by bylo si jednu rostlinu vypěstovat a za pomoci sádla nebo vazelíny si udělat domácí mast. Ta by měla pomoci.

Jinak v létě sluníčko a zase sluníčko, pokud to bude možné. A promašťovat pokožku. Jaga.

hodnocení

0x

Mám podobný problém, koupila jsem si GS Vápník,Hořčík, Zinek -Forte Plus, je to na kosti, vlasy, kůži, nehty. Beru to asi tři týdna a už mám zlepšení, hlavně suché kůže po těle. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]