Nejste přihlášen/a.
Hořké je vše pokud je to vyhnané dusíkem (říkala babička) a hořkosti se nelze zbavit žádnou úpravou. Kapusta je nahořklá správně ale nahořklá a ne hořká. Růžičkovou kapustu vařím v páře nebo na půlky rozkrojenou peču v troubě, listovou v osolené vodě pod pokličkou, pokud vařím svojí, kterou nehnojím jako blázen, tak nepříjemně hořká nikdy není, kupovaná a zvláště ta velmi skorá ( nejvíc poznat na květáku) je dost hořká téměř vždy. Totéž se týká i chuti salátů zvláště toho ledového, zde je nejlépe nekonzumovat středy (velmi světlé listy).
Letos jsem měla všechnu kapustu ze svého skleníku tak hořkou,že jsem ji všechnu vyhodila.Skleník hnojím jen domácím hnojem-a v loni vůbec-tak jak je to možné? Přehnojením asi ne a dusíky už vůbec ne!
Ne,máme rádi dušenou,takže po několika pokusech letěla! Ve skleníku byla omylem,jinak ji pěstuju venku-a tam se mi to nestalo
"jim" každé hnojené obsahuje dusík, skleník to znamená rychlení mimo vegetační dobu a to je právě ten problém hořkosti který zvláště u kapusty a květáku je velmi znatelný a častý. Hořkosti se nezbavíte žádným vařením, slíváním vody a podobně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.