Hořká kapusta

Od: Datum: 28.12.13 19:10 odpovědí: 14 změna: 06.01.14 08:24
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: miroslavnovotny*
Datum: 04.01.14 19:37

stačí při nakupu ochutnat je to pozdější sklizní někdy stačí sklidit cokoli dříve mlade ještě nehořké...někdy rozhoduje i pouhý jeden den rozdíl v sklizni a už je prušvih..

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.12.13 19:30

hlavně v hrnci bez poklice - nikdy mi nezhořkla

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 28.12.13 19:35
avatar

2x se mi stalo, že jsem koupila nesmírně hořký květák. Když jsem ho uvařila a vodu slila, byla hořkost pryč. ;) Povídala jsem si o tom s kamarádkami a ony říkaly, že se s tím nikdy nesetkaly. Je však možné, že nezkoušely syrový. Už jen uvařený.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: olaf71*
Datum: 28.12.13 19:47

to bude kapustou, ne vařením. třeba jako přerostlá sal.okurka (hořká). nebo hořký střed hlávkového salátu

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 28.12.13 20:32
avatar

Hořké je vše pokud je to vyhnané dusíkem (říkala babička) a hořkosti se nelze zbavit žádnou úpravou. Kapusta je nahořklá správně ale nahořklá a ne hořká. Růžičkovou kapustu vařím v páře nebo na půlky rozkrojenou peču v troubě, listovou v osolené vodě pod pokličkou, pokud vařím svojí, kterou nehnojím jako blázen, tak nepříjemně hořká nikdy není, kupovaná a zvláště ta velmi skorá ( nejvíc poznat na květáku) je dost hořká téměř vždy. Totéž se týká i chuti salátů zvláště toho ledového, zde je nejlépe nekonzumovat středy (velmi světlé listy).

Ohodnoceno: 2x
 
Od: mmm*
Datum: 29.12.13 01:38

Díky všem, příště zkusím bez poklice a bez středu .

Od: jim®
Datum: 02.01.14 11:03

Letos jsem měla všechnu kapustu ze svého skleníku tak hořkou,že jsem ji všechnu vyhodila.Skleník hnojím jen domácím hnojem-a v loni vůbec-tak jak je to možné? Přehnojením asi ne a dusíky už vůbec ne!

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 02.01.14 16:44
avatar

Nezkoušela jste prní vodu po vaření slít? A napustit čistou?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jim®
Datum: 03.01.14 11:31

Ne,máme rádi dušenou,takže po několika pokusech letěla! Ve skleníku byla omylem,jinak ji pěstuju venku-a tam se mi to nestalo

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.01.14 19:32
avatar

"jim" každé hnojené obsahuje dusík, skleník to znamená rychlení mimo vegetační dobu a to je právě ten problém hořkosti který zvláště u kapusty a květáku je velmi znatelný a častý. Hořkosti se nezbavíte žádným vařením, slíváním vody a podobně.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jim®
Datum: 03.01.14 11:31

Ale květák jsem nikdy hořký neměla

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.01.14 15:56
avatar

Ukousla jste syrový? ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jim®
Datum: 06.01.14 08:24

Jo,květák jím normálně syrový,ale je pravda,že ta kapusta byla ve skleníku hodně dlouho

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.