Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Hořká kapusta

Od: mmm* odpovědí: 14 změna:

Jak vaříte kapustu, aby vám nezhořkla?

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hahanaj*
hodnocení

2x

hlavně v hrnci bez poklice - nikdy mi nezhořkla

 

lidus*
hodnocení

2x

Hořké je vše pokud je to vyhnané dusíkem (říkala babička) a hořkosti se nelze zbavit žádnou úpravou. Kapusta je nahořklá správně ale nahořklá a ne hořká. Růžičkovou kapustu vařím v páře nebo na půlky rozkrojenou peču v troubě, listovou v osolené vodě pod pokličkou, pokud vařím svojí, kterou nehnojím jako blázen, tak nepříjemně hořká nikdy není, kupovaná a zvláště ta velmi skorá ( nejvíc poznat na květáku) je dost hořká téměř vždy. Totéž se týká i chuti salátů zvláště toho ledového, zde je nejlépe nekonzumovat středy (velmi světlé listy).

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

2x se mi stalo, že jsem koupila nesmírně hořký květák. Když jsem ho uvařila a vodu slila, byla hořkost pryč. ;) Povídala jsem si o tom s kamarádkami a ony říkaly, že se s tím nikdy nesetkaly. Je však možné, že nezkoušely syrový. Už jen uvařený.

 

olaf71*
hodnocení

1x

to bude kapustou, ne vařením. třeba jako přerostlá sal.okurka (hořká). nebo hořký střed hlávkového salátu

 

jim*
hodnocení

1x

Letos jsem měla všechnu kapustu ze svého skleníku tak hořkou,že jsem ji všechnu vyhodila.Skleník hnojím jen domácím hnojem-a v loni vůbec-tak jak je to možné? Přehnojením asi ne a dusíky už vůbec ne!

Nezkoušela jste prní vodu po vaření slít? A napustit čistou?

jim*

Ne,máme rádi dušenou,takže po několika pokusech letěla! Ve skleníku byla omylem,jinak ji pěstuju venku-a tam se mi to nestalo

lidus*

"jim" každé hnojené obsahuje dusík, skleník to znamená rychlení mimo vegetační dobu a to je právě ten problém hořkosti který zvláště u kapusty a květáku je velmi znatelný a častý. Hořkosti se nezbavíte žádným vařením, slíváním vody a podobně.

jim*

Ale květák jsem nikdy hořký neměla

Ukousla jste syrový? ;)

jim*

Jo,květák jím normálně syrový,ale je pravda,že ta kapusta byla ve skleníku hodně dlouho

 

hodnocení

0x
miroslavnovotny*

stačí při nakupu ochutnat je to pozdější sklizní někdy stačí sklidit cokoli dříve mlade ještě nehořké...někdy rozhoduje i pouhý jeden den rozdíl v sklizni a už je prušvih..

 

mmm*
hodnocení

Díky všem, příště zkusím bez poklice a bez středu :) .

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]