Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sádlové cukroví

Od: miloslava78 odpovědí: 11 změna:

Hezký den všem, prosím vás tenhle nebo příští týden mám v plánu poprvé v životě péct sádlové cukroví. Jelikož jsem to nikdy nedělala chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti pokud nějaké máte. Přemýšlela jsem taky, že bych rovnou tyhle koláčky objednala v pekařství v Brně (firma se jmenuje Nonstop Pekařství Svoj & Svoj) abych něco zbytečně nezkazila *hi* Hodně by mě zajímalo jestli vůbec jde podle chuti poznat, že tam sádlo je? Děkuji všem

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Malé čokoládové koláčky s důlkem uprostřed kam se dala marmeláda jsem jako dítě milovala, pekla je babička a měla jeden jako druhý. Já rozjeté a popraskané. Ač mi peče maminka našla jsem starý sešit s recepty.

7dkg rozpuštěného sádla

7dkg moučkového cukru

10dkg hladké mouky

3dkg kakaa

Těsto spojíme na vále, tvoříme malé koláčky a pečeme ve zcela vlahé troubě.

Jestli si dobře pamatuju, tak ta marmeláda-hodně tuhý kousek, se dávala do koláčků před pečením.

andrea1*
hodnocení

0x

Také jeden takový recept mám. Na chuti není sádlo vůbec znát. Pečivo je křehké a chutné.

hodnocení

0x

Dělávám dvojí cukroví se sádlem.

1/ Čokoládové hromádky s mandlí.

2/ Sádlové koláčky s višňovou marmeládou.

Obojí je lehké, zvládla by to i šikovná 10 letá holčina. Pokud chcete recepty, mohu pohledat, ale chvíli to potrvá. Mám už perfektně namytý a naleštěný byt, jen v těch receptech mám chaos jako vždycky. Velká plastová bedna a hledám a hledám...:) Jaga.

nemec*
hodnocení

0x

svatebních koláčků jsme se nadělali s manželkou kolem 20 kilo :) nejlepší koláčky, jaký jsem kdy jedl - díky tomu, že to není kynutý, tak jsou nejlepší druhý třetí den. na co jsme nepřišli doteď, tak bohužel švestková povidla - když se dají tak jak se koupí, ať už ředěná jablky, nebo čistá povidla, tak bublají a tečou ven. když se k tomu něco nastrouhalo, zase to bylo gumový těstovitý nedobrý.

těsto jsem vyvaloval mezi dvěma prkénky určité výšky, aby byly všechny koláčky jeden jako druhý - teď už se koukám dají dokonce koupit válečky, kde se dá tloušťka těsta nastavit.

Sádlové cukroví
sebod*

němec. *modla*, *modla* dejte sem recept na těsto na ty svatební koláčky .Děkuji Sebodka

kikusskaa
hodnocení

0x

Se sádlem cukroví miluju :) Dělám každý rok rohlíčky se sádlem - xvanoce.cz/...

vůbec tam sádlo nejde poznat. Všicni je chválí, že jsou lahodné. :)

ifkali*
hodnocení

0x
Zdravím,
to je kalorická bomba!)) Ja zase neodolám jiným,také kalorickým smrštím ))a to zázvorkám od babičky.
Nejhorší je, že jeden kousek nikdy nestačí...
miloslava78
hodnocení

Zázvorky jsou moc fajn, to mě ani nenapadlo :) Myslíte, že tohle sádlové pečivo je doopravdy taková kaloricka bomba? *hi*

miloslava78
hodnocení

Děkuji moc milé hospodyňky :) Já to tedy zkusím. Kdyby to nevyšlo, půjdu koupit do pekárny :D Můžu použít taky sádlo ze supermarketu? Jsem jenom zvědavá co řeknou na pečivo děti. Vašim dětem sádlové koláčky chutnají?

Ono je to většinou tak, že děti jsou jako stáda všežravých kobylek a pokud jim něco chutná, jedí a jedí a a a...dokud je co.

Nikdy jsem dětem nevykládala, z čeho peču cukroví a ani ony se neptaly, zda je ze sádla, z másla, z Hery, z oleje...:D Vašim dětem musíte hlásit, z čeho jste to pekla? Tohle jsem nikdy neřešila. Snad dcera, když byla už větší, asi 15 letá a pomáhala mi péct, tak viděla, co se do kterého cukroví dává. Syn? Ten věděl akorát, co mu chutná /*a chutnalo mu všechno/.*smich*

A asi jsem pekla tak chutně, že většinou už před Vánoci toho mnoho nezbylo a muselo se zadělávat znovu, aby bylo něco na vánočním stole. Z jakých ingrediencí to bylo, neřešil opravdu nikdo.

Co se týče sádla ze supermarketu, není to ono. Míchají dohromady hřbetní /kvalitní/ a plstní, nebo střevní /nekvalitní/. Nejlepší bude koupit si pár kilo hřbetního syrového a vyškvařit si doma vlastní. Manžela potěšíte navíc zlatavými horkými škvarečky, to chlapi moc rádi, s hořčicí a čerstvým chlebem. Občas se stane, že na vesnici někdo prodává sádlo z domácí zabíjačky, ale většinou jen nárazově a málokdy se na to kápne.

Jinak kvalitní škvařené sádlo prodávají v takových větších vaničkách v Globusu. Jaga.

hodnocení

0x

Poznáte zda-li Vám usmažím řízek na oleji,tuku na smažení či na sádle?Pkd nejste fajnšmekr tak asi neee,Matka běžně většinu pečení (namátkou-koláče -uvnitř tvaroh.náplň a navrch povidla a "posypka",klasické buchty atd a samozřejmě i jiné ,další obyč pečivo)Sádlo bývylo zadara a dostatel,kdežto ztužené ...tuky a olej se musel kupovat.,dokonce dělala škvarkové kolečka-sladké nepečené,vařené ve vodě .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]