Sádlové cukroví

Od: Datum: 03.12.12 01:38 odpovědí: 11 změna: 04.12.12 13:40

Hezký den všem, prosím vás tenhle nebo příští týden mám v plánu poprvé v životě péct sádlové cukroví. Jelikož jsem to nikdy nedělala chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti pokud nějaké máte. Přemýšlela jsem taky, že bych rovnou tyhle koláčky objednala v pekařství v Brně (firma se jmenuje Nonstop Pekařství Svoj & Svoj) abych něco zbytečně nezkazila *hi* Hodně by mě zajímalo jestli vůbec jde podle chuti poznat, že tam sádlo je? Děkuji všem


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: andrea1*
Datum: 03.12.12 04:47
 

Také jeden takový recept mám. Na chuti není sádlo vůbec znát. Pečivo je křehké a chutné.

 
Datum: 03.12.12 07:38
 
avatar

Dělávám dvojí cukroví se sádlem.

1/ Čokoládové hromádky s mandlí.

2/ Sádlové koláčky s višňovou marmeládou.

Obojí je lehké, zvládla by to i šikovná 10 letá holčina. Pokud chcete recepty, mohu pohledat, ale chvíli to potrvá. Mám už perfektně namytý a naleštěný byt, jen v těch receptech mám chaos jako vždycky. Velká plastová bedna a hledám a hledám...:) Jaga.

 
Od: nemec*
Datum: 03.12.12 07:45
 

svatebních koláčků jsme se nadělali s manželkou kolem 20 kilo :) nejlepší koláčky, jaký jsem kdy jedl - díky tomu, že to není kynutý, tak jsou nejlepší druhý třetí den. na co jsme nepřišli doteď, tak bohužel švestková povidla - když se dají tak jak se koupí, ať už ředěná jablky, nebo čistá povidla, tak bublají a tečou ven. když se k tomu něco nastrouhalo, zase to bylo gumový těstovitý nedobrý.

těsto jsem vyvaloval mezi dvěma prkénky určité výšky, aby byly všechny koláčky jeden jako druhý - teď už se koukám dají dokonce koupit válečky, kde se dá tloušťka těsta nastavit.

 
Datum: 03.12.12 19:45
 

němec. *modla*, *modla* dejte sem recept na těsto na ty svatební koláčky .Děkuji Sebodka

 
Datum: 03.12.12 10:02
 
avatar

Malé čokoládové koláčky s důlkem uprostřed kam se dala marmeláda jsem jako dítě milovala, pekla je babička a měla jeden jako druhý. Já rozjeté a popraskané. Ač mi peče maminka našla jsem starý sešit s recepty.

7dkg rozpuštěného sádla

7dkg moučkového cukru

10dkg hladké mouky

3dkg kakaa

Těsto spojíme na vále, tvoříme malé koláčky a pečeme ve zcela vlahé troubě.

Jestli si dobře pamatuju, tak ta marmeláda-hodně tuhý kousek, se dávala do koláčků před pečením.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: kikusskaa
Datum: 03.12.12 14:37
 

Se sádlem cukroví miluju :) Dělám každý rok rohlíčky se sádlem - http://xvanoce.cz/vanocni-cuk…vanilkove-rohlicky-se-sadlem/

vůbec tam sádlo nejde poznat. Všicni je chválí, že jsou lahodné. :)

 
Od: ifkali*
Datum: 03.12.12 17:15
 
Zdravím,
to je kalorická bomba!)) Ja zase neodolám jiným,také kalorickým smrštím ))a to zázvorkám od babičky.
Nejhorší je, že jeden kousek nikdy nestačí...
 
Od: miloslava78
Datum: 03.12.12 18:49
 

Zázvorky jsou moc fajn, to mě ani nenapadlo :) Myslíte, že tohle sádlové pečivo je doopravdy taková kaloricka bomba? *hi*

Od: miloslava78
Datum: 03.12.12 19:31
 

Děkuji moc milé hospodyňky :) Já to tedy zkusím. Kdyby to nevyšlo, půjdu koupit do pekárny :D Můžu použít taky sádlo ze supermarketu? Jsem jenom zvědavá co řeknou na pečivo děti. Vašim dětem sádlové koláčky chutnají?

Datum: 04.12.12 13:40
 
avatar

Ono je to většinou tak, že děti jsou jako stáda všežravých kobylek a pokud jim něco chutná, jedí a jedí a a a...dokud je co.

Nikdy jsem dětem nevykládala, z čeho peču cukroví a ani ony se neptaly, zda je ze sádla, z másla, z Hery, z oleje...:D Vašim dětem musíte hlásit, z čeho jste to pekla? Tohle jsem nikdy neřešila. Snad dcera, když byla už větší, asi 15 letá a pomáhala mi péct, tak viděla, co se do kterého cukroví dává. Syn? Ten věděl akorát, co mu chutná /*a chutnalo mu všechno/.*smich*

A asi jsem pekla tak chutně, že většinou už před Vánoci toho mnoho nezbylo a muselo se zadělávat znovu, aby bylo něco na vánočním stole. Z jakých ingrediencí to bylo, neřešil opravdu nikdo.

Co se týče sádla ze supermarketu, není to ono. Míchají dohromady hřbetní /kvalitní/ a plstní, nebo střevní /nekvalitní/. Nejlepší bude koupit si pár kilo hřbetního syrového a vyškvařit si doma vlastní. Manžela potěšíte navíc zlatavými horkými škvarečky, to chlapi moc rádi, s hořčicí a čerstvým chlebem. Občas se stane, že na vesnici někdo prodává sádlo z domácí zabíjačky, ale většinou jen nárazově a málokdy se na to kápne.

Jinak kvalitní škvařené sádlo prodávají v takových větších vaničkách v Globusu. Jaga.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 03.12.12 19:34
 
avatar

Poznáte zda-li Vám usmažím řízek na oleji,tuku na smažení či na sádle?Pkd nejste fajnšmekr tak asi neee,Matka běžně většinu pečení (namátkou-koláče -uvnitř tvaroh.náplň a navrch povidla a "posypka",klasické buchty atd a samozřejmě i jiné ,další obyč pečivo)Sádlo bývylo zadara a dostatel,kdežto ztužené ...tuky a olej se musel kupovat.,dokonce dělala škvarkové kolečka-sladké nepečené,vařené ve vodě .

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.