Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nejdřív se chci omluvit, že to tu bylo už hodněkrát... ale odpovědi typu: "Jsem na tom stejně" nebo "Jez pestrou stravu" moc nepomáhají. ... Je mi 15, jsem vysoká 158 cm a vážím 41- 43 (podle toho, jak se najím). V pase (v nejužším místě) mám 56 cm a v bocích (nebo spíš přes kosti) mám kolem 70 cm. Problém je hlavně v tom, že občas něco povyrostu, ale vážím už tři roky skoro stejně. Nedávno jsem byla u doktorky na 15ti leté prohlídce, řekla jsem jí, že mi vadí, jak jsem hubená, ale ona řekla, že pokud se necítím nějak špatně (je to vzhledem k tomu, že oba moji rodiče jsou hubení) v pořádku - podotýkám, že před prohlídkou jsem byla v mekáči a dost jsem se tam přejedla Jenže se cítím čím dál víc unavená, nemám chuť nic dělat, nemám chuť na nic jiného než na čokoládu - tzn. když už chci sníst něco zdravého, musím se k tomu nutit a taky mám menstruaci jednou za dva měsíce (párkrát i jednou za tři, ale jen vyjíměčně)
Vím, že bych s tím měla někam zajít, ale co když budou reagovat stejně jako doktorka? Jsou lidé, kteří jsou na tom mnohem hůř, ale já nechci čekat, až na tom budu stejně jako oni.
Když tohle říkám mamce, říká, že to mám po ní, ale že můžeme někam zajít... vždycky z toho sejde.
Co mám dělat?
Předem děkuju za odpovědi.
Vrátit se k české kuchyni - knedlo,vepřo,zelo - svíčková - chleba se škvarkovým sádlem - prostě k tomu, co se v Čechách jedlo vždycky a z čeho se poradci mohou po... Po salátu s olivovým olejem se přibrat nedá. V každé příručce "Jak zhubnout " vám poradí - stačí dělat všechno, co je zakázané. Ale chce to pohyb, ať nepřibývá jenom sádlo, ale i svaly.
doplněno 21.12.13 14:40:A kuchařku od Magdaleny Dobromily Rettigové !
Tak vytrvale trvej na tom, že chceš někam zajít. Výživový poradce by mohl pomoct, ale pokud máš hold takové spalování, těžko přibereš. Ta únava není dobrá, ale pokud opravdu nejíš pestrou stravu, je každá rada dradá. Hold se budeš muset nutit, jinak to nepůjde. Jak jinak chceš být plná života? Z čokolády, z mekáče? To asi nepůjde, spíš naopak.
Jinak by ti pomohlo cvičení, nabrat svalovou hmotu, místo sádla...
Máte-li to po mamince, nic se neděje, prostě geny. V 15 rostete a vyspíváte, nic není stabilní. Tak baštěte čokoládu, a sledujte, jak vám boubelky ten štíhlý pas závidí - troufám si předpovědět, že to nebude věčně, rychlé "spalování" časem zpomalí . Nijak se nzdravě nevykrmujte, jezte zdravě (zeleninu a tak) i když se musíte nutit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.