Štola při pečení neudrží tvar

Od: Datum: 20.12.13 09:11 odpovědí: 10 změna: 22.12.13 17:09

Prosím,poraďte:peču každý rok štolu a nikdy nezůstane v takovém tvaru,v jakém ji vkládám do trouby-prostě se rozplazí po plechu.Peču ji vždy opatrně,po upečení je výborná,ale nehezky skoro placatá,místo,aby to byl váleček.Poradíte co s tím?Děkuji!S.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: zirafka
Datum: 20.12.13 20:56

Něco podobného se mě stávalo při pečení vánočky. Chce to o malinko tužší těsto a před pečením než dám do trouby hustě propíchám špejlemi. Tak ať se vám to povede!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.12.13 14:18

Děkuji za radu,sice mám již 3 štoly upečené/dětičky jinak nedají/,ale ještě 2 propíchám tak,jak jste mi poradila.Hezké Vánoce! S.

Od: ben®
Datum: 20.12.13 21:18
avatar

Dobrý den, nejsem kuchař, tak jsem si informace musel vyhledat (a i obrázky). Každá štola je jiná - některá vyběhne a jiná je placatá. Možná záleží i na tom, zda je kynutá nebo nekynutá.

Já bych to moc neřešil, hlavně, že je to výborná kalorická bomba. Ale, našel jsem i informaci, že je možné menší štolu upéci ve formě na srnčí hřbet - pak se nemá kam rozplazit. Zdravím!

doplněno 21.12.13 15:35:

simonatt - tak, pokud pečete opravdu tu drážďanskou štolu, tak ta má být nejlepší. A podívejte se i viz odkaz - profesionální drážďanská štola a ona je rozplazená!

http://www.rozhlas.cz/radiozu…ari-i-odborna-komise--1292373

doplněno 22.12.13 19:57:

simonatt - tak, to jsem rád, že Vás to uklidnilo a nemáte pokažené Vánoce. Zkrátka, kdyby někdo něco říkal o rozplazenosti, tak mu jen řekněte, že je to štola drážďanská, která je (i dle certifikátu) rozplazená zcela oprávněně. Ale, on si nikdo stěžovat nebude. Také přeji hezké Vánoce a i při pojídání té pochoutky.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.12.13 14:21

To ben: Díky,díky!I Za to,že jste si dal práci vyhledat pro mne radu.Já peču drážďanské kynuté štoly,jsou výborné,ale "placaté".Krásné Vánoce přeje S.

Datum: 22.12.13 15:14

Milý ben,Vy jste zlatíčko.Hned jsem šla na link a koukám:tohle já přece mám vždycky.Ano,peču drážďanskou štolu podle receptu mé dlouholeté kamarádky Němky.Je to záhul,taky na peníze,ale fakt je to dobré-to neříkám za sebe,ale za ty,pro které ji peču.Většinou 5 ks najednou.Takže jste mne uklidnil a potěšil.Za to Vám moc děkui a přeji ještě jednou krásný a dobře prožitý vánoční i novoroční čas.S.

Od: olaf71*
Datum: 21.12.13 12:13

placku přeložit z krajů doprostřed,pak celé přeložit napůl, propíchat špejlí. peče se pomalu na 180 °C a nakonec přikrýt alobalem a dopéct, jelikož by mohla být syrová

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.12.13 14:22

Moc děkuji za radu,zkusím i toto.Hezky si prožijte Vánoce! Díky S.

Od: zabu
Datum: 21.12.13 21:23

Štolu jsem nikdy nepekl. Jak jsem tak projel net, tak original štola se má nechat zabalená až tři neděle než ji zakrojíte, děláte to někdo také tak, nebo ji jíte hned?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.12.13 15:18

Dle německé kamarádky,která mne naučila péci drážďanskou štolu,tak se peče a 5-7 dní před první konzumací.A právě jsem se dočetla,že se krájí od prostředka,aby se obě části potom zase spojily k sobě,aby neokoraly.To jsem nevěděla-člověk se pořád učí!S.

Od: zabu
Datum: 22.12.13 17:09
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.