Aby vinná klobása nepraskla Od: tonik* 18.12.13 18:11 odpovědí: 9 změna: 18.12.14 13:06 prosím o radu jak péct vinnou klobásu aby zaručeně nepraskla , děkuji
9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
1 x
Udělám "hada,"propíchnu špejlí a pomalinku na mírném ohni peču pod poklicí samozřejmě na pánvi.Ještě se mi nestalo,aby praskla
doplněno 18.12.13 20:19: Neobaluji ve strouhance.Důvod je prostý,obalujeme kapříka i řízečky...
Dělám stejně, ještě předtím toho šneka trochu obalím v hl. mouces paprikou a otáčím je . Ale někdy stejně praskne .Až na konec, potvora .
1 x
Také stočím do šneku, propíchnu špejlí , osolím, přidám pepř a obaluji v mouce, vajíčku a strouhance. Smažím na oleji. Nepraskne a chutná výborně.
To Dako-já sice ne,mám na to lidi,ale ti to dělaj jak píšeš a nikdy nepraskne!
0 x
musíte mít kvalitní klobásu
0 x
Zvykli sme ešte pred pečením klobásy, alebo jaternice ( jelita ) vidličkou na niekoľkých mistach poprepichovať, aby vzduch mohol uniknúť.
hanamarkova
17.12.14 16:45
0 x
jak pect klobasy vjnne slabe aby nepraskaly a neprskaly dekuji
K tomu prskání .Před léty mi jedna paní řekla,že je opéká zásadně na másle.Jinak záleží na kvalitě klobásy.
0 x
Do klobásy vyrobím špízjehlou několik direk, aby při pečení mohla unikat pára, a pak klobása nepraská.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz. Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.