Dobrý den, když jsem dneska běhal, tak mě po chvíli začlo pichat v pod levým žebrem. Jindy se mi to stává třeba při rychlé chůzi v boku. Nemyslím si, že to mám jenom já, takže co to je a čím je to způsobeno? Díky!
Máte pravdu, znají to všichni běžci. Člověk není na dlouhé běhy stavěný, musí je trénovat a na běh se připravit. V poloze nastojato v té oplešatělé opici při drncavém běhu poletují vnitřnosti jako nudle v bandasce a to může zabolet. ondrej-vojtechovsky.cz/...
me se to taky stava kdyz beham a po nejake dobe to odezni mozna pretizenim nebo nevim nikdy jsem to nejak nezjistoval ale asi je to normalni pokud nejsi sportovec asi
Kdysi jsem kdesi přečetla, že při běhu se namáhají a zvětšují játra a to píchání nastane, když se játra zvětší rychle a zvýšené prokrvení rozpíná stěnu a to pak bolí.
Je to způsobeno nesprávným dýcháním. Ale snadno se tomu můžete vyhnout: Při běhu vdechujte nosem a vydechujte ústy. Ze začátku na to musíte myslet, za chvíli tak budete dýchat automaticky. A je po bolesti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.