Nejste přihlášen/a.
Zdravím, je mi 15 let a vlasy ( pochcaná sláma ) jsem měl "na patku" . Teď už mě nebaví pořád si vlasy upravovat a ráno hladit vlasy, aby nestály. Chtěl bych si nechat vlasy ostříhat asi tak na 3-5 cm. Nechce se mi ale platit za kadeřnici a proto se chystám ostříhat se sám
. Bohužel ale nevím, jak. prosím poraďte někdo, odkud mám začít.
Stříhám se na minimum strojkem, už mi vlasi neroustou tam kde mají tak proto. Ale 3cm, asi strujkem neostříháš, to musíš s pomocí hřebenu, a myslím si že to ani nebude pěkné, někde tomu musíš dát fazonu. Jinak já začnu tam kde mám problémy, to jsem vychytal až časem, jedno ucho a čelo. A pak jak to jde, předek stříhám ze předu dozadu, většinou od krajů. Zadek stříhám od zadu (spodu), když jsem to dělal popvé, tak jsem si myslel že to vezmu zepředu dozadu, jak hřebenem a bude to, ale není to tak lehké, když jsem se to učil, tak dokonalá práce byla za 15-20 minut, teď není co řešit za 3-5 minut.
Umýt vlasy, učesat, nastavit na strojek požadovanou délku, začít od zadu-po krku do středu hlavy a až to bude tak od čela zase do středu. Manžel se sám stříhá roky, dvě délky, od zadu do středu kratší od čela do středu delší. Pak opět umýt vlasy a učesat, kontrola zrcátky jak to dopadlo nebo někdo prohlédne a řekne kde ještě projet strojkem, eventuelně zaholit krk a dostříhat kolem uší. Mělo by to vyjít ale zvažte zda není líp investovat 100,-Kč a strojkem to udělá kadeřník, pak už je vlastní úprava mnohem snadnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.