Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praní péřové přikrývky

Od: kajvan* odpovědí: 5 změna:

Chtěl bych vědět jak prát doma péřovou přikrývku prošívanou

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tož to asi nepůjde. Protože jestli ji máte v normální sypkovině, tak z ní smyjete apreturu a peří bude vylízat. To je za A a za B, sice vyperete, ale nedostanete mydlinky z peří, protože sypovina nepustí dovnitř vodu. Navíc, pračka má malý prostor, který je potřeba na dostatek vody. Jediná možnost je ta, že necháte peří vyčistit a přesypat do nové sypoviny. Tam je ztráta peří dost velká, protože část peří je rozpadlá na prach. Budete muset cca kilo dokoupit. ;) Když sečtete všechny náklady, tak zjistíte, že se vám oplatí nakouknout do Jysku, kde je spousta slev, na deku s dutým vláknem.

lidus*
hodnocení

1x

Vyperete celkem snadno ale problém je usušit. Ještě tak v horkém létě na žebříku někde na dvorku a stále protřepávat a obracet, stejně jeden polštář zasmrádl. Raděj dejte peří vyčistit nebo vyprat kapnu tam kde to umí, je to méně práce a jistější výsledek.

pt®
hodnocení

1x

Já peru péřové polštářky a polštáře /menší/ běžně v pračce na 60 stu. a pak je dá sušit do sušičky ajsou krásě nadýchané. Také bych potřeboal vyprat péřové prošívané deky. A tak jsem hledala veřejnou samoobslužou prádelnu, kde mají větší pračky, ale sušičku musíte po 8 -10 mnutách znovu zapínat a zaplatit, ale myslím, že se to vyplatí. - pt

hodnocení

0x

Prát se dá, na nízkou teplotu (max. 60°C), ale je dost důležité, o jaké peří se jedná. Odtstřeďovat ne! Nechat vykapat a sušit na sítu či navrch na šňůrách. Nestojí to za tu práci, volil bych odborníky. Navíc ponesou za nepovedené dílo odpovědnost...

duha*
hodnocení

0x

úplně v pohodě ji vypereš záleží jak velkou máš pračku - prali jsme polštáře s peřím a v pohodě akorát to sušení trvá trochu díl ale dá se nejprv dej přikrývku do povlaku nebo něčeho podobného kdyby náhoudou vylezlo peří tak budeš mít co čistit v pračce dej to do pračky nastav 60 stupnů ale nesmíš použít noprmální prášek mám vyzkoušený tekutý ariel a v pohodě akorát tam dej třeba dvě tři odměrky a zapni až ti to dojde na aviváž nalej tam taky tak dvě tři odměrky a nech vyždímat a ted sušení to je trochu komplikované polštáře sušíme na elektrickým olejovým radiátoru minimálně dva dny na střední stupen a nezapomen hodně a často protřásat to slepené peří se rozbije a výsledek uvidíš na vlastní oči ale nezapomen hodně prosušit a protřásat - tento způsob jsem použil po shlédnutí jak se to dělá -čištění peří nebo tak nějak se to jmenovalo a tam se s tím peřím nepářou tak proč by to nefungovalo doma

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]