Jakou čokoládu, která se nerozpustí

Od: Datum: 15.12.13 11:02 odpovědí: 7 změna: 17.12.13 04:44

Neznáte někdo nějakou osvědčenou čokoládu, která se na vzduchu nerozpouští? Já chci namáčet sušenky do čokolády, ale když ji dám po rozpuštění a namočení do ledničky ztuhnout, po vyjmutí se začne rozpouštět. Použila jsem jakousi mléčnou Orion. Neznáte nějakou lepší?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 15.12.13 11:13
avatar

Musíte použít hořkou,nejlepší je ta na vaření.Na jednu tabulku připadne 10dkg másla.To rozehřejte spolu ve vodní lázni,přidejte malinko moučkvého cukru/pokud chcete sladší/ a pěkně vymíchejte.Posléze sušenky namačejte.Čokoláda nestéká.Dobrou chuť:-P

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.12.13 11:14
avatar
Redila si ji tukem? Pokud ne, pak nic moc lepšího nevymyslis. Tedy za předpokladu že to byla hořká čokoláda a ne mléčná ;)
Ohodnoceno: 0x
 
Od: mahan
Datum: 15.12.13 14:41

Já dělám polevu ze 100%tuku a čokolády na vaření.Ve vodní lázni rozpusím 20 dkg tuku a 20dkg čokolády namáčím až je hmota vlažná,nic se Vám nebude roztékat,pokud Vám poleva zůstane můžete schovat do lednice v uzavřené nádobce a použít později.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: zabu
Datum: 15.12.13 21:30

Jak už tu někdo radil. Obyčejná čokoláda na vaření. Neředit žádným tukem. Ohřívat ve vodní lázni, nesmí se ohřívat přímým teplem. Kdo nechce hořkou, přisladit moučkovým cukrem. Na tom se nedá totiž mnoho vymyslet. Většina tuků má nižší teplotu tání než čokoláda.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mahan
Datum: 16.12.13 19:36

zabu,tuto polevu dělám 30 let nikdy se neroztekla,používám i na dorty, namáčím i cukroví dělané zastudena a vše je vpohodě.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: zabu
Datum: 17.12.13 00:09

Máte jen jinou zkušenost než já. Žádné neštěstí.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: aus
Datum: 17.12.13 04:44

Používám polevu jako "mahan", vždy bez problémú, je hezky lesklá a při krájení třeba u řezů se neláme. Teď ji používám na máčení vánočního cukroví.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.