Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Piha na tváři a chloupky

Od: xxxaaa* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz. Mám na tváři pihu a vyrusůtají z ní chlupy (černé tlusté). Myslítě, že vadí, když jednou za měsíc jeden nebo 2 chloupky vytrhnu nebo je lepší to holit.

Předem děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

3x

Ani holit, ani vytrhávat. Je zde riziko v lepším případě infekce, v tom horším v rakovinném bujení. Tu pihu - znaménko tato manipulace může negativně ovlinit. V létě nebo v solárku opět nějaké negativní paprsky a malér je hotový. Doporučuji zajít buď na kožní, nebo do kosmetického studia. I tam jsou lékaři odborně zdatní. Na jaře /květen/ se též konají dny otevřených dveří na dermatologických oddělení - Dny melanomu. Tehdy Vám pihu - znaménko odborný lékař zkontroluje pod velkým zvětšením a i hned můžou odstranit na chirurgickém sále. Mám s tím osobní zkušenost z nemocnice na Karlově na Praze 2. Podívejte se stránky Melanoma, též tam najdete kontakty na lékaře zapojené do tohoto projektu.

ivik*
hodnocení

0x

Dobrý den, dneska už Vám s tímto problémem pomohou v kosmetickém studiu nebo v různých estetických centrech, zajděte se poradit a popř. vadu na kráse nechte zcela odstranit,v dnešní době už to není problém.

hodnocení

0x

Dobrý den:)Mrkněte,nebude problém pihu odstranit,a to ani finanční ;) plasticka-chirurgie.info/...

hodnocení

0x

Holit ne. Raději vytrhnout.

Problém v tom žádný není. Sice chloupky vyrostou znovu, ale to nevadí. Prostě je občas vatrháš.

A proč hned odstraňovat pihu, vždyť to může být i pěkný pohled na tvář s pihou.

jezebelll*
hodnocení

0x

Já jsem tyhle chloupky brala depilačním krémem,hodně zeslábnou a zesvětlí...dělám to už roky...ale asi záleží na druhu pihy,určitě je lepší skočit za odborníkem ;)

ramona
hodnocení

0x

chirurgicky a je pokoj ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]