Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Forma na bábovku - jaký materiál?

Od: jezisek odpovědí: 13 změna:

Jelikož pečení vaření a všemu kolem toho rozumím asi jako kozel petrželi,vznáším zde dotaz. Která forma na bábovku je lepší a která ne? Kameninová,plechová nebo ta silikonová? Jedná se o dárek k vánocům.Díky za odpovědi. :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

0x

za mne - kameninovou jsem nikdy neměla, tak nemohu posoudit... Silikonovou jsem vyhodila, byla mi nesympatická, když jsem do ní nalila těsto, forma změnila tvar tak nějak se rozplácla, že bábovka vypadala jako čepec do sprchy...

Já peču jedině v kovové s nepřilnavým povrchem...

hahanaj*
hodnocení

0x

mám všechny a mám i skleněnou Simax a je nejlepší, v silikonové peče rád manžel

hodnocení

0x

Postupem času jsem doma vyměnil skoro všechny formy na silikonové (kromě té bábovky, ale i na ni jednou dojde). Akorát to chce si vybírat - některé jsou opravdu docela tenké a těžší těsto je může zdeformovat.

Přiznám se, že k silikonu, především co se týče zdravotní nezávadnosti, stále nemám důvěru. Teoreticky tam možná problém není, ale prakticky vím, jak to vypadá v podnicích, že zcela něco jiného se posílá na zkušebnu, než se potom dodává na trh. A zrovna v té formě je těsto dost dlouho vystaveno vysoké teplotě, navíc často je forma i barvena, což je vždy riziko.. Prostě k nám domů to nesmí.

Přesně to samý tvrdím já. Silikon mě za žádnou cenu nesmi do baráku. Za. mě jedine kamenina.

mám formu na bábovku silikonovou, ale nějak si s ní nerozumím *nevi* jako tvar drží dobře, v tom problém není. ale jednak mi pokaždé děsto vyběhne tak, že uprostřed je kopeček. v kovové (fakt netuším, co je to za materiál, taková ta běžná) jsem tenhle problém nemívala. no a jednak mi ta chuť přijde taková jiná, nevím - vlhčí? mazlavější? ne úplně, jíst se dá, dětem chutná a prý jim to ani nepřijde. ale mně to částečně připomíná, jak jsem kdysi zkoušela dělat bábovku v mikrovlnce - tam mi ten výsledek přišel taky takový divný a právě mi přijde, že ta bábovka ze silikonu se tomu trochu podobá *nevi* postupně obměnuji nádobí a formu na bábovku mám taky v seznamu, že silikon opustím.

pacourek*
hodnocení

0x

To zaleží na daním člověku co má rád a v čem umí péct.Doporučuji se podívat do domáctnosti v čem peče(který materiál preferuje) a podle toho dárek vybrat

ladinpraha*
hodnocení

0x

Je to o zvyku. Kdysi převládala keramika, ale ta dnešní je spíš k dekoraci. Taky jsem se setkal s keramickou, která po ohřádí v troubě zasmrděla celý byt a nepomohlo nic na odstranění jejího zápachu. Jeden čas se používaly i hliníkové, no nic moc, taková nouzovka. Teď výhradně skleněné, nemá to chybu. Silikonové mi nesedí, když to člověk vezmě do ruky, tak to zcela nevyzpytatelně mění tvar a těsto má tendenci skončit spíš na zemi než v troubě.

bibina*
hodnocení

0x

Peču hodně,vyzkoušela jsem bábovky v různých formách.Silikonovou jsem dostala jako dárek,už skončila v popelnici,nedělala ten tvar a měla jsem pocit,že smrdí.Mám i kameninové,občas v nich taky peču,ale nakonec jsem zůstala u formy Simax-skleněné,nejvíc mi vyhovuje.

jezisek
hodnocení

Díky za odpovědi i za úpravu mé otázky od admina. :)

Připojím se s chválou na skleněnou formu ze simaxu. Dá se použít i v mikrovlnce když je potřeba uvařit rychloknedlík za 15minut. za tu dobu se normální trouba aní pořádně neohřeje.

ramona
hodnocení

0x

k poslednímu komentáři ...knedlík v troubě jsem ještě nešlyšela...

hodnocení

0x

Mám několik kameninových bábovek, ale na dvou zdech v kuchyni. V troubě, když zestárnou, smrdí. A to velmi. :D Peču ve smaltované formě nebo v dortové formě s bábovkovým dnem. Dcera si pochvaluje skleněnou.

Forma na bábovku - jaký materiál?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]