Nejste přihlášen/a.
Jelikož pečení vaření a všemu kolem toho rozumím asi jako kozel petrželi,vznáším zde dotaz. Která forma na bábovku je lepší a která ne? Kameninová,plechová nebo ta silikonová? Jedná se o dárek k vánocům.Díky za odpovědi.
Postupem času jsem doma vyměnil skoro všechny formy na silikonové (kromě té bábovky, ale i na ni jednou dojde). Akorát to chce si vybírat - některé jsou opravdu docela tenké a těžší těsto je může zdeformovat.
Přiznám se, že k silikonu, především co se týče zdravotní nezávadnosti, stále nemám důvěru. Teoreticky tam možná problém není, ale prakticky vím, jak to vypadá v podnicích, že zcela něco jiného se posílá na zkušebnu, než se potom dodává na trh. A zrovna v té formě je těsto dost dlouho vystaveno vysoké teplotě, navíc často je forma i barvena, což je vždy riziko.. Prostě k nám domů to nesmí.
mám formu na bábovku silikonovou, ale nějak si s ní nerozumím jako tvar drží dobře, v tom problém není. ale jednak mi pokaždé děsto vyběhne tak, že uprostřed je kopeček. v kovové (fakt netuším, co je to za materiál, taková ta běžná) jsem tenhle problém nemívala. no a jednak mi ta chuť přijde taková jiná, nevím - vlhčí? mazlavější? ne úplně, jíst se dá, dětem chutná a prý jim to ani nepřijde. ale mně to částečně připomíná, jak jsem kdysi zkoušela dělat bábovku v mikrovlnce - tam mi ten výsledek přišel taky takový divný a právě mi přijde, že ta bábovka ze silikonu se tomu trochu podobá
postupně obměnuji nádobí a formu na bábovku mám taky v seznamu, že silikon opustím.
Je to o zvyku. Kdysi převládala keramika, ale ta dnešní je spíš k dekoraci. Taky jsem se setkal s keramickou, která po ohřádí v troubě zasmrděla celý byt a nepomohlo nic na odstranění jejího zápachu. Jeden čas se používaly i hliníkové, no nic moc, taková nouzovka. Teď výhradně skleněné, nemá to chybu. Silikonové mi nesedí, když to člověk vezmě do ruky, tak to zcela nevyzpytatelně mění tvar a těsto má tendenci skončit spíš na zemi než v troubě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.