Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztahový čtverec

Od: marek3* odpovědí: 4 změna:

Ahojte ... dostal jsem se do situace s kterou si nevím rady ...

začal jsem chodit s jednou holkou a všechno bylo super jenomže byla brzy po rozchodu a tak jsme se po hádce ( kterou jsme z části zavinili oba ale mohla za to její neschonost se rozhodnout ) dohodli že si budeme dál psát a budeme v kontaktu ale nebudeme se scházet dokud si to v hlavě neporovná jestli chce mě nebo bývalého ( tohle bylo jediné řešení které šlo "vyjednat" )

no jenomže je to ještě 1 která je spíš kamarádka i proto že je jí 13 a ta si našla tedka nějakýho kluka a i když jí rodiče bojkotují tak ho chce ...jenomže on jí moc vážně nebere ale to si nejsem jistý

a tedka jádro problému... moje "holka" je moc fajn a miluju ji ale je trochu blázen a po tom co si prožila může být nestálá ale s tou kamarádkou si zase rozumím, je hezká milá věří mi atd. a jako holka by byla rozhodně lepší jenže chce někoho jinýho zatím

a já ted nevím co dělat ... s mou holkou je to nejisté a kamarádka by ještě 2 roky potřebovala než s ní budu chodit ( nejde mi o sex ale spíš o to aby trochu vyzrála )

napadjí mě věci jako sabotovat mé kamarádce vztah a udržovat svůj a za nějaký ten čas si vybrat jenomže to může být vše jinak ... mám v tom hrozný chaos a potřeboval bych aby mi někdo řekl že to a to je blbost to nedělej ... díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Milý Marku, to vše patří k Tvému věku, k hledání vlastní identity a vlastního názoru na svět, na mezilidské vztahy a chceš-li tak i lásky.

Sám se zmiňuješ o chaosu, z něj se nedostaneš jinak, než vlastním rozumovým a citovým dozráváním. Nechej věci tak jak jsou - to zrání pokračuje u všech a třeba se za čas budeš sám divit, jaké jsi měl nyní starosti. Je-li ta první, starší slečna co k čemu a všechno si v hlavě přebere, možná Ti to dá najevo. Když nikoli, na pilu netlač.

Prožíval jsem od jistého věku také různé myšlenky na lásku, někdy byla i nějaká kratičká schůzka do ztracena. Vážné starosti s vážnými známostmi přicházejí opravdu až když je na ně čas - a i tehdy si je každý musí vyřešit a rozhodnout už sám. Je to jeho život, jeho štěstí nebo i neštěstí, nikdo to z něj nesejme. Když si mladý člověk nedopřeje ten čas na vlastní zrání a všechno chce hned, pak mu to někde může chybět a možná také někoho učiní zbytečně nešťastným (na krátko či na dlouho).

Tak všechno dobré

hodnocení

0x

Než cokoliv uděláš, zapřemýšlej, jak by bylo tobě, kdyby ti někdo udělal totéž, na co se chystáš. Co nechceš sám, nedělej druhému/druhé.

iz*
hodnocení

0x

Chceš-li být za "hajzlíka", kterého nebudou brát vážně ani holky ani kamarádi, chutě do toho! Copaj tobě nic neříkají poctivost, hrdost a/nebo čest?

amadeus*
hodnocení

0x

Znám citát, který na tento případ sedne jako p*del na hrnec

"Never allow someone to be your priority while allowing yourself to be their option.”

doplněno 09.12.13 17:35:

zapomněl jsem dodat, že autorem je Mark Twain

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]