Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Pšenično-žitné pečivo

Od: kkozelik* odpovědí: 3 změna:

AHoj, toto se píše v kauflandu u některých druhů pečiva. Jaký je ale opravdu podíl žitné mouky? Snažím se vyhýbat pšenici.

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x
avatar hafhaf

hm, velice zhruba a možná nepřesně bych si tipnul, že žitný mouky může být tak půlka, ale většinou míň - z čistě žitný mouky se těžko dělá pečivo (a má to pro nás nezvyklou chuť) - možná se ale dělají čistě žitný chleby, teď si nemůžu vzpomenout; pšeničná mouka - to je takový bílý nadýchaný těsto - jako veka, bageta..., pšenično žitný výrobky jsou ty tmavší - jak se podíl žita zvyšuje, výrobek tmavne a chuť se mění - je to vidět na chlebech, toastech... (další věc, která ovlivňuje těsto, je typ zpracování (mletí) mouky - celozrnná (včetně obalu zrna) versus obyčejná-bílá)

 

hodnocení

0x
avatar jethro

Chleba, který si peču sám, míchám 1/3 žitné, 2/3 pšeničné, a má srovnatelnou barvu a chuť jako ten běžný kupovaný.

Žito obsahuje míň lepku než pšenice, takže čím víc žita, tím je chleba drobivější.

kkozelik*
hodnocení

já si kupuju ty pasterizované kostky v celofanu, jsou paradoxně levnější než normální pečivo, a tam je přímo napsáno složené (100% žitná mouka) .. složení by mělo být i u normlního pečiva

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]