Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tmavé chloupky na těle - dítě

Od: kristin odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jestli někdo z vás neřešil stejný problém jako je ten náš. Můj syn (10 let) má na těle chloupky které jsou černé a proto i o něco víc výraznější než u jiných dětí, které je mají spíš bílé. Syn má tyto chloupky (řekla bych že jsou spíš jako takové chmýří) od narození na nohou a taky třeba na zádech. Podle vyšetření je všechno v pořádku tak nevím. Má to smysl nějak to řešit nebo z toho vyroste a ty chloupky možná zmizí? Co myslíte? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x

Nezmizí, jak v těle bude spolu s pubertou vzrůstat hladina testosteronu, budou sílit. Zkrátka někdo je holt chlupatý i na zádech, někdo má sotva chmýří na hrudi.

hodnocení

2x

Tomu bych snad neříkal problém a už vůbec nevidím důvod něco řešit. U holky by to bylo asi otravné, ale u chlapa?

daniell*
hodnocení

0x

určitě nezmizí pokud to chcete nějak řešit je jedinou možností holení. Respektive pokud to chce váš syn nějak řešit.

joolie*
hodnocení

0x

to je naprosto v pořádku, moje sestřenice, které je teprve 6 má takové chloupky na nohou taky, myslím, že to by moho značit jen jediné a to, že bude spíš tmavší - např. obočí, řasy... Pokud mu to zatím nevadí, nemusíte se s tím trápit :)

kristin
hodnocení

děkuji. Syn to zatím nějak moc neřeší jenom predevčírem se mě zeptal proč ty chloupky tam má když jeho spolužáci je nemají. Měla jsem strach co budou na to říkat jeho spolužací a jestli se mu nebudou posmívat. Děti umějí být docela kruté. Mělo by to pak podle vás smysl holit v takovém věku? Syn to bude to mít poněkud po tátovi který má silnější ochlupení všude. Z toho co mi manžel řekl tak on začal zarůstat po celém těle až v dospělosti. Nemyslela jsem to budeme se synem řešit tak brzo :) Nevím co bude pak když bude v pubertě pokud by to zesílilo. Snad moc ne.

Já myslím, že není problém se synem, ale ve vaší neopodstatněné panické reakci. Může být jedině rád, že vypadá víc jako chlap a ne jako holá ženská. Právě tím holením mu jedině způsobíte zbytečný komplex, že je na něm něco špatně a on to musí skrývat. Přitom není. Navíc se pak už bude muset holit pořád. Pokud se v pubertě rozhodne, že chce být holátko, nebo třeba být kulturistou, tak se začne holit sám. ale na to je času dost a bude to jen jeho rozhodnutí. Vy byste to měla úplně pustit z hlavy a rozhodně když se vás na to zeptá tak nereagujte poplašeně. Prostě jsi chlapácky chlupatý jako táta, co je na tom?

Pokud by hrozila šikana, tak ne proto, že je chlupatý, ale protože ostatní vycítí, že se za to stydí. Tak v něm ten zbytečný stud nevyvolávejte, není k němu žádný důvod kromě toho ve vaší hlavě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]