Co na večeři 7-měsíčnímu kojenci?

Od: Datum: 28.11.13 12:07 odpovědí: 19 změna: 09.12.13 12:20

Prosím Vás o radu. Co dávat na večeři mé 7 měsíční dceři? Vím, že nejlépe kašičky, ale jaké a jak je připravovat? Stále kojím, příkrmy má už od 4 měsíce, na lepek zřejmě alergii nemá. Nechci kupovat instantní kaše, raději něco uvařím! Stačilo mi jendou na dovolené koupit příkrmy hami a takový smradlavý sajrajt jsem fakt nečekala! A na dětskou krupičku je asi ještě brzo, na balení píšou, že je od roka. Klasické kravské mléko ještě neměla.

Do teď dostávala na večeři rýži s jogurtem, ale myslím, že jí to moc nezasytí...

Děkuji za rady


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 28.11.13 12:18
Koupila bych umělé mléko (pouze na kašičky). Mě se osvědčily ovesné vločky. Je v nich spousta vlákniny, zasytí a jsou rozhodně zdravější než krupice. I rýžová kašička byla velká dobrůtka. Dál do toho rozmačkat banán, nebo nastrouhat jablíčko. Také jsem dělala domácí přesnídávky nebo pudink... Dobrou chuť ;)
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 28.11.13 13:02

Podle mě i to umělé mléko je pořád chemie. Jako logicky - bílý prášek smíchat s vodou - co to má s mlíkem společného? Není už lepší to kravské? Děkuji Bohu za to, že můžu kojit...

Pudink přece vaříte taky z kupovaného mléka, ne?

Datum: 28.11.13 13:41
avatar

kdysi , kdyz matka ztratila mleko , tak se davalo kozi mleko a ano je to chemie , ale je tam vse co potrebuje dite , je na tom vychovano XY % populace. Ono stejne pak dite dostava prikrmy a mleko je spis na bilkoviny a vapnik pro rust.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.11.13 14:06

Ne, není lepší kravské.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.11.13 16:04
To, že kojíte Vám moc přeji a trošku závidím ;). Mě to nešlo :(. Proto nevím, jestli jde mateřské mléko použít na výrobu kašiček, ale asi ne. Než ale použít kravské, bude umělé rozhodně lepší. Stravitelnost čerstvého kravského mléka je zátěž i pro dospělý organismus (je to logické - holt nejsme krávy ). A mléko v krabici je nacpané chemií víc než to sušené.
Můj syn měl problémy s hladinou imunoglobulinu a já sama jsem alergička. Proto jsem kupovala hypoalergení mléko, ve kterém je bílkovina rozštěpena na menší části a proto je toto mléko lépe stravitelné. Ale ve Vašem případě si myslím, že by to bylo zbytečné. Máte zdravé miminko (ťuk, ťuk, ťuk). Náhradní mléka jsou šetrná k dětským bříškům a nebála bych se jich.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.11.13 16:50

Mateřské mléko by šlo použít, ale nemám odsávačku a ručně ho už neodstříkám. Už to nejde tak lehce. Krabicovou obarvenou vodu jsem nemyslela, použila bych přímo čerstvé kravské mléko a zředila na půl vodou.

Já si pořád myslím, že lepší je přírodní než umělé. Vždyť jsme na tom vyrostli všichni +- nad 20 let.

Datum: 28.11.13 17:25
Jste vzorná maminka, která chce pro své děťátko to nejlepší . Chápu Váš strach z chemie. Kravské mléko zase zahleňuje. Toto rozhodování není jednoduché. Možná je řešení převařit a naředit . Nevím, my se mléku (a jiným potravinám) z výše popsaných důvodů vyhýbali. Asi by bylo nejlepší promluvit si o tom s pediatrem, ten zná Vaše miminko nejlépe ;).
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.11.13 13:43
avatar

ano presne tak , davali jsme ovesne vlocky , mel pak dobre kakani /vlaknina/ a krasne ho to zasytilo az do rana! jinak domaci presnidavky ...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.11.13 14:01

Ovesné vločky vařené v čem? V mléce nebo vodě? Někdy snad sunar a další UM nebyly...

Datum: 28.11.13 15:49
avatar

jasne ze voda , nebo materske mleko

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.11.13 16:16
Ovesný odvar: 1 a půl polévkové lžíce dáme vařit do cca půl litru vody. Prováříme do požadovaného zhoustnutí. Zcedíme (později nemusíte) a necháme prochladit. Pak šlemovou hmotu použijeme místo vody do sušeného mléka. Dochutíme ovocem a koukáme jak miminku chutná ;).
Ohodnoceno: 0x
 
Od: sissa
Datum: 28.11.13 20:22

Tak se zamýšlím, ptáte se na večeři a co dáváte k obědu, ten máte vyřešen?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.11.13 08:01

Obědváme zeleninku - vařím. Brambor-mrkev je základ a obměnuju buď cuketa, květák, brokolicwe apod. A už papáme i polívečky s nudlemi. ;) Mě šlo jen o tu večeři

Od: pb®
Datum: 28.11.13 12:27

Dávala jsem kaše Sunarka, byly dobré, žádný hnus. Možná je to značkou protože s Hami mlékem mám jen tu nejhorší zkušenost. Taky jsem kupovala ovesné vločky, namlela uvařila z nich kaši a jedli jsme jí oba. Synovi jsem do ní přidala ještě jogurt a ovoce, pro sebe jen to ovoce.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.11.13 00:45
avatar

Na kravské mléko pozor, odbourává v organizmu železo, které se potom velmi špatně doplňuje a to ani nemluvím o jeho špatné stravitelnosti a zahleňování. Pokud máte možnost, sežeňte si kozí mléko, je podstatně lepší než kravské.

S ovesnými vločkami bych to nepřeháněl, mnohem lepší jsou jáhly (jsou dobře stravitelné, ale nevím od kolika let něco takového mimina můžou). Jednoduše se připravují, obsahují důležité prvky - hlavně železo a působí v těle jako jediná obilovina zásaditě, takže když je člověk jí, nechytne hned každou nemoc jako když je překyselený. Lze z nich uvařit kaši do které se dá pro lepší chuť hodit třeba trochu nakrájené mrkve.

Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 09.12.13 02:03
avatar

Naopak rýže zasytí, dřív se dětem dával rýžový odvar- tedy voda v níž se uvařila rýže, právě proto, že zasytí.Když nechcete kravské mléko, tak prostě použijte ten sunar nebo jiné sušené dětské mléko a klidně udělejte třeba rýžovou kaši.Rýži pomalu uvařit v mléku, trochu rozvařit aby vznikla kaše a osladit nebo ochutit ovocem.Sladit můžete medem.

Moje děti milovali děts.piškoty rozmačkané s ovocem, nebo obyčejnou dětskou krupici-řídkou.Taková polívečka s nudličkama, co vám dítě naprská až do vlasů, to je dobrota,děti je milovali.

Taky můžete smíchat tvaroh s ovocem,ani ten jogurt nebo lakrumáčk neuškodí.

Zeleninka je v pohodě, ale pozor na ty,co nadouvají.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.12.13 07:29
avatar



Je to už spousta let. Dělávala jsem malým dětem k večeři řidší bramborovou kaši. Brambory jsme měli své, tedy bez chemie. Do té kaše jsem nakonec rozmixovala tavený sýr "sedmdesátku". Vzpomínáte si na ně? Byl 70%, v červené nebo modré krabičce. Dneska už se nedělá.

Bylo to jemné a tak dobroučké, že to děti večeřely moc rády. A pokud trochu zbylo, už se manžel hlásil, že to dojí. *:)* Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.12.13 11:17

Tak nám babička koupila kaši na dobrou noc Sunarka - první sousto vyplivla a pak už neotevřela ani pusu Takže jsme nakoupili ve zdravé výživě a děláme kašičky. Moc jí chutná pohanka a amaranth. A vlastně i jáhle. Ovesné vločky mají taky úspěch, takže maminka i miminko spokojené ;)

Tvaroh jí ještě nedávám,myslím,že je to moc tučné (kupuju jen domácí). A právě, že dle mého názoru je lepší kravské nebo kozí mléko než ten Sunar,Nutrilon atd, jen mě každý od toho odrazuje...

Ta bramborová kaše taky super nápad,musíme zkusit.

Dneska mi moje babička usypala grahámovou mouku,ať jí udělám z toho kašičku (papku nebo pražbu nebo jak se tomu říkalo), tak jsme zvědavá co na to řekne.

Dík za další nápady

Od: pb®
Datum: 09.12.13 12:20

Ale děti přece plnotučné jídlo potřebují. Nějaké polo nebo nízkotučné je pro ně špatné. Tvaroh se do určitého věku nedává z důvodu velkého obsahu bílkovin, rozhodně ne proto, že by byl příliš tučný.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.