Nejste přihlášen/a.
Ahoj ![]()
Jsem nemocná a jsem doma sama. Chtěla jsem si uvařit na oběd špenát. Zatím se mi tedy rozpouští a vaří se mi voda na těstoviny.
Problém se že nemám do špenátu mléko ani smetanu.
Vajíčka mám.
Zvládnu to zapéct se špagetami jen tak v troubě? (vajíčko tam dám) Nebo se na tom mám vykašlat a udělat těstoviny jen jako přílohu? Děkuji ![]()
Já bych špenát trošku zahustil moukou rozkvedlanou ve vodě (případně jíškou). Pak bych s ním pracoval normálně. Já teda taky zapékám těstoviny se špenátem alá lasagne. Udělám si špenát podle chuti. Vedle v rendlíku bešamel. Pak rovnám syrové lasagne do pekáčku a střídám vrstvy těstovin, špenátu, bešamelu a strouhaného sýra. Navrch dávám zbytek špenátu smíchaný se zbtkem bešamelu. Před dopečením posypu vrch zbytkem sýra (mámrád sýr rozpuštěný, ne upečený dotvrda). Hlavní je špenát ochutit.
Napište, jak to dopadlo ![]()
Jinak se do špenátu dává mléko proto, aby se srazila účinnost kyseliny, snad šťavelové. Ve školce musela být ke špenátu i polévka s mlékem, aby účinek byl opravdu účinný. ![]()
Dřív než mi stihl někdo odpovědět, zamíchala jsem tam vajíčko a dala do toho jíšku na zhoustnutí. ![]()
česnek jsem zapomněla, ale nakonec to bez něj bylo možná lepší. ![]()
Nakonec jsem dala do zapékací mísy vrstvu těstovin, zalila špenátem, další vrstvu, zase zalila. Nahoru jsem rozetřela vajíčko a dala péct. Chvilku před vytažením jsem vršek posypala strouhaným eidamem a byla to mňamka.
)
Všem děkuji za rady, hodí se pro příště.
)
No, mléko bych oželel, ale špenát bez česneku by asi nebyl podle mého gusta. Ale hlavně že VÁM chutnalo ! ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.