Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špenát bez mléka

Od: asdfghjkl* odpovědí: 7 změna:

Ahoj :)

Jsem nemocná a jsem doma sama. Chtěla jsem si uvařit na oběd špenát. Zatím se mi tedy rozpouští a vaří se mi voda na těstoviny.

Problém se že nemám do špenátu mléko ani smetanu.

Vajíčka mám.

Zvládnu to zapéct se špagetami jen tak v troubě? (vajíčko tam dám) Nebo se na tom mám vykašlat a udělat těstoviny jen jako přílohu? Děkuji :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

3x

nikdy nedávám mléko ani smetanu - jistěže se to zapeče bez toho

xixi*
hodnocení

2x

Já bych špenát trošku zahustil moukou rozkvedlanou ve vodě (případně jíškou). Pak bych s ním pracoval normálně. Já teda taky zapékám těstoviny se špenátem alá lasagne. Udělám si špenát podle chuti. Vedle v rendlíku bešamel. Pak rovnám syrové lasagne do pekáčku a střídám vrstvy těstovin, špenátu, bešamelu a strouhaného sýra. Navrch dávám zbytek špenátu smíchaný se zbtkem bešamelu. Před dopečením posypu vrch zbytkem sýra (mámrád sýr rozpuštěný, ne upečený dotvrda). Hlavní je špenát ochutit.

jmhad*
hodnocení

2x

nejlepší je skutečně přírodní,jen trochu osolený a popř vejce

farm
hodnocení

0x

Do špenátu jako přílohy dám skoro celou paličku česneku (když jste nemocná - pzdravíte se) a potom buď vývar bytek polévky nebo kostku -číž dojde k osolení. Na vrch volské oko a vedle kopec přílohy (těstoviny, brambory).

hodnocení

0x

Napište, jak to dopadlo ;)

doplněno 27.11.13 15:42:

Jinak se do špenátu dává mléko proto, aby se srazila účinnost kyseliny, snad šťavelové. Ve školce musela být ke špenátu i polévka s mlékem, aby účinek byl opravdu účinný. ;)

asdfghjkl*
hodnocení

Dřív než mi stihl někdo odpovědět, zamíchala jsem tam vajíčko a dala do toho jíšku na zhoustnutí. :)

česnek jsem zapomněla, ale nakonec to bez něj bylo možná lepší. :)

Nakonec jsem dala do zapékací mísy vrstvu těstovin, zalila špenátem, další vrstvu, zase zalila. Nahoru jsem rozetřela vajíčko a dala péct. Chvilku před vytažením jsem vršek posypala strouhaným eidamem a byla to mňamka. :))

Všem děkuji za rady, hodí se pro příště. :))

hop®

No, mléko bych oželel, ale špenát bez česneku by asi nebyl podle mého gusta. Ale hlavně že VÁM chutnalo ! *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]