Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Jsem nemocná a jsem doma sama. Chtěla jsem si uvařit na oběd špenát. Zatím se mi tedy rozpouští a vaří se mi voda na těstoviny.
Problém se že nemám do špenátu mléko ani smetanu.
Vajíčka mám.
Zvládnu to zapéct se špagetami jen tak v troubě? (vajíčko tam dám) Nebo se na tom mám vykašlat a udělat těstoviny jen jako přílohu? Děkuji
Já bych špenát trošku zahustil moukou rozkvedlanou ve vodě (případně jíškou). Pak bych s ním pracoval normálně. Já teda taky zapékám těstoviny se špenátem alá lasagne. Udělám si špenát podle chuti. Vedle v rendlíku bešamel. Pak rovnám syrové lasagne do pekáčku a střídám vrstvy těstovin, špenátu, bešamelu a strouhaného sýra. Navrch dávám zbytek špenátu smíchaný se zbtkem bešamelu. Před dopečením posypu vrch zbytkem sýra (mámrád sýr rozpuštěný, ne upečený dotvrda). Hlavní je špenát ochutit.
Napište, jak to dopadlo
Jinak se do špenátu dává mléko proto, aby se srazila účinnost kyseliny, snad šťavelové. Ve školce musela být ke špenátu i polévka s mlékem, aby účinek byl opravdu účinný.
Dřív než mi stihl někdo odpovědět, zamíchala jsem tam vajíčko a dala do toho jíšku na zhoustnutí.
česnek jsem zapomněla, ale nakonec to bez něj bylo možná lepší.
Nakonec jsem dala do zapékací mísy vrstvu těstovin, zalila špenátem, další vrstvu, zase zalila. Nahoru jsem rozetřela vajíčko a dala péct. Chvilku před vytažením jsem vršek posypala strouhaným eidamem a byla to mňamka. )
Všem děkuji za rady, hodí se pro příště. )
No, mléko bych oželel, ale špenát bez česneku by asi nebyl podle mého gusta. Ale hlavně že VÁM chutnalo !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.