Nejste přihlášen/a.
Ahoj moje kámoška je úplně nadně. Její kluk se sní včera rozešel a ona ho pořád miluje neví co má dělat. Protože on chodí už s jinou holkou. Ale moje kámoška je kvůli toho rozchodu úplně nešťastná a mě to rve srdce když ji takhle vidím. Chtěla by jsem, aby se zase dali do hromady, ale jak to mám zařídit? Co mám dělat? Moje kámoška je trožku stydlivá a bojím se že když si sním půjde promluvit tak že to nějak pokazí. Prosím pora´dte mi co mám dělat, aby se dali do hromady.
Ahoj. I když to myslíš dobře a jsi určitě fajn kamarádka, do tohoto se nepleť. Bývá to hodně nevděčné a mohlo by se to obrátit proti Tobě. Pro kamarádku je to rozchod příliš čerstvý a pomoci jí můžeš jedině tím, že jí budeš oporou. Snaž se, odvést její myšlenky jiným směrem. vymysli aktivitu, která by ji zaujala a zabavila...Podívej se na to i z druhé strany - chlapec si našel jinou a jak by ses Ty cítila v její kůži, kdyby se mu do života pletlo děvče, s kterým se rozešel? City se nedají vynutit a pokud ji už nemá rád, musí to kamarádka respektovat a smířit se s tím...
Ano,ano,"Kapička" má svatou pravduNepleť se do toho,je to jen a jen její věc-nic ve zlém
Ještě je to příliš čerstvé na to,aby se kamarádka s tím smířila.Život je prostě někdy krutý,tak to chodí...Jistě brzy se pro ni objeví další chlapec se kterým bude šťastná a zamilovaná,až jí z toho půjde hlava kolem
Momentálně si musí najít aktivity a aktivity,ne sedět v koutě a plakat,plakat pro někoho,kdo jí nechce?
Zlato, ty muzes udelat jednu vec. But ji oporou a hlavne at za nim sama nechodi. At za nim nechodi vubec. Pro jedno kviti slunce nestivi. Cas je nejlepsi lekar a tva kamaradka se z toho brzy dostane. Pokud je ji nact, jeste zazije mnoho lasek uvidis. Vse bude zase ok. Chce to cas. Mej se hezky
Jsi moc hodna, ze se ji snazis pomoci...
Zdravím, hlavně se do toho nepleť. Pokud jeden z partnerl vztah ukončil, tak zřejmě nestojí o to, aby ho pronásledovala nějaká samozvaná dohazovačka a snažila se lepit něco, co je rozbité. Pokudbyl včera rozchod a dnes už má kluk novou přítelkyni, tak je to jasné, jako facka.
Raději vezmi kámošku a běžte si pořádně provětrat hlavu, jinými slovy se pořádně ožrat. Bývalého kluka totiž bude milovat možná i za měsíc, za dva, než hlava konečně pobere, že je definitivně konec.
Ahoj,
úplně ze všeho nejdřív bych chtěl ocenit tvou opravdovou snahu pomoct. Myslím, že to je přesně to, co ted tvoje kamarádka potřebuje nejvíc.
Rozchody jsou velmi bolestivá věc, zvláště u prvních lásek, protože zraňují člověka až v tom nejzazším koutě srdce. Je to to tvrdá rána do obličeje pro člověka, který chtěl dát vše, který byl ochoten na nic si nehrát a který najednou ztratil smysl svého života.
Víš říká se, že to trvá dlouho a že to nakonec přebolí. Já si nejsem až tak jistý. Ano, ono to může přebolet, ale rozhodně ne samo a s prominutím s alkoholem sotva. To je tak jedině cesta k alkoholismu. Myslím, že rány po ztracené lásce, může zahojit zase jenom láska. Tím teď nemyslím laska k jinému klukovi. Myslím láska k louce plné rozkvetlých květin, láska k hvězdám, které na obloze svítí pro nás, láska ke světu v celé jeho nádheře, ale hlavně láska k lidem, kteří nás mají rádi proto, že jsme a ne proto, že jim něco přinášíme. A v neposlední řadě láska k sobě (ne narcismus).
Nevím, kolik je vám let, ale z toho co píšeš, tohle je věk, ve kterém mladí lidé ztrácí ideály o lásce. Už přestávají věřit, že je někdo může opravdu milovat jen proto že jsou. Začnou brát lásku jako něco konzumního a postupem času se to mnohdy změní jen v sex s různými názvy. Dokonce když jsou potom starší, tak se ptají, jestli láska opravdu existuje. Chápu ty otázky, ale na druhou stranu, jak je možné pochybovat o něčem, co jsme žili nebo žijeme celým srdcem?
Už to začíná být opravdu dlouhé :D, tak se pokusím napsat, jak ji vlastně můžeš pomoct. Jak už radí ostatní musíš ji být oporou. Musí cítit, že kdyby se všechno na světe pokazilo, tak ty ji pomůžeš. Možná to na ni nebude poznat, ale věř tomu, že to velmi ocení. Jelikož ji asi dobře znáš, tak ji zkus rozveselit něčím, co ji potěší, ale nemělo by to být nucené. Když nechce například nikam jít, tak ji nenuť. A taky ji prosím tě (samozdřejmě nenásilně) pomož nezanevřít na lásku, protože by se připravila o to nejkrásnější na světě a to by teprve byla tragédie.
Držím vám oběma palce a Tobě přeji ať si vždycky taková dobrá kamarádka.
Noviny
Všichni vám už všechno napsali. Když chcete pomoci, buďte jen dobrou posluchačkou. S ničím nesouhlaste, nedejte se vyprovokovat k nějaké kritice nebo nesouhlasu. Jen poslouchejte a sem tam vydejte, já tomu říkám, chápavý zvuk. Jen takové polohlasné brouknutí, jako projev účasti. Jinak vám hrozí, že si svůj názor pěkně odskáčete. Názor může mít jen postižená. Vy ne!
kamaradku vyslechněte, a nezapomente že na všechno podstatné v životě je člověk stejně sám, takže i ona se musí naučit umět se smiřit s tím co nejde dle jejích představ, nicméně, každý moudrý ví, že s koncem něčeho je i další začátek, a děvčata není na světě ani jeden muž, co by stál za vaše trápení, a až se prokouše svým žalem, tak se pousměje a zjistí to taky, takový je život,a věřte že vím o čem mluvím Z.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.