Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kung pao

Od: demijan* odpovědí: 7 změna:

Chci se zeptat jaký je přesný recept na kung pao jak dělaj třeba číňani u fast foodu.Sojova omačka tam je a solamyl tušim snad je to správně,ale neumim to udělat jak oni přesně .. Snad někdo ví a poradí :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martin1965*
hodnocení

2x

Mě vždycky baví, jak, když někdo něčemu nerozumí, tak se to snaží znevážit a znehodnotit - viz hnědá sračka .

Ani já nevím, co je hnědá sračka. také se mi tento výraz nelíbí.

zvidavajanca*
hodnocení

1x

Uvědom si, že to co dělají "čínani" ve fast foodu nemá s pravým Kung pao nic společného. Hlavně - nepatří do něj zelenina!

"Kung pao" z fast foodu je plné sojové omáčky a taky do něj asi přidávají zvýrazňovače chuti - glutamát. A co stánek, to o něco jiné kung pao, stejně tak čínské nudle.

demijan*
hodnocení

to máte asi pravdu no že to jsou samé náhrašky atd..tak zkusím nějaký recept z internetu. :)

Problém je v tom, že my češi, používáme náhražky, místo abychom opravdu použili jejich specifické koření a omáčky, které používají oni. Čínská a Vietnemská kuchyně si vydobyla své místo v celém světě a stala se velice populární. To už přece něco znamená nelze tento fakt popřít. Jejich kuchyně je nesmírně bohatá, chutná a zdravá. Pokud ovšem dodržíme ten správný postup a všechny ingredience které používají oni. To je v našich podmínkách velice problematické a proto jsou ve všech receptech zaměňovány a přizpůsobovány našemu trhu a vnímání. V prvé řadě nelze zaměnit, nebo nahradit rýžové víno například červeným vínem, jak jsem v mnoha receptech četla. Jediné, čím si můžete vypomoci je Tokajské víno. To se chuťově blíží nejvíce. Pak je to sojová omáčka. Nikdy nekupovat tu ze supermarketů, označenou jako sojová omáčka. Nemá s ní absolutně nic společného. Za další, naložené maso se hází do dostatečné vrstvy rozpáleného oleje, aby se ihned zatáhlo a smaží se jen několik vteřin, minutu maximálně, za sálého míchání a pak se vyndá děrovanou naběračkou a pracuje se s ním dál. Jejich kuchyně se na první pohled může zdát jednoduchá, ale tak tomu není. Jejich recepty jsou poznamenány tisíciletými zkušenostmi a jsou nesmírně rozmanité právě v tom používání různých koření, které my neznáme a proto, když pak najdeme recepty na jídla, která jsme ochutnali v jejich restauracích, nedokážeme připravit tak, abychom byli spokojeni. Vždycky v jídle něco chybí a je to jinak. Prostě nesplní naše očekávání. Já miluji tato jídla už třicet let a i když si koupím ty správné a originál omáčky a koření, stejně nedosáhnu jejich umění. Co se týče glutamátu, tak i ten je třeba správně koupit. Také je jich několik druhů. Rozhodně nekupovat pudr, běžně prodávaný. Správný je v drobných krystalkách. Mám vybitý fotoaparát, ale vyfotím zítra, pokud nezapomenu a pošlu ze své kuchyně základní výbavu potřebnou k vaření těhto jídel. Olej sezamový je neodmyslitelný. Já si občas dojedu do Prahy do jejich tržnice u Spalovny a u nich si nakoupím do zásoby co je třeba. Nikdy nepoužívám náhražky. Ale připravte se na to, že musíte alespoň trochu znát to, co chcete. Nikdo vám tam neporadí, ne že by nechtěli, ale nerozumí vám. Zato tam mají opravdu obrovské množství všeho možného. A je to absolutně levnější, než ty náhražky bez chutě a vůně, které pořídíte v supermarketech.

dominique*
hodnocení

0x

recepty.vareni.cz/... jinak pokud budeš chtít mít kung pao jako čínani na stánku, musíš si především obstarat kanystr té hnědé sračky (pouze chemická sloučenina) co do toho lijou :o!

demijan*
hodnocení

tak ja nevim z ceho to dělaj,ale chutna mi to kor když je to ostré :P :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]