Jaká mouka za 1. republiky?

Od: Datum: 18.11.13 14:15 odpovědí: 3 změna: 18.11.13 16:13
avatar

Byla jaká? Jakou používala Sandtnerová? Jen hladkou, nebo byla i jina mouka? Díky za odpověď, pokud někdo ví kde ji najít!:


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 18.11.13 14:26
avatar

V santnerce se objevují tři mouky: hladká mouka, krupičková mouka a prostě mouka.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.11.13 15:05
avatar

Ano, co je ale "jen" mouka? Jaka to byla? Byla tehdy polohruba, nebo ne? A co je krupickova mouka, hruba?

Datum: 18.11.13 16:13

Krupičková mouka

Zejména do kynutých a piškotových sladkých těst se ve starých kuchařkách často používá krupičková mouka. O co se jedná? Krupičková mouka je bílá jemná mouka, zvaná též uherská. Bývala velmi oblíbená v předválečném období. Rozdíl mezi klasickou hladkou a krupičkovou moukou je ve způsobu mletí. Do krupičkové se míchá trocha nejjemnější krupice. Dnes už ji běžně neseženeme. Marie Sandtnerová v některých receptech navrhuje jako její možnou alternativu škrobovou moučku. Nic nezkazíme, když ji nahradíme směsí hladké a polohrubé mouky, případně dětské krupičky.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.