Nejste přihlášen/a.
Byla jaká? Jakou používala Sandtnerová? Jen hladkou, nebo byla i jina mouka? Díky za odpověď, pokud někdo ví kde ji najít!:
Krupičková mouka
Zejména do kynutých a piškotových sladkých těst se ve starých kuchařkách často používá krupičková mouka. O co se jedná? Krupičková mouka je bílá jemná mouka, zvaná též uherská. Bývala velmi oblíbená v předválečném období. Rozdíl mezi klasickou hladkou a krupičkovou moukou je ve způsobu mletí. Do krupičkové se míchá trocha nejjemnější krupice. Dnes už ji běžně neseženeme. Marie Sandtnerová v některých receptech navrhuje jako její možnou alternativu škrobovou moučku. Nic nezkazíme, když ji nahradíme směsí hladké a polohrubé mouky, případně dětské krupičky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.